Grand Cru Bonbons 

In onze chocolaterie in Tilburg maken wij voor onze exclusieve bonbons gebruik van Grand Cru chocolades uit alle windstreken. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van superieure kwaliteit zijn en van één unieke cacaoplantage komen.
De Grand Cru bonbons worden in onze chocolaterie in Tilburg gevuld met een ganache die perfect aansluit op de basissmaak van de betreffende chocolade. Een ganache bestaat uit een crème van chocolade met bijvoorbeeld een vruchtenpuree. Lees hierna per Grand Cru bonbon welke mooie smaakcombinatie wij voor u hebben gemaakt. 

Yuzu


Grand Cru Bolivia 68% Wild Bean
Voor de Yuzu bonbon gebruiken wij de Grand Cru Chocolade Bolivia 68%. Deze pure chocolade wordt gemaakt van wilde cacaobonen, afkomstig uit de Boliviaanse laaglanden. De bomen waar de cacaobonen aan groeien, worden aan de natuur overgelaten en dus niet gesnoeid of bemest. Zodra de vogels boven de cacaobomen circuleren, is dat een teken dat de cacaovruchten rijp zijn. Heel bijzonder! 

Smaakprofiel
De rijke, harmonieuze cacaosmaak van deze chocolade wordt aangevuld met aroma's die de frisheid van citroen en de fruitigheid van grapefruit uitdrukken. Door de chocolade 60 uur lang te concheren* komen ook tonen van pruimen en vanille naar voren. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om deze bonbon te vullen met een ganache van de vruchten yuzu (citrusvrucht uit Japan) en Kalamansi (hybride van mandarijn en de Chinese kumquat). Dit zorgt samen voor een aangename frisse culinaire ervaring! 

Rozenwater


Grand Cru Dominicana Blanc 36% Bio
Voor de Rozenwater bonbon gebruiken wij de biologische Grand Cru Chocolade Dominicana Blanc 36%. Zoals de naam van de chocolade al aangeeft, is zij afkomstig van het Dominicaanse schiereiland Samané. Voor de productie van deze witte chocolade gebruikt Felchlin uitsluitend Zwitserse biologische melkpoeder die wordt toegevoegd aan de chocolade. De melkpoeder wordt gemaakt van de melk van de licht bruine Zwitserse koeien met de bekende bel om hun nek. In de zomer grazen ze op weiden die bloeien met meer dan honderd verschillende kruiden en grassen en drinken ze uit het kristalheldere bronwater. Deze pure en weelderige voeding draagt bij aan de rijke melk smaak en dat proef je!

Smaakprofiel
De klassieke tonen van cacaoboter en vanille gecombineerd met de zachte smaak van de Zwitserse melk vormen een perfecte basis voor deze bonbon. Door in de vulling Rozenwater te gebruiken proef je een intens romige, warme en elegante smaak die zorgt voor een waar geluksmomentje!

Frambozen


Grand Cru Edelweiss 36%
Voor de Frambozen bonbon gebruiken wij de Grand Cru Chocolade Edelweiss 36%. Voor de productie van deze witte chocolade gebruikt Felchlin uitsluitend Zwitserse melkpoeder die wordt toegevoegd aan de chocolade. De melkpoeder wordt gemaakt van de melk van de licht bruine Zwitserse koeien met de bekende bel om hun nek. Zoals je bij de Rozenwater bonbon hebt gelezen, zorgen de pure en weelderige voeding van de Zwitserse koeien voor de rijke melksmaak. 

Smaakprofiel
De klassieke tonen van cacaoboter en vanille gecombineerd met de zachte romige smaak van de Zwitserse melk vormen een goede combinatie met de sappige frisheid van framboos. Door de gedroogde bloesem van Hibiscus in de ganache van deze bonbon te verwerken, wordt de fris-zure fruitige smaak versterkt. Wij gebruiken daarvoor de biologische Hibiscus van Essentials Tea.

Cassis


Grand Cru Madagascar 64%
Voor de Cassis bonbon gebruiken wij de Grand Cru Chocolade Madagaskar 64%. Deze pure chocolade komt oorspronkelijk uit het Noordwesten van Madagaskar. De exacte bron is het stroomgebied van de rivier Sambirano, die uitmondt in het Kanaal van Mozambique.
Maryse Eliette is verantwoordelijk voor cacao uit deze regio die door Felchlin rechtstreeks wordt geïmporteerd. Maryse is supervisor van de organisatie “Mevosa”, een alliantie van ongeveer 50 kleine cacaoboeren die naast cacao ook vanille verbouwen en verkopen. Madagaskar staat per slot van rekening wereldwijd bekend om zijn vanille teelt.

Smaakprofiel
Deze chocolade heeft een goed uitgebalanceerde, fruitige cacaosmaak die vergezeld gaat van de frisse toon van bosbessen. Door de chocolade 72 uur lang te concheren ontstaat een subtiele fruitzuur noot. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om voor deze bonbon een puree van zwarte bessen (cassis) te gebruiken. Door er een vleugje lavendel aan toe te voegen, ontstaat een harmonieuze frisse smaak.

