Luxe Paaseitjes

Paaseitjes. Ze kunnen natuurlijk niet ontbreken tijdens de Paasdagen. Haal het voorjaar in huis met onze luxe Paaseitjes in drie verschillende smaken: Puur/Amandel, Melk/Hazelnoot, Karamel Himalaya-zout.

€ 9,95

Niet langer beschikbaar

Laten inpakken?
Productnummer: SW10140.1
Productinformatie "Luxe Paaseitjes"


Hoeveel Paaseitjes eet je per jaar gemiddeld per persoon? Jaarlijks schijnen we heel wat luxe Paaseitjes te eten. Hema deed er in 2017 onderzoek naar en daaruit bleek dat we gemiddeld 47 luxe Paaseitjes per jaar eten. Of zouden het er ondertussen meer zijn? In onze potjes zitten 12 luxe Paaseitjes in drie verschillende smaken, dus schaf genoeg potjes aan om je jaarlijkse behoefte aan luxe Paaseitjes te halen!

Luxe Paaseitjes in drie verschillende smaken 


Onze luxe Paaseitjes bieden wij aan in een mix van drie verschillende varianten, namelijk: puur, melk en karamel chocolade. Een Paaseitje hoort natuurlijk een luxe vulling te hebben, zodat je er echt even van kunt genieten. Onze luxe Paaseitjes hebben dan ook verschillende vullingen die je hopelijk doen verrassen! 

Luxe Paaseitjes Puur-Amandel


Het Luxe Paaseitje Puur is gemaakt van de pure chocolade Sao Palme 60% en gevuld met een Amandel Gianduja. Een Gianduja is een wat stevigere vulling ten opzichte van een zachte ganache en is in dit geval gemaakt van een amandelpasta en samengebracht met een klein beetje melkchocolade. 

Luxe Paaseitjes Melk-Hazelnoot


Het Luxe Paaseitje Melk is gemaakt van de melkchocolade Sao Palme 36% en gevuld met een Hazelnoot Gianduja. Dit is een wat stevigere vulling ten opzichte van een zachte ganache en is in dit geval gemaakt van een hazelnootpasta en gemengd met een beetje melkchocolade. 

Luxe Paaseitjes Karamel-Himalaya zout 


Het Luxe Paaseitje Karamel is gemaakt van de gekarameliseerde witte chocolade Bondia 36%. Het is een witte chocolade, maar door het zorgvuldige brandproces van de cacaobonen heeft deze chocolade een intense karamel smaak. Dit vraagt om een vulling met een zachte ganache van karamel en Himalaya zout. De meest bekende variant is karamel-zeezout, maar Himalaya zout is een stuk zuiverder. Vandaar dat wij dit gebruiken. Stiekem is dit luxe Paaseitje onze favoriet!

Verstop jij je luxe Paaseitjes? 


Ieder kind kan het zich ongetwijfeld herinneren. Wakker worden op Paaszondag om vervolgens op zoek te gaan naar alle luxe Paaseitjes die verstopt zijn in huis of in de tuin. De Paashaas is voor kinderen over het algemeen niet zo’n fenomeen als Sinterklaas, maar toch is het zoeken van luxe Paaseitjes een moment om naar uit te kijken. Wie weet gaat het zoeken van luxe Paaseitjes wel samen met een echte Paashaas! 


Waar komt de traditie van luxe Paaseitjes vandaan? 


Het is vaak lastig te achterhalen hoe een traditie nu precies is ontstaan. Een mogelijke theorie is dat de traditie van luxe Paaseitjes voortkomt uit de Germaanse tijd. In die tijd zag men eieren als een symbool voor vruchtbaarheid en werden eieren in akkers begraven in de hoop dat de akkers daardoor vruchtbaar zouden zijn. Meer waarschijnlijk is dat de traditie van luxe Paaseitjes voorkomt uit de katholieke vastenperiode. Tussen Aswoensdag en Pasen at men bijvoorbeeld geen eieren en vlees. De eieren die door kippen werden gelegd, werden geschilderd en met Pasen verstopt. Veel later hebben Parijse chocolatiers de traditie ingezet om met Pasen paaseieren van chocolade te maken. Dit waren in eerste instantie hele grote eieren om als echt showstuk te presenteren. Weer zoveel jaren later kennen wij vooral de kleinere luxe Paaseitjes als traditie in aanloop naar de Paasdagen. Wat een feest, al die Paaschocolade.
Allergenen: Kan sporen van gluten of pinda's bevatten, Lactose incl Melk, Noten, Soja
Ingrediënten Karamel Paaseitjes/Kuikentjes: Bionda 36% (Suiker, Cacaoboter, Volle MELKpoeder, BOTERVET, Weipoeder, Maltodextrine, Magere MELKpoeder, Emulgator (E322: SOJAlecithine), karamel cacao: minimaal 36), Vulling: ROOM, Suiker, Edelweiss (Suiker, Cacaoboter, Volle MELKpoeder, Magere MELKpoeder, Emulgator (E322: SOJA lecithine), Vanille Extract (Madagascar), Cacao 36% Minimaal), Cacaoboter, Glucose, ROOMboter, Zout
Ingrediënten Melk Paaseitjes/Kuikentjes: Fina Noble Piemontese 60% (Hazelnoot (60%)(Italië), Suiker, Cacaoboter), Sao Palme 36% (Suiker, Cacaoboter, Cacao Massa (12%)(Ghana), Halfvolle MELKpoeder, Volle MELKpoeder, Emulgator (E322 SOJA Lecithine), Vanille Madagascar, cacao 36% minimaal)
Ingrediënten Pure Paaseitjes/Kuikentjes : Rustica Noble Valencia 60% (Amandel (60%)(Spanje), Suiker, Cacaoboter), Sao Palme 36% (Suiker, Cacaoboter, Cacao Massa (12%)(Ghana), Halfvolle MELKpoeder, Volle MELKpoeder, Emulgator (E322 SOJA Lecithine), Vanille Madagascar, cacao 36% minimaal), Sao Palme 60% (Cacaokern (49%)(Ghana), Suiker, Cacaoboter, Emulgator (E322: SOJA Lecithine), Vanille Madagascar, Cacao Mininaal 60%)
Inhoud: 12 stuks
Label: Fair For Farmers, Halal-Friendly, No Alcohol & Gelatin
Project: Fair For Farmers
Verpakking: Luxe Hersluitbare Verpakking gemaakt van 100% gerecycled plastic (m.u.v. de deksel)
Op de verpakking treft u aan tot welke datum het product tenminste houdbaar is (THT-datum).   

Tot deze datum is de kwaliteit van het product goed. Om de kwaliteit optimaal te houden, adviseren wij u het product koel te bewaren.   

Dit betekent dat u het product het beste koel, donker en droog kunt bewaren bij een temperatuur tussen de 16 en 18 °C.

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.