Ziektekostenverzekering voor Cacaoboeren

Vanuit onze duurzaamheidsvisie vinden we het niet alleen belangrijk dat de cacao duurzaam wordt verbouwd en boeren een eerlijke prijs krijgen. We zetten ons ook in om de levensstandaarden van onze cacaoboeren te verbeteren. Vandaar dat we vanaf maart dit jaar partner zijn van het Akwaaba-project (vrij vertaald: “Welkom”) of zoals wij het zelf noemen het: “Ghana Healthcare Program”.

Binnen dit programma betalen wij de zorgverzekering voor de cacaoboeren en hun gezinnen uit het dorp Nankese. Dit dorp ligt in de cacaoregio Suhum en bestaat uit 100 inwoners.

Inwoners Nankese

In het dorp Nankese dat in de cacaoregio Suhum Ghana ligt, ziet de samenstelling van de bevolking er als volgt uit. 

Kinderen van 0-17 jaar

Volwassenen van 18-65 jaar

Senioren van 66 jaar en ouder

Ghana Healthcare Program


Het Ghana Healthcare Program is een baanbrekend programma dat in totaal 5000 cacaoboeren die zijn aangesloten bij de coöperatie Yayra Glovers toegang geeft tot een ziektekostenverzekering. Door de geïsoleerde ligging en een gebrekkige infrastructuur zijn de meeste cacaoboeren in dit gebied uitgesloten van het zorgsysteem. Het Ghana Healthcare Program brengt daar verandering in door een duurzaam verzekeringssysteem op te zetten. 
Via het digitale platform van Elucid kunnen de door Cru de Cacao betaalde verzekeringen veilig en rechtstreeks naar het ziekenfonds worden overgemaakt. Via de mobiele telefoons die beschikbaar zijn gesteld, kunnen de boeren hun dokters- of ziekenhuisrekening gemakkelijk declareren en beschikken ze ook meteen over een digitaal verzekeringsbewijs. 

Yayra Glover Coöperatie in Ghana


In de Suhum regio in Ghana werkt Felchlin samen met de Yayra Glover coöperatie. Yayra Glover is een pionier in de Ghanese biologische landbouw en was de eerste persoon in Ghana die een directe verbinding (Direct Trade) tot stand bracht tussen de boeren in het Suhum-gebied en de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin. 
Yayra Glover gelooft dat biologische cacaoteelt en de implementatie van klimaatbestendige en duurzame landbouw essentieel is om de gevolgen van de klimaatverandering in Ghana en Afrika te bestrijden. 

‘'We must protect the environment for future generations to come''
 Yayra Glover

Maak een verschil en

Draag ook bij!


Om ons enthousiasme over het Ghana Healthcare program te benadrukken, hebben we twee nieuwe chocoladerepen in ons assortiment opgenomen waarvan de cacao afkomstig is uit het Suhum gebied. 

Het gaat om de biologische pure chocoladereep Suhum Ambanja 70% en de biologische melk chocoladereep Cru Suhum 36%. Door de aankoop van deze chocoladerepen draag je ook je eigen steentje bij aan het Ghana Healthcare Program. Bij iedere aankoop gaat er namelijk €1 euro naar dit programma.

Chocoladereep Puur Suhum Ambanja 70%
Met de aankoop van deze chocoladereep steun je niet alleen biologische cacaoteelt, maar draag je ook je steentje bij aan het Ghana Healthcare Program. De cacao in deze pure chocoladereep Suhum Ambanja 70% is namelijk gemaakt van biologisch gecertificeerde cacaobonen afkomstig uit de cacaoregio Suhum (Ghana). Bij de aankoop van deze chocoladereep gaat er € 1,- naar het Ghana Healthcare program. Over dit programma lees je hier meer.Naast jouw bijdrage aan een mooiere cacao wereld, heb je ook een bijzonder stukje chocolade in je handen. Slechts 0,6% van de wereldwijde cacaoteelt is op dit moment biologisch. De Yayra Glover coöperatie heeft hiermee een unieke, maar ook nodige stap gezet naar een cacaoteelt die toekomstbestendig is.   Op de chocoladereep tref je als verwijzing naar de biologische cacaoteelt een icoontje met ‘Environmentally friendly’ aan. De bio-certificering van Felchlin is te raadplegen via deze link: https://www.easy-cert.com/htm/suchresultat-detail.htm?id=84012d05-78d6-4f72-9a6b-6f5d6e6e7946&db=bio Daarnaast is deze pure chocoladereep ook Vegan.SmaakprofielBij een pure chocoladereep met een hoog cacaopercentage denken veel mensen dat de chocolade bitter smaakt. Daar is bij deze luxe chocoladereep absoluut geen sprake van! Deze chocolade heeft een elegante cacaosmaak die verweven is met zachte tonen van koffie. Daarnaast heeft deze pure chocolade een verrassende fruitige noot van framboos en in de afronding proef je zelfs een vleugje grapefruit. *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,50*
Chocoladereep Melk Cru Suhum 36%
Met de aankoop van deze chocoladereep steun je niet alleen biologische cacaoteelt, maar draag je ook je steentje bij aan het Ghana Healthcare Program. De cacao in deze melk chocoladereep Cru Suhum Ambanja 36% is namelijk gemaakt van biologisch gecertificeerde cacaobonen afkomstig uit de cacaoregio Suhum (Ghana). Bij de aankoop van deze chocoladereep gaat er € 1,- naar het Ghana Healthcare program. Over dit programma lees je hier meer.Naast jouw bijdrage aan een mooiere cacao wereld, is deze chocoladereep ook vanwege een andere reden uniek. De melkpoeder die in deze chocoladereep is verwerkt, is namelijk gemaakt van de biologische melk van Zwitserse koeien die in het UNESCO biosfeerreservaat Entlebuch (Luzern, Zwitserland) grazen. In dit gebied wordt duurzame landbouw, bosbouw en toerisme gecombineerd. Het staat bekend om de meest uitgestrekte en talrijke heidegebieden met wel 1000 verschillende bloemen en grassen. De weelderige voeding van de melkkoeien draagt bij aan de unieke smaak van deze chocolade.Op de chocoladereep tref je een icoontje met ‘Environmentally friendly’ aan. Dit icoontje verwijs naar de biologische cacaoteelt. De bio-certificering van Felchlin is te raadplegen via deze link: https://www.easy-cert.com/htm/suchresultat-detail.htm?id=84012d05-78d6-4f72-9a6b-6f5d6e6e7946&db=bio. SmaakprofielEen exclusieve chocoladereep om even bij weg te dromen. Ontdek in deze melkchocolade een harmonieuze melk- en karamelsmaak. Zodra de chocolade begint te smelten, ontdek je ook een delicate honingsmaak. Zie je in gedachte de Zwitserse koeien al over de uitgestrekte Alpenweiden lopen? *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,50*