Hazelnoot


Grand Cru Costa Rica 40%
Voor de Amandel bonbon gebruiken wij de Grand Cru Chocolade Costa Rica 40%. Deze melkchocolade is afkomstig van de beste Trinitario-cacaobonen, geteeld in Finca La Amistad (video) in het noorden van Costa Rica. Het Zwitserse echtpaar Ruth en Ernst Brugger zijn eigenaar van deze cacaoplantage. Ze zijn al meer dan zeven jaar bezig met het planten van duurzame en eersteklas edele cacaobomen. 

Smaakprofiel
Deze goed uitgebalanceerde melkchocolade onderscheidt zich door een harmonieuze cacaosmaak aangevuld met een aangename melksmaak. Door de chocolade 36 uur lang te concheren, komen delicate aroma's vrij. De smaak van gekarameliseerde hazelnoten wordt afgerond met milde honing. Dit vormt een perfecte combinatie met de hazelnootpasta - gemaakt van hazelnoten uit Piëmonte - die als vulling voor deze bonbon wordt gebruikt. Het zintuiglijke avontuur van deze bonbon eindigt met een hint van een zoete, rijpe banaan. Proef jij het?

Vanille


Grand Cru Opus Blanc 35%
Voor de Vanille bonbon gebruiken wij de Grand Cru Chocolade Opus Blanc 35%(video). Deze witte chocolade is gemaakt van weidemelk en biologische cacaoboter van de pure eerste persing uit de Dominicaanse Republiek (Grand Cru Chocolade Dominicana Blanc). Zoals je bij de Rozenwater bonbon hebt gelezen, zorgen de pure en weelderige voeding van de Zwitserse koeien voor de rijke melksmaak. 

Smaakprofiel
In het begin proef je de smaak van verse melk en room, die vergezeld gaan van delicate tonen van bloemenhoning. Terwijl de chocolade zachtjes smelt, verschijnt een discrete noot van marsepein, wat leidt tot een milde afdronk van vanille die wordt versterkt doordat aan de ganache van deze bonbon natuurlijke vanille uit Madagaskar is toegevoegd.Cointreau


Grand Cru Maracaibo Clasificado 65%
Voor de Cointreau bonbon gebruiken wij de Grand Cru Chocolade Maracaibo Clasificado 65%. Kijk voor meer informatie over deze chocolade bij de Grand Cru bonbon Koffie-Kardemom.  

Smaakprofiel
Door het concheren bevat deze pure chocolade aroma’s van oranjebloesem en kaneel. Vandaar dat dit een perfecte combinatie vormt met een ganache waaraan een concentraat van de Franse sinaasappellikeur Cointreau is toegevoegd. Dit zorgt voor een sprankelende bitterzoete sinaasappelsmaak.


Koffie


Grand Cru Maracaibo Clasificado 65%
Voor de Koffie bonbon gebruiken wij de Grand Cru Chocolade Maracaibo Clasificado 65%. Deze pure chocolade is afkomstig van de beste Criollo-cacaobonen, geteeld in de cacao regio Sur del Lago in Venezuela. Sur del Lago ligt vlakbij het meer waar de chocolade zijn naam aan dankt: Maracaibo. Chocoladeproducent Felchlin werkt samen met de familie Franceschi die al generaties lang cacao van topkwaliteit produceren en dit is niet onopgemerkt gebleven. Deze chocolade is namelijk gewaardeerd met een gouden medaille en de titel “World’s Best Couverture” door de Academia Maestri Pasticceri Italiani. 

Smaakprofiel
De harmonieuze combinatie van koffie- en pruimen aroma’s versterken de uitgesproken cacaosmaak. Vanwege deze aroma’s is ervoor gekozen om deze chocolade te combineren met een ganache van koffie en kardemom. De kruidige kardemom geeft een licht fris karakter aan deze bonbon en als je heel bewust proeft, proef je in de afronding misschien wel een hint van oranjebloesem en kaneel.

Passie-Karamel


Grand Cru Maracaibo Créolo 49%
Voor de Passievrucht-Karamel bonbon gebruiken wij de Grand Cru Chocolade Maracaibo Créolo 49%. Deze melkchocolade is, net als zijn grotere broer Maracaibo Clasificado 65%, geteeld in de cacao regio Sur del Lago in Venezuela. Nabij het meer van Maracaibo.

Smaakprofiel
Maracaibo Créole maakt indruk door zijn romigheid, gecombineerd met een van nature delicate room-karamel noot. De traditionele, zachte verwerkingsmethode (concheren) zorgen voor een prachtige lichte vanille-bourbon aroma, met een vleugje honing. De frisse tonen van de passievrucht in deze bonbon zorgen ervoor dat de karamelsmaak een kleine ‘kick’ krijgt. Samen zorgen ze voor een lange, subtiele, zacht smeltende afdronk.