Chocoladereep Melk Cru Suhum 36%

€ 7,50*

Laten inpakken?
Productnummer: SW10093.1
Productinformatie "Chocoladereep Melk Cru Suhum 36%"
Met de aankoop van deze chocoladereep steun je niet alleen biologische cacaoteelt, maar draag je ook je steentje bij aan het Ghana Healthcare Program. De cacao in deze melk chocoladereep Cru Suhum Ambanja 36% is namelijk gemaakt van biologisch gecertificeerde cacaobonen afkomstig uit de cacaoregio Suhum (Ghana). Bij de aankoop van deze chocoladereep gaat er € 1,- naar het Ghana Healthcare program. Over dit programma lees je hier meer.

Naast jouw bijdrage aan een mooiere cacao wereld, is deze chocoladereep ook vanwege een andere reden uniek. De melkpoeder die in deze chocoladereep is verwerkt, is namelijk gemaakt van de biologische melk van Zwitserse koeien die in het UNESCO biosfeerreservaat Entlebuch (Luzern, Zwitserland) grazen. In dit gebied wordt duurzame landbouw, bosbouw en toerisme gecombineerd. Het staat bekend om de meest uitgestrekte en talrijke heidegebieden met wel 1000 verschillende bloemen en grassen. De weelderige voeding van de melkkoeien draagt bij aan de unieke smaak van deze chocolade.

Op de chocoladereep tref je een icoontje met ‘Environmentally friendly’ aan. Dit icoontje verwijs naar de biologische cacaoteelt. De bio-certificering van Felchlin is te raadplegen via deze link: https://www.easy-cert.com/htm/suchresultat-detail.htm?id=84012d05-78d6-4f72-9a6b-6f5d6e6e7946&db=bio

Smaakprofiel

Een exclusieve chocoladereep om even bij weg te dromen. Ontdek in deze melkchocolade een harmonieuze melk- en karamelsmaak. Zodra de chocolade begint te smelten, ontdek je ook een delicate honingsmaak. Zie je in gedachte de Zwitserse koeien al over de uitgestrekte Alpenweiden lopen? 


*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Allergenen: Kan sporen van gluten of pinda's bevatten, Lactose, Melk
Cacaopercentage: 36%
Grand Cru: Suhum 36% Organic Melk Chocolade
Ingrediënten Suhum 36% Organic: Cacaoboter* (Dominicaanse Republiek), Cacaomassa* (Ghana), Cacao minimaal 36%, Emulgator (E322: Zonnebloemlecithine*), Rietsuiker* (Argentine, Paraguay), Volle MELKpoeder* (Zwitserland)
Inhoud: 75 gram
Label: Environmentally Friendly * Bio, Fair For Farmers
Project: Ghana Health Care Program
Verpakking: Luxe Geschenkverpakking
Voedingswaarde per 100 gram Suhum 36% Organic: Eiwit 7,1g , Energie kcal 577, Energie kj 2403, Koolhydraten 49,3g, waarvan suiker 48,5g, Vet 38,4g, daarvan verzadigd vet 24,5g, Voedingsvezels 1,8g, Zout 0,2g
Op de verpakking treft u aan tot welke datum het product tenminste houdbaar is (THT-datum). 

Tot deze datum is de kwaliteit van het product goed. Om de kwaliteit optimaal te houden, adviseren wij u het product koel te bewaren. 
Dit betekent dat u het product het beste koel, donker en droog kunt bewaren bij een temperatuur tussen de 16 en 18 °C. 
Partnerschap Cru de Cacao
Felchlin heeft samen met de lokale cacao coöperatie Yayra Glover, Elucid en mTomady de handen ineengeslagen om dit project in de Suhum regio op te zetten. Felchlin heeft in het kader hiervan een aantal van haar meest trouwe afnemers uitgenodigd om in financiële zin bij te dragen aan het Akwaaba-project. Vanuit het gedachtegoed van social entrepreneurship is Cru de Cacao daarom trotse partner geworden van dit Health Care Program.

Wij betalen de zorgverzekering voor de cacaoboeren en hun gezinnen uit het dorp Nankese. Dit dorp heeft in totaal 100 inwoners en bestaat voor 49 procent uit mannen en 51 procent uit vrouwen. Daarnaast wonen er 51 kinderen in het dorp van 0 tot 17 jaar. Zij moeten gemiddeld een half uur lopen om naar school te gaan.
 
Wilt u meer weten over dit onderwerp ga dan naar de pagina Ghana Healthcare.

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.