Chocoladereep Puur Suhum Ambanja 70%

€ 7,50*

Laten inpakken?
Productnummer: SW10106.1
zentheme.detail.weightLabel 70 kg
Productinformatie "Chocoladereep Puur Suhum Ambanja 70%"
Met de aankoop van deze chocoladereep steun je niet alleen biologische cacaoteelt, maar draag je ook je steentje bij aan het Ghana Healthcare Program. De cacao in deze pure chocoladereep Suhum Ambanja 70% is namelijk gemaakt van biologisch gecertificeerde cacaobonen afkomstig uit de cacaoregio Suhum (Ghana). Bij de aankoop van deze chocoladereep gaat er € 1,- naar het Ghana Healthcare program. Over dit programma lees je hier meer.

Naast jouw bijdrage aan een mooiere cacao wereld, heb je ook een bijzonder stukje chocolade in je handen. Slechts 0,6% van de wereldwijde cacaoteelt is op dit moment biologisch. De Yayra Glover coöperatie heeft hiermee een unieke, maar ook nodige stap gezet naar een cacaoteelt die toekomstbestendig is.   

Op de chocoladereep tref je als verwijzing naar de biologische cacaoteelt een icoontje met ‘Environmentally friendly’ aan. De bio-certificering van Felchlin is te raadplegen via deze link: https://www.easy-cert.com/htm/suchresultat-detail.htm?id=84012d05-78d6-4f72-9a6b-6f5d6e6e7946&db=bio Daarnaast is deze pure chocoladereep ook Vegan.

Smaakprofiel

Bij een pure chocoladereep met een hoog cacaopercentage denken veel mensen dat de chocolade bitter smaakt. Daar is bij deze luxe chocoladereep absoluut geen sprake van! Deze chocolade heeft een elegante cacaosmaak die verweven is met zachte tonen van koffie. Daarnaast heeft deze pure chocolade een verrassende fruitige noot van framboos en in de afronding proef je zelfs een vleugje grapefruit.

 

*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Allergenen: Kan sporen van gluten of pinda's bevatten
Cacaopercentage: 70%
Grand Cru: Suhum Ambanja 70% Organic Puur Chocolade
Ingrediënten Suhum Ambanja 70% Organic: Cacao Boter* (Dominicaanse Republiek), Cacao Massa* (Madagascar), Cacao Minimaal 70%, Cacao massa * (Ghana), Rietsuiker* (Argentina, Paraguay)
Inhoud: 75 gram
Label: 100% Vegan Chocolate, Environmentally Friendly * Bio, Fair For Farmers
Project: Ghana Health Care Program
Stuks: 1 stuk
Verpakking: Luxe Geschenkverpakking
Voedingswaarde per 100 gram Suhum Ambanja 70% Organic: Eiwit 7,1g, Energie kcal 570, Energie kj 2365, Koolhydraten 34,8g, waarvan suiker 29,3g, Vet 41,8, daarvan verzadigd vet 25,6g, Voedingsvezels 11,3g, Zout 0,0g
Op de verpakking treft u aan tot welke datum het product tenminste houdbaar is (THT-datum). 

Tot deze datum is de kwaliteit van het product goed. Om de kwaliteit optimaal te houden, adviseren wij u het product koel te bewaren. 
Dit betekent dat u het product het beste koel, donker en droog kunt bewaren bij een temperatuur tussen de 16 en 18 °C. 

Partnerschap Cru de Cacao
Felchlin heeft samen met de lokale cacao coöperatie Yayra Glover, Elucid en mTomady de handen ineengeslagen om dit project in de Suhum regio op te zetten. Felchlin heeft in het kader hiervan een aantal van haar meest trouwe afnemers uitgenodigd om in financiële zin bij te dragen aan het Akwaaba-project. Vanuit het gedachtegoed van social entrepreneurship is Cru de Cacao daarom trotse partner geworden van dit Health Care Program.

Wij betalen de zorgverzekering voor de cacaoboeren en hun gezinnen uit het dorp Nankese. Dit dorp heeft in totaal 100 inwoners en bestaat voor 49 procent uit mannen en 51 procent uit vrouwen. Daarnaast wonen er 51 kinderen in het dorp van 0 tot 17 jaar. Zij moeten gemiddeld een half uur lopen om naar school te gaan.
 
Wilt u meer weten over dit onderwerp ga dan naar de pagina Ghana Healthcare.

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.