Ontdek al onze chocoladeproducten in de online shop. Van luxe chocoladetruffels en handgemaakte bonbons, tot de lekkerste chocoladesnacks voor een h-eerlijke chocoladebeleving. Al onze chocoladeproducten zijn gemaakt van de beste Zwitserse chocolade en alles wordt met de hand bereid.
Bij besteding van €49,95 of meer wordt je bestelling gratis thuisbezorgd. Wil je je bestelling bij ons in Tilburg ophalen? Dat kan ook! Kijk voor onze openingstijden onderaan deze pagina.
Naast de pure variant hebben we ook Amandelrotsjes die samen met de gekonfijte sinaasappel stukjes worden omhult met melkchocolade Sao Palme 36%. Het gebruik van melkchocolade geeft een wat meer romige en karamelachtige toets aan de Amandelrotsjes. Wil je meer weten over de herkomst van de gekonfijte sinaasappel stukjes? Bij de omschrijving van de Amandelrotsjes Puur vertellen we je er meer over.Amandelrotsjes Melk bestellenBen je nieuwsgierig geworden naar deze exclusieve Amandelrotsjes van Cru de Cacao? Bestel ze dan gemakkelijk online.*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
De Amandelrotsjes zijn een variatie op onze bekende pindarotsjes en de inspiratie voor deze chocoladecreatie hebben we opgedaan bij patissiers in Barcelona! De Amandelrotsjes bevatten zoals de naam al aangeeft amandelen en nog één ander verrassend ingrediënt. De amandelen worden zelf door ons gebrand in onze chocolaterie in Tilburg, zodat de beste amandelsmaak naar boven komt. Vervolgens worden de amandelen en de gekonfijte sinaasappel stukjes uit Valencia omhult met de pure chocolade Sao Palme 60%. Door het gebruik van pure chocolade zijn de Amandelrotsjes Vegan. Gekonfijte sinaasappels De stukjes gekonfijte sinaasappels die in de Amandelrotsjes worden verwerkt, zijn afkomstig van Cruzilles gevestigd in Zuid-Frankrijk. Zij maken al meer dan 140 jaar konfijten van fruit en die jarenlange ervaring proef je in hun producten. De sinaasappels die zij voor hun verschillende variëteiten gekonfijte sinaasappelen gebruiken, zijn afkomstig uit de omgeving van Valencia. De pure chocolade gecombineerd met de licht bittere gekonfijte sinaasappel stukjes en de ronde smaak van de noten vormen een ware smaaksensatie. Amandelrotsjes Puur bestellenBen je nieuwsgierig geworden en wil je deze exclusieve Amandelrotsjes van Cru de Cacao bij jou thuis laten bezorgen? Bestel ze dan gemakkelijk online.*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Een luxe geschenkdoos met alleen maar vegan chocolade. Een geschikt cadeau vinden voor een vegetariër of veganist valt niet altijd mee. Vandaar dat wij een cadeaupakket hebben samengesteld dat volledig uit vegan chocolade bestaat. Inhoud cadeaupakket Vegan ChocoladeVegan Chocoladetruffels Passievrucht;Chocoladereep wit vegan 38% Organic;Chocoladereep melk vegan 44% Organic; en Cru de Mendiants De omschrijvingen van de afzonderlijke producten, zijn te raadplegen door op de naam van het product te klikken. Voor een overzicht van al onze vegan chocoladeproducten kun je een kijkje nemen op deze pagina. *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Een luxe geschenkdoos met een greep uit onze collectie chocoladetruffels. Waar de meeste mensen bij het woord truffel nog aan de slagroomtruffels denken, hebben wij inmiddels een aantal eigentijdse versies van de chocoladetruffel in ons assortiment. Inhoud Cadeaupakket Cru N°2Truffel Haagse Hopjes ®;Truffel Marc de Champagne;Truffel Marc de Champagne Rosé; en Truffel Passievruchten (vegan). Wil je meer weten over de samenstelling van deze chocoladetruffels? Klik dan op de naam en je komt bij de productomschrijving van de betreffende chocoladetruffel terecht. *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Een luxe geschenkdoos met chocoladeproducten die je direct doen denken aan de klassieke Franse patisserie. Maar dit cadeaupakket bevat ook een chocoladetruffel geïnspireerd op een Oudhollands snoepje. Namelijk het Haagsche Hopjes snoepje. En over de pure chocoladereep Bolivia 68% doen wilde verhalen de ronde. Inhoud Cadeaupakket Cru Nº3Truffel Haagse Hopjes®;Cru de Mendiants;Cru de Orange; en Chocoladereep Puur Bolivia 68% Wild BeanWil je meer weten over deze producten? Klik dan op de naam van het product en je treft een uitgebreide omschrijving aan. *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Een luxe geschenkdoos waarin een piccolo mousserende wijn (Sekt) en chocolade zijn gecombineerd. Een feestelijk cadeaupakket om het leven te vieren! De piccolo mousserende wijn is een waar genot in combinatie met de champagne truffels. Maar ook onze Cru de Orange kan goed gecombineerd worden met een bubbel. De melk- en pure chocoladereep zijn voor de ultieme snackmomentjes. Inhoud cadeaupakket Cru Nº4Piccolo Riesling Sekt Brut;Truffel Marc de Champagne;Cru de Orange;Chocoladereep Melk Costa Rica 40%; en Chocoladereep Puur Bolivia 68% De omschrijvingen van de afzonderlijke producten, zijn te raadplegen door op de naam van het product te klikken. Piccolo Riesling Sekt Brut De piccolo mousserende wijn, oftewel “Riesling Sekt”, is afkomstig uit het Duitse wijngebied Pfalz. De wijnen in ons assortiment hebben wij zelf ingekocht bij het wijnhuis Faubel gevestigd in Maikammer. Zo ook deze piccolo. Het wijngebied Pfalz is het op één na grootste wijngebied van Duitsland en staat bekend om onder andere de Riesling druif. Deze piccolo Riesling Sekt Brut is gemaakt van 100% Riesling druiven volgens de “Charmat Methode”. Oftewel de tankmethode. Dit betekent dat de Sekt de tweede vergisting niet op fles krijgt, maar in een afgesloten stalen tank. Dit is een wat snellere methode dan de “Methode Traditionelle” uit de champagnestreek. Smaakprofiel en drinktemperatuur Piccolo Riesling Sekt Brut De Piccolo Riesling Sekt Brut is een lichte mousserende wijn. Deze Sekt kenmerkt zich door aroma’s van appels, peren en perzik. De Sekt kan het beste geserveerd worden bij een temperatuur tussen 5-7 °C. *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Een luxe geschenkdoos waarin een piccolo mousserende wijn (Sekt) en ons assortiment luxe bonbons zijn gecombineerd. Een feestelijk cadeaupakket voor bijvoorbeeld een verjaardag of een mooi jubileum! De piccolo mousserende wijn is een waar genot in combinatie met de luxe bonbons. Maar ook onze Cru de Mendiants kan goed gecombineerd worden met een bubbel. De melk- en pure chocoladereep zijn voor de ultieme snackmomentjes. Inhoud cadeaupakket Cru Nº5Piccolo Riesling Sekt Brut;Luxe Bonbons 9 stuks;Cru de Mendiants;Chocoladereep Melk Costa Rica 40%; enChocoladereep Puur Suhum Ambanja 70%. Wil je meer weten over de samenstelling van deze producten? Klik dan op de naam en je komt bij de productomschrijving van de betreffende chocolade terecht. Piccolo Riesling Sekt Brut De piccolo mousserende wijn, oftewel “Riesling Sekt”, is afkomstig uit het Duitse wijngebied Pfalz. De wijnen in ons assortiment hebben wij zelf ingekocht bij het wijnhuis Faubel gevestigd in Maikammer. Zo ook deze piccolo. Het wijngebied Pfalz is het op één na grootste wijngebied van Duitsland en staat bekend om onder andere de Riesling druif. Deze piccolo Riesling Sekt Brut is gemaakt van 100% Riesling druiven volgens de “Charmat Methode”. Oftewel de tankmethode. Dit betekent dat de Sekt de tweede vergisting niet op fles krijgt, maar in een afgesloten stalen tank. Dit is een wat snellere methode dan de “Methode Traditionelle” uit de champagnestreek. Smaakprofiel en drinktemperatuur Piccolo Riesling Sekt Brut De Piccolo Riesling Sekt Brut is een lichte mousserende wijn. Deze Sekt kenmerkt zich door aroma’s van appels, peren en perzik. De Sekt kan het beste geserveerd worden bij een temperatuur tussen 5-7 °C. *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Onze chocoladeletters zijn vanaf 1 oktober 2024 beschikbaar. Neem voor zakelijke bestellingen contact op via: info@crudecacao.nl“Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje!” Bij het Sinterklaasfeest kan een (h)eerlijke chocoladeletter natuurlijk niet ontbreken. Jong en oud is altijd blij verrast met dit feestelijke cadeau. Deze chocoladeletter is gemaakt van melkchocolade Sao Palme chocolade 36% en afgewerkt met gebrande amandelen en eigen gemaakte decoratie.Cacaoregio Ghana De chocolade die wij voor deze chocoladeletter in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken, is de melkchocolade Sao Palme (36%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een evenwichtige cacaosmaak en een vleugje karamel.Vegan Chocoladeletter Naast de gewone melk chocoladeletter, is het ook mogelijk een variant te bestellen die van vegan melkchocolade is gemaakt. De decoraties op de chocoladeletter zijn bij deze variant ook volledig vegan. Je kunt deze keuze gemakkelijk maken door rechtsboven op 'vegan' te klikken. Een geschenk voor jouw medewerkers of zakenrelatie?Deze luxe chocoladeletter is natuurlijk ook een mooi geschenk voor jouw werknemers in aanloop naar het Sinterklaasfeest op 5 december. Wil jij jouw medewerkers of een zakenrelatie een chocoladeletter cadeau doen? Neem voor ons business-to-business aanbod contact op via: info@crudecacao.nl* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Onze chocoladeletters zijn vanaf 1 oktober 2024 beschikbaar. Neem voor zakelijke bestellingen contact op via: info@crudecacao.nl"Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje!” Bij het Sinterklaasfeest kan een (h)eerlijke chocoladeletter natuurlijk niet ontbreken. Jong en oud is altijd blij verrast met dit feestelijke cadeau. De chocoladeletter is gemaakt van pure Sao Palme chocolade 60% en afgewerkt met gebrande amandelen en eigen gemaakte decoratie.Cacaoregio GhanaDe chocolade die wij voor deze chocoladeletter in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken, is de pure chocolade Sao Palme (60%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een intensieve, evenwichtige cacaosmaak en een "Ristretto" koffie, met een toets van zoete pruimen en grapefruit.Vegan Chocoladeletter Onze pure chocolade is altijd vegan, omdat het geen melk bevat. Maar de decoraties op deze chocoladeletter zijn niet standaard vegan. Wil je graag een pure chocoladeletter die volledig vegan is? Kies dan rechtsboven voor 'vegan'. Een geschenk voor jouw werknemers of zakenrelatie?Deze luxe chocoladeletter is natuurlijk ook een mooi geschenk voor jouw werknemers in aanloop naar het Sinterklaasfeest op 5 december. Wil jij jouw medewerkers of een zakenrelatie een chocoladeletter cadeau doen? Neem voor ons business-to-business aanbod contact op via: info@crudecacao.nl* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Onze chocoladeletters zijn vanaf 1 oktober 2024 beschikbaar. Neem voor zakelijke bestellingen contact op via: info@crudecacao.nl“Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje!” Bij het Sinterklaasfeest kan een (h)eerlijke chocoladeletter natuurlijk niet ontbreken. Jong en oud is altijd blij verrast met dit feestelijke cadeau. De chocoladeletter is gemaakt van witte Sao Palme chocolade 31% en afgewerkt met gebrande amandelen en eigen gemaakte decoratie. Cacaoregio Ghana De chocolade die wij voor deze chocoladeletter in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken, is de witte chocolade Sao Palme (31%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een evenwichtige cacaosmaak en een vleugje karamel. Vegan ChocoladeletterNaast de gewone witte chocoladeletter, is het ook mogelijk een variant te bestellen die van vegan witte chocolade is gemaakt. De decoraties op de chocoladeletter zijn bij deze variant ook volledig vegan. Je kunt deze keuze gemakkelijk maken door rechtsboven op 'vegan' te klikken.Een geschenk voor jouw werknemers of zakenrelatie? Deze luxe chocoladeletter is natuurlijk ook een mooi geschenk voor jouw werknemers in aanloop naar het Sinterklaasfeest op 5 december. Wil jij jouw medewerkers of een zakenrelatie een chocoladeletter cadeau doen? Neem voor ons business-to-business aanbod contact op via: info@crudecacao.nl * Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Als je deze melk chocoladereep eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer een andere! De cacao in deze Grand Cru chocolade Costa Rica 40% is afkomstig uit Finca la Amistad gelegen in het noorden van het land. De cacaoplantage omvat 95 hectare, waarvan 20% oorspronkelijk regenwoud. Costa Rica loopt voorop in het behoud van natuurlijke bronnen. Voorheen werd in dit land ook enorme hoeveelheden regenwoud gekapt. Door ingrijpen van de overheid is een groot gedeelte van het regenwoud door herplanting hersteld, zodat de helft van het land weer regenwoud omvat. Het diverse en bloeiende ecosysteem biedt de perfecte omstandigheden voor de teelt van duurzame cacaobomen. Het Zwitserse echtpaar Ruth en Ernst Brugger is eigenaar van de cacao farm. Zij houden zich al bijna 10 jaar bezig met de aanplant van duurzame en topkwaliteit cacaobomen. Je kunt er zelfs overnachten, zodat je je midden in prachtige natuur van Costa Rica bevindt. SmaakprofielEen chocolade met dit prachtige verhaal, wilde we niet alleen gebruiken voor onze luxe bonbons, maar ook in zijn puurste vorm opnemen in ons assortiment. Deze goed uitgebalanceerde exclusieve melkchocoladereep onderscheidt zich door een harmonieuze cacaosmaak aangevuld met een aangename melksmaak. Door de chocolade 36 uur lang te concheren, komen delicate aroma's vrij. Wanneer je deze chocoladereep proeft, ervaar je de smaak van gekarameliseerde amandelen die wordt afgerond met een milde honingsmaak. Het zintuiglijke avontuur van deze melkchocoladereep eindigt met een hint van een zoete, rijpe banaan. Een chocoladereep waar we in onze chocolaterie in Tilburg trots op zijn!*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Met de aankoop van deze chocoladereep steun je niet alleen biologische cacaoteelt, maar draag je ook je steentje bij aan het Ghana Healthcare Program. De cacao in deze melk chocoladereep Cru Suhum Ambanja 36% is namelijk gemaakt van biologisch gecertificeerde cacaobonen afkomstig uit de cacaoregio Suhum (Ghana). Bij de aankoop van deze chocoladereep gaat er € 1,- naar het Ghana Healthcare program. Over dit programma lees je hier meer.Naast jouw bijdrage aan een mooiere cacao wereld, is deze chocoladereep ook vanwege een andere reden uniek. De melkpoeder die in deze chocoladereep is verwerkt, is namelijk gemaakt van de biologische melk van Zwitserse koeien die in het UNESCO biosfeerreservaat Entlebuch (Luzern, Zwitserland) grazen. In dit gebied wordt duurzame landbouw, bosbouw en toerisme gecombineerd. Het staat bekend om de meest uitgestrekte en talrijke heidegebieden met wel 1000 verschillende bloemen en grassen. De weelderige voeding van de melkkoeien draagt bij aan de unieke smaak van deze chocolade.Op de chocoladereep tref je een icoontje met ‘Environmentally friendly’ aan. Dit icoontje verwijs naar de biologische cacaoteelt. De bio-certificering van Felchlin is te raadplegen via deze link: https://www.easy-cert.com/htm/suchresultat-detail.htm?id=84012d05-78d6-4f72-9a6b-6f5d6e6e7946&db=bio. SmaakprofielEen exclusieve chocoladereep om even bij weg te dromen. Ontdek in deze melkchocolade een harmonieuze melk- en karamelsmaak. Zodra de chocolade begint te smelten, ontdek je ook een delicate honingsmaak. Zie je in gedachte de Zwitserse koeien al over de uitgestrekte Alpenweiden lopen? *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Als veganist hoef je je niet langer te beperken tot pure chocolade. We hebben in ons assortiment nu ook een vegan melkchocoladereep opgenomen. De Zwitserse chocoladeproducent Felchlin is al enkele jaren aan het experimenteren om voor veganisten ook een smaakvolle vegan melkchocolade te ontwikkelen. Inmiddels heeft dat geresulteerd in deze vegan melkchocolade met een cacaopercentage 44%. Normaalgesproken bevat melkchocolade melkpoeders, waardoor het niet geschikt is voor een veganistisch dieet. In deze vegan melkchocolade zijn geen zuivelproducten verwerkt. Daarom is cacaoboter een belangrijk ingrediënt. De cacaoboter in deze vegan melkchocolade is afkomstig van biologisch gecertificeerde cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek en geeft een romige smaak. Cacaoboter kan je misschien even op het verkeerde been zetten, maar cacaoboter is volledig plantaardig.Cacaoboter wordt namelijk gemaakt van gebrande cacaobonen en wordt net zo lang gemalen totdat er een vettige substantie ontstaat. Die substantie wordt door een pers gehaald, zodat er een boterachtige structuur ontstaat. Vandaar ook de naam cacaoboter.De ingrediënten is deze vegan melkchocolade zijn overigens niet alleen plantaardig, maar ook allemaal biologisch gecertificeerd. Wij duiden dit aan door de term 'Environmentally Friendly' te gebruiken. Smaakprofiel Deze vegan melkchocoladereep heeft harmonieuze toetsen van geroosterde amandel, hazelnoot en cacao met een zachte afronding van karamel en kokosnoot.BestellenBen je benieuwd naar deze vegan melkchocoladereep? Bestel hem dan gemakkelijk online en wij zorgen ervoor dat deze zo snel mogelijk bij je wordt thuisbezorgd!*Dit product kan na opening of het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd
Een pure chocoladereep gemaakt van wilde cacaobonen. Deze unieke en zeldzame wilde Grand Cru chocolade Bolivia 68% is afkomstig uit, zoals de naam al aangeeft, de Boliviaanse laaglanden. De Chimane-indianen laten alles volledig aan moeder natuur over. Dit wil zeggen dat de cacaobomen niet worden gesnoeid of bemest, de natuur doet zijn werk. Zodra de grote roofvogels vlak boven het woud vliegen, haast tegen de toppen van de cacaobomen aan, varen de Chimane-indianen met hun kano’s naar de eilanden waar de cacaobomen groeien. Daar verzamelen zij de rijpe cacaovruchten en brengen de cacaopods vervolgens naar de aangewezen verzamelplaatsen. Hier worden de cacaobonen gefermenteerd en in de zon gedroogd.SmaakprofielDeze pure chocolade heeft een harmonieuze cacaosmaak met aroma’s die de frisheid van citroen en de fruitigheid van grapefruit uitdrukken. Door de traditionele verwerkingsmethode en het concheer proces van wel 60 uur(!) komen ook tonen van pruim en vanille tot hun recht. Concheren is één van de laatste stappen in het productieproces van chocolade waarbij de cacaoboter gelijkmatig met de chocolade wordt gemengd. Doordat de chocolade urenlang luchtig wordt gemengd, komen door de wrijving van de concheermachine heerlijke aroma’s vrij.De Grand Cru Bolivia 68% heeft tot slot een lange afdronk. Dit in combinatie met het feit dat de Zwitserse chocoladeproducten Felchlin de enige ter wereld is die chocolade maakt van wilde cacaobonen, maakt dit een unieke culinaire ervaring. Een exclusievere chocolade is er niet te vinden!*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Bij pure chocolade denken mensen vaak aan een bittere smaak, maar daar is bij deze luxe chocolade, de Grand Cru Maracaibo Clasificado 65% absoluut geen sprake van. Deze pure chocolade is afkomstig van de beste Criollo cacaobonen die worden geteeld in de cacaoregio Sur del Lago in Venezuela. De cacaoregio Sur del Lago ligt vlakbij het meer waar de chocolade zijn naam aan dankt: Maracaibo. Daar zorgt de familie Franceschi al generaties lang voor cacaobonen van topkwaliteit en dit is niet onopgemerkt gebleven. Deze pure chocolade is namelijk gewaardeerd met een gouden medaille en de titel beste chocolade van de wereld door de Academia Maestri Pasticceri Italiani.SmaakprofielDeze luxe chocoladereep bevat een harmonieuze combinatie van koffie- en pruimen aroma’s. Door de traditionele verwerkingsmethode van de cacao, proef je ook oranjebloesem en kaneel. Deze aroma’s geven de Maracaibo Clasificado 65% een feestelijk karakter, dat wordt versterkt door een licht zoet boeket van rozijnen in de afronding. Wanneer je deze chocoladereep proeft, begrijp je meteen waarom de chocolade tot werelds beste is uitgeroepen. Vandaar dat wij in onze chocolaterie in Tilburg ervoor hebben gekozen om deze chocolade niet alleen voor onze luxe bonbons te gebruiken, maar ook als chocoladereep in ons assortiment op te nemen.*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Met de aankoop van deze chocoladereep steun je niet alleen biologische cacaoteelt, maar draag je ook je steentje bij aan het Ghana Healthcare Program. De cacao in deze pure chocoladereep Suhum Ambanja 70% is namelijk gemaakt van biologisch gecertificeerde cacaobonen afkomstig uit de cacaoregio Suhum (Ghana). Bij de aankoop van deze chocoladereep gaat er € 1,- naar het Ghana Healthcare program. Over dit programma lees je hier meer.Naast jouw bijdrage aan een mooiere cacao wereld, heb je ook een bijzonder stukje chocolade in je handen. Slechts 0,6% van de wereldwijde cacaoteelt is op dit moment biologisch. De Yayra Glover coöperatie heeft hiermee een unieke, maar ook nodige stap gezet naar een cacaoteelt die toekomstbestendig is. Op de chocoladereep tref je als verwijzing naar de biologische cacaoteelt een icoontje met ‘Environmentally friendly’ aan. De bio-certificering van Felchlin is te raadplegen via deze link: https://www.easy-cert.com/htm/suchresultat-detail.htm?id=84012d05-78d6-4f72-9a6b-6f5d6e6e7946&db=bio Daarnaast is deze pure chocoladereep ook Vegan.SmaakprofielBij een pure chocoladereep met een hoog cacaopercentage denken veel mensen dat de chocolade bitter smaakt. Daar is bij deze luxe chocoladereep absoluut geen sprake van! Deze chocolade heeft een elegante cacaosmaak die verweven is met zachte tonen van koffie. Daarnaast heeft deze pure chocolade een verrassende fruitige noot van framboos en in de afronding proef je zelfs een vleugje grapefruit. *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Geen mierzoete, maar een volle, romige witte chocolade. Dat is onze witte chocoladereep Grand Cru Opus Blanc 35% in een notendop. De chocolade bevat een combinatie van de eerste persing van biologische cacaoboter van de Grand Cru chocolade Dominicana Blanc 36% en Zwitserse melkpoeder. In nauwe samenwerking met UNESCO Biosphere Entlebuch heeft Felchlin zich kunnen verzekeren van hoge kwaliteit melkpoeder. De melkpoeder wordt gemaakt van de melk van de licht bruine Zwitserse koeien met de bekende bel om hun nek. In de zomer grazen ze op weiden die bloeien met meer dan honderd verschillende kruiden en grassen en drinken ze uit het kristalheldere bronwater. Een deel van het weidegras wordt in de zomer gedroogd, zodat de koeien in de wintermaanden dit hooi kunnen eten. Deze pure en weelderige voeding draagt bij aan de rijke melk smaak van deze luxe chocolade en dat proef je!SmaakprofielDeze luxe chocoladereep moet je een keer geproefd hebben, ook al ben je in eerste instantie geen grote fan van witte chocolade. Je zult er verstelt van staan hoeveel verschillende aroma’s je in deze witte chocolade proeft. Naast de smaak van verse melk en room, proef je ook een hint van hooi en delicate tonen van bloemenhoning. Terwijl de chocolade zachtjes smelt, verschijnt een noot van marsepein met een milde afdronk van vanille. Stel je ondertussen een wijds uitzicht over de Zwitserse Alpen voor en je waant je even in Luzern.*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Verlang je als veganist nog wel eens stiekem terug naar een heerlijke witte chocoladereep? Dan hebben we een mooi plantaardig alternatief voor je, namelijk een vegan witte chocoladereep met een cacaopercentage van 38%.Normaalgesproken bevat witte chocolade melkpoeders, waardoor het niet geschikt is voor een veganistisch dieet. In deze vegan witte chocolade zijn geen zuivelproducten verwerkt. Daarom is cacaoboter een belangrijk ingrediënt. De cacaoboter in deze vegan witte chocolade is afkomstig van biologisch gecertificeerde cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek en geeft een romige smaak. Cacaoboter kan je misschien even op het verkeerde been zetten, maar cacaoboter is volledig plantaardig.Cacaoboter wordt namelijk gemaakt van gebrande cacaobonen en wordt net zo lang gemalen totdat er een vettige substantie ontstaat. Die substantie wordt door een pers gehaald, zodat er een boterachtige structuur ontstaat. Vandaar ook de naam cacaoboter.De ingrediënten in deze vegan witte chocolade zijn overigens niet alleen plantaardig, maar ook allemaal biologisch gecertificeerd. Wij duiden dit aan door de term 'Environmentally Friendly' te gebruiken.SmaakprofielDeze vegan witte chocoladereep heeft milde en evenwichtige toetsen van geroosterde amandel, kokos en karamel met een afronding van cacaoboter en bloesemhoning. Let op: je kunt een aroma in deze vegan witte chocolade proeven die je aan bloesemhoning doet denken. Er is echter geen honing in de vegan witte chocolade verwerkt. BestellenBen je benieuwd naar deze vegan witte chocoladereep? Bestel hem dan gemakkelijk online en wij zorgen ervoor dat deze zo snel mogelijk bij je wordt thuisbezorgd!*Dit product kan na opening of het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Ken jij een echte bean-to-bar fan die honderduit kan vertellen over het smaakprofiel van een chocolade of kun je zelf simpelweg niet kiezen uit ons assortiment chocoladerepen? Bestel dan deze proefbox die is samengesteld uit de volgende chocoladerepen:Suhum Ambanja 70% (puur) OrganicBolivia 68% Wild Bean (puur)Maracaibo Clasificado 65% (puur)Costa Rica 40% (melk)Cru Suhum 36% (melk) OrganicOpus Blanc 35% (wit)Wil je meer weten over deze producten? Klik dan op de naam van het product en je treft een uitgebreide omschrijving aan. *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Een Mendiants is een traditionele Franse lekkernij bekend van zijn ronde verschijning met gedroogde vruchten en noten. Vanwege ons bedrijfslogo leek het ons leuk om de Cru de Mendiants uit te brengen in een vierkantje en er een eigentijdse draai aan te geven. Van oorsprong bestaat een Mendiants uit vier ingrediënten die verwijzen naar de vier bedelaars (Mendiants) uit de Middeleeuwen, namelijk gedroogde vijgen (Franciscanen), rozijnen (Augustijnen), amandelen (Dominicanen) en hazelnoten (Karmelieten).Onze luxe chocoladecreatie Cru de Mendiants bestaat uit pure Sao Palme chocolade 60%, gebrande amandelen en hazelnoten, gekonfijte sinaasappels uit Valencia en zijn tot slot afgewerkt met gekarameliseerde cacao nibs. Door het gebruik van pure chocolade zijn de Cru de Mendiants Vegan.Cacaoregio GhanaDe chocolade die wij voor de bereiding van Cru de Mendiants in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken, is de pure chocolade Sao Palme (60%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een intensieve, evenwichtige cacaosmaak en een "Ristretto" koffie, met een toets van zoete pruimen en grapefruit. Daarom vormt deze luxe chocolade een perfecte combinatie met de intense smaak van de gebrande noten en gekonfijte sinaasappel.* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Cru de Orange is een traditionele Franse lekkernij bekend onder de naam ‘Orangette’ wat naar ‘Orange’ de sinaasappel verwijst. In menig Franse chocolaterie zie je deze luxe chocoladecreatie in de vorm van een langwerpig staafje die geheel in chocolade is gedoopt. In onze chocolaterie in Tilburg hebben wij ervoor gekozen om sinaasappelschijfjes te gebruiken en deze te halveren, zodat je ook nog een gedeelte van de prachtige structuur van de sinaasappel ziet. Daarnaast vormt de oranje kleur ook een mooi contrast met de donkere chocolade. Om het geheel compleet te maken werken wij deze luxe chocoladecreatie af met een eetbare brons spray. Door het gebruik van pure chocolade zijn de Cru de Orange Vegan. Oorsprong gekonfijte sinaasappelsWie weet er nu beter dan de Fransen zelf hoe je vruchten moet konfijten. Vandaar dat wij voor deze exclusieve chocolade Cru de Orange de gekonfijte sinaasappels inkopen bij Cruzilles gevestigd in Zuid-Frankrijk. Zij hebben al meer dan 140 jaar ervaring in het konfijten van fruit! De sinaasappels die zij daarvoor gebruiken komen uit de omgeving van Valencia. Sinaasappels uit deze regio staan garant voor de lekkerste smaak en dit proef je. Samen met de pure chocolade vormt de licht bittere gekonfijte sinaasappel een perfecte smaakcombinatie. Zoet en een licht bittertje. Een ware luxe chocolade creatie!*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Wie is er nu niet grootgebracht met een boterham hagelslag als ontbijt? Een luxe variant van pure chocolade 43% hagelslag is bij ons verkrijgbaar!De Hagelslag Cacao Puur is verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Luxe warme chocolademelk De warme chocolademelk of hot chocolate heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Het basisingrediënt voor het maken van warme chocolademelk wordt in verschillende vormen aangeboden. Regelmatig zie je een stokje of lepeltje in een stuk chocolade gedoopt. Of cacaopoeder is per kop warme chocolademelk netjes voorverpakt. Nog even melk toevoegen en klaar. Of toch niet? Vaak kan een dikke dot slagroom niet ontbreken en zie je tegenwoordig allerlei toppings. Met onze stazak gevuld met fijngemalen pure chocolade gaan we back to basic en maak je in een handomdraai een luxe warme chocolademelk klaar. Waarbij de pure smaak van cacao voorop staat.Herkomst chocolade voor warme chocolademelkWe kunnen uit een hele range single origin chocolades kiezen, maar we hebben specifiek voor deze pure chocolade met een cacaopercentage van 65% gekozen. De pure chocolade Suhum 65% is afkomstig uit de gelijknamige cacaoregio Suhum gelegen in Ghana. Het is de eerste biologische gecertificeerd cacaoregio van Ghana. Maar dit is niet de enige reden wat deze chocolade bijzonder maakt. Wij investeren in deze cacaoregio namelijk in het Ghana Healthcare Programma. Met de bijdrage die wij leveren betalen wij de zorgverzekering van 100 cacaoboeren en hun gezinnen uit het dorp Nankese. Met de aankoop van deze stazak draag jij ook bij aan dit Healthcare Programma. Lees hier meer over dit programma.*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd
Een luxe bonbon of een praline, zoals de Belgen het noemen. Wat ons betreft moet een bonbon een ware eyecatcher zijn en daarnaast natuurlijk ook je smaakpapillen prikkelen. Vandaar dat wij in onze chocolaterie in Tilburg onze exclusieve bonbons van zogenoemde Grand Cru Chocolades maken. Alleen de meest exclusieve cacaobonen, jarenlange ervaring en gepassioneerd vakmanschap resulteren in de Grand Cru chocolades van de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin. ‘Grand Cru’ wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van superieure kwaliteit zijn en van één unieke cacaoplantage komen. Door deze unieke herkomst, heeft iedere Grand Cru chocolade specifieke en intense aroma’s die door het traditionele productieproces volledig tot zijn recht komen.Exclusieve bonbonsMet respect voor de unieke smaak van de verschillende Grand Cru chocolades, hebben wij in onze chocolaterie in Tilburg negen verschillende recepten ontwikkeld voor onze exclusieve handgemaakte bonbons. De bonbons worden gevuld met een ganache die perfect aansluit op de basissmaak van de betreffende Grand Cru chocolade. Achter iedere bonbon gaat een specifiek verhaal schuil voor wat betreft afkomst van de chocolade of uniek ingrediënt die in de ganache wordt verwerkt. Om dit verhaal goed te kunnen vertellen, hebben we hieraan een aparte pagina gewijd. Klik hier als je meer wil weten over de verschillende smaken van onze ambachtelijke bonbons. GanacheIn een chocolaterie kom je al snel allerlei vaktermen tegen, zoals ook de term ganache. Een ganache is een smeuïge chocoladecrème waarmee onze luxe bonbons worden gevuld. Om een smeuïge ganache te krijgen, luistert de verhouding tussen de Grand Cru chocolade en bijvoorbeeld een vruchtenpuree heel nauw. Een waar geheim van onze Pastry Chef Tom Stalpers!Luxe bonbons bestellenBen je nieuwsgierig geworden en wil je de exclusieve bonbons van Cru de Cacao bij jou thuis laten bezorgen? Bestel de bonbons dan gemakkelijk online. Onze bonbons zijn te verkrijgen in een luxe bonbondoos van 9 stuks, 16 stuks of 25 stuks. * Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
In onze chocolaterie in Tilburg maken wij exclusieve bonbons van Grand Cru chocolades uit verschillende windstreken. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier voor een volledige omschrijving over onze luxe bonbons.Luxe bonbons bestellenOnze ambachtelijke bonbons zijn verkrijgbaar in een luxe bonbondoos van 9 stuks, 16 stuks of 25 stuks.* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Laat jij je verrassen door onze exclusieve handgemaakte bonbons? Lees hier verder voor een volledige omschrijving over onze luxe bonbons.Luxe bonbons bestellenOnze ambachtelijke bonbons zijn verkrijgbaar in een luxe bonbondoos van 9 stuks, 16 stuks of 25 stuks.* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Hoeveel Paaseitjes eet je per jaar gemiddeld per persoon? Jaarlijks schijnen we heel wat luxe Paaseitjes te eten. Hema deed er in 2017 onderzoek naar en daaruit bleek dat we gemiddeld 47 luxe Paaseitjes per jaar eten. Of zouden het er ondertussen meer zijn? In onze potjes zitten 12 luxe Paaseitjes in drie verschillende smaken, dus schaf genoeg potjes aan om je jaarlijkse behoefte aan luxe Paaseitjes te halen!Luxe Paaseitjes in drie verschillende smaken Onze luxe Paaseitjes bieden wij aan in een mix van drie verschillende varianten, namelijk: puur, melk en karamel chocolade. Een Paaseitje hoort natuurlijk een luxe vulling te hebben, zodat je er echt even van kunt genieten. Onze luxe Paaseitjes hebben dan ook verschillende vullingen die je hopelijk doen verrassen! Luxe Paaseitjes Puur-AmandelHet Luxe Paaseitje Puur is gemaakt van de pure chocolade Sao Palme 60% en gevuld met een Amandel Gianduja. Een Gianduja is een wat stevigere vulling ten opzichte van een zachte ganache en is in dit geval gemaakt van een amandelpasta en samengebracht met een klein beetje melkchocolade. Luxe Paaseitjes Melk-HazelnootHet Luxe Paaseitje Melk is gemaakt van de melkchocolade Sao Palme 36% en gevuld met een Hazelnoot Gianduja. Dit is een wat stevigere vulling ten opzichte van een zachte ganache en is in dit geval gemaakt van een hazelnootpasta en gemengd met een beetje melkchocolade. Luxe Paaseitjes Karamel-Himalaya zout Het Luxe Paaseitje Karamel is gemaakt van de gekarameliseerde witte chocolade Bondia 36%. Het is een witte chocolade, maar door het zorgvuldige brandproces van de cacaobonen heeft deze chocolade een intense karamel smaak. Dit vraagt om een vulling met een zachte ganache van karamel en Himalaya zout. De meest bekende variant is karamel-zeezout, maar Himalaya zout is een stuk zuiverder. Vandaar dat wij dit gebruiken. Stiekem is dit luxe Paaseitje onze favoriet!Verstop jij je luxe Paaseitjes? Ieder kind kan het zich ongetwijfeld herinneren. Wakker worden op Paaszondag om vervolgens op zoek te gaan naar alle luxe Paaseitjes die verstopt zijn in huis of in de tuin. De Paashaas is voor kinderen over het algemeen niet zo’n fenomeen als Sinterklaas, maar toch is het zoeken van luxe Paaseitjes een moment om naar uit te kijken. Wie weet gaat het zoeken van luxe Paaseitjes wel samen met een echte Paashaas! Waar komt de traditie van luxe Paaseitjes vandaan? Het is vaak lastig te achterhalen hoe een traditie nu precies is ontstaan. Een mogelijke theorie is dat de traditie van luxe Paaseitjes voortkomt uit de Germaanse tijd. In die tijd zag men eieren als een symbool voor vruchtbaarheid en werden eieren in akkers begraven in de hoop dat de akkers daardoor vruchtbaar zouden zijn. Meer waarschijnlijk is dat de traditie van luxe Paaseitjes voorkomt uit de katholieke vastenperiode. Tussen Aswoensdag en Pasen at men bijvoorbeeld geen eieren en vlees. De eieren die door kippen werden gelegd, werden geschilderd en met Pasen verstopt. Veel later hebben Parijse chocolatiers de traditie ingezet om met Pasen paaseieren van chocolade te maken. Dit waren in eerste instantie hele grote eieren om als echt showstuk te presenteren. Weer zoveel jaren later kennen wij vooral de kleinere luxe Paaseitjes als traditie in aanloop naar de Paasdagen. Wat een feest, al die Paaschocolade.
Naast Paaseitjes zijn er vaak ook verschillende dieren die met Pasen van chocolade worden gemaakt. Zoals bijvoorbeeld deze luxe Paaskuikentjes verpakt in een stijlvolle koker. Onze Paaskuikentjes zijn verkrijgbaar in een mix van drie verschillende chocoladesmaken.Chocolade Paaskuikentjes in drie verschillende smakenGeen enkel chocoladefiguur kan op tegen de populariteit van Paaseitjes, maar omdat kuikentjes net zo goed in het teken staan van een nieuw begin en doen denken aan de lente, hebben wij luxe Paaskuikentjes van chocolade in ons Paas assortiment. De luxe chocolade Paaskuikentjes zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:Paaskuikentje Puur-Amandel: het pure chocolade Paaskuikentje is gevuld met een gianduja van Amandel. De gianduja is gemaakt van fijngemalen amandelen en chocolade, zodat een heerlijke structuur ontstaat met een kleine bite. Paaskuikentje Melk-Hazelnoot: het melk chocolade Paaskuikentje is gevuld met een gianduja van Hazelnoot. Deze gianduja wordt op dezelfde manier gemaakt, alleen is voor deze gianduja hazelnoten uit Piemonte gebruikt. Paaskuikentje Karamel-Himalaya zout: het karamel chocolade Paaskuikentje is gemaakt van de gekarameliseerde witte chocolade Bondia 36% en gevuld met een heerlijk zachte ganache van karamel en Himalaya zout. Onze favoriet! Chocolade Paaskuikentjes online kopen Haal jij het lentegevoel in huis met deze chocolade Paaskuikentjes? Koop jouw Paaschocolade dan gemakkelijk online! Wil jij jouw zakenrelaties of medewerkers verrassen met deze luxe chocolade Paaskuikentjes? Neem voor meer informatie over een zakelijke afname contact op via: info@crudecacao.nl
Een overheerlijke klassieker uit de chocolaterie. De pinda's, afkomstig uit Egypte, worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg, zodat de beste pinda smaak naar boven komt. Vervolgens worden de pinda's omhult met Sao Palme de 36% melkchocolade van Felchlin afkomstig uit Ghana. Afgewerkt met een klein beetje Himalaya zout. De Cru de Rocher Melk 36% (pindarotsjes) zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Een overheerlijke klassieker uit de chocolaterie. De pinda's, afkomstig uit Egypte, worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg, zodat de beste pinda smaak naar boven komt. Vervolgens worden de pinda's omhult met pure Sao Palme 60% chocolade van Felchlin afkomstig uit Ghana. Afgewerkt met een klein beetje Himalaya zout. De Cru de Rocher Puur 60% (Pindarotsjes) zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Wie kent het Oud Hollandse snoepje het Haagsche Hopje nu niet. We hebben dit snoepje met z’n unieke koffie karamelsmaak in een luxe jasje gegoten, namelijk in een truffel! In samenwerking met The Chocolate Shop uit Den Haag hebben we de Haagse Hopjes Truffels® in onze chocolaterie in Tilburg ontwikkeld. De truffel is gevuld met een ganache van koffie en karamel (geheim recept van onze Pastry Chef Tom Stalpers) en omhult met de Grand Cru Maracaibo Créolo (49%). Om het af te maken worden de truffels nog door de fijngemalen snoepjes en cacaopoeder gehaald.Inmiddels is deze truffel in Den Haag en verre omstreken bekend als luxe chocolade traktatie bij een goede kop koffie of thee (of gewoon stiekem als tussendoortje). Deze luxe chocoladetruffels zijn verpakt in een hersluitbaar plastic potje dat is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Mythe Haagsche HopjesEr bestaan verschillende versies van het verhaal over het ontstaan van het befaamde snoepje ‘t Haagsche Hopje. Zo zou ene Hendrik Hop zijn kop koffie met room en suiker ’s nachts op de kachel hebben laten staan. De volgende ochtend was dit veranderd in een harde brok, die heerlijk smaakte! Hoe dan ook, die ene Hendrik heeft voor heel wat inspiratie gezorgd, zo ook in onze chocolaterie in Tilburg.Grand Cru Maracaibo Créolo (49%)Voor de chocoladetruffel het Haagse Hopje is de Grand Cru melkchocolade Maracaibo Créolo (49%) gebruikt, omdat deze chocolade van nature een room-karamel noot heeft. Deze chocolade is afkomstig uit Venezuela, meer specifiek de cacaoregio Sur del Lago. Deze cacaoregio ligt naast het meer Maracaibo waar deze chocolade zijn naam aan dankt. Luxe chocoladetruffels Haagse Hopjes bestellenBen je benieuwd naar hoe dit Oud Hollandse snoepje als truffel smaakt? Bestel ze dan gemakkelijk online.* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Als je van Champagne houdt dan is deze luxe chocoladetruffel Marc de Champagne waarschijnlijk meteen jouw favoriet. Je moet wel een echte liefhebber van Champagne zijn, want door het gebruik van het concentraat Marc de Champagne 60% ontstaat een intense champagne-smaak. Na de eerste hap proef je de intense smaak van champagne, maar door het gebruik van de witte chocolade Edelweiss 36% ontstaat al snel een romige balans. De karakteristieke aroma’s van champagne, zoals witte bloemen citrus en vanille vormen een mooi geheel met deze luxe chocolade. Marc de Champagne 60%
Het concentraat Marc de Champagne is een brandewijn dat wordt gemaakt door het Franse familiebedrijf Rémy Cointreau, bekend van de sinaasappellikeur Cointreau. Het concentraat wordt gemaakt van de resten van geperste druiven, zoals schillen, steeltjes en pitten. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de druivenresten die afkomstig zijn uit de Champagnestreek, namelijk Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Vandaar dat dit concentraat ook een beschermde herkomstbenaming heeft, namelijk Appellation d’Origine Réglementée.
Het concentraat wordt verkregen de vergiste druivenresten te destilleren. Na dit proces wordt het concentraat 2 tot 5 jaar in eikenhouten wijnvaten gerijpt. Door dit mooie distillatieproces ontstaan de complexe aromatische champagne tonen, karakteristiek voor een Blanc de Blanc Champagne.Witte chocolade Edelweiss 36% Deze witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter uit Madagaskar en Zwitserse melkpoeder. Deze biologische melkpoeder wordt gemaakt van de melk van de bekende Zwitserse koeien die in de prachtige natuur van het UNESCO natuurreservaat Entlebuch (nabij Luzern, Zwitserland) grazen. Door het gebruik van deze melkpoeder heeft deze luxe witte chocolade een volle romige smaakt en delicate roomkaramel tonen. Een perfecte combinatie met het concentraat Marc de Champagne. Luxe chocoladetruffel Marc de Champagne bestellen Ben je nieuwsgierig geworden en wil je deze chocoladetruffel Marc de Champagne van Cru de Cacao bij jou thuis laten bezorgen? Bestel ze dan gemakkelijk online. * Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Als je van een chocoladetruffel Champagne houdt dan valt deze luxe chocoladetruffel Marc de Champagne Rosé waarschijnlijk ook in de smaak. Voor de echte champagne liefhebber hebben we ook een fruitige variant ontwikkeld, namelijk de Marc de Champagne Rosé. Door het gebruik van het concentraat Marc de Champagne 60% ontstaat een krachtige champagne-smaak. Het concentraat combineren we met een lichte rosé champagne, waardoor er een gebalanceerde fris fruitige smaak ontstaat. Een perfecte combinatie met de luxe witte chocolade Edelweiss 36%. Marc de Champagne 60%In deze chocoladetruffel is het concentraat Marc de Champagne verwerkt. Het is een brandewijn dat wordt gemaakt door het Franse familiebedrijf Rémy Cointreau, bekend van de sinaasappellikeur Cointreau. Wil je hier meer over weten? Bij de omschrijving van de chocoladetruffel Marc de Champagne vertellen we je er meer over.Witte chocolade Edelweiss 36% De witte chocolade Edelweiss 36% is gemaakt van cacaoboter afkomstig uit Madagaskar en Zwitserse melkpoeder. Deze biologische melkpoeder is gemaakt van de melk van de bekende Zwitserse koeien die in de prachtige natuur van het UNESCO natuurreservaat Entlebuch (nabij Luzern, Zwitserland) grazen. Dit geeft de witte chocolade Edelweiss 36% een zeer romige smaak. In combinatie met het concentraat Marc de Champagne en rosé champagne, geeft dit een rijke smaak die zo specifiek is voor rosé champagne. Je proeft namelijk rood fruit, voornamelijk framboos.Luxe chocoladetruffel Marc de Champagne Rosé bestellenBen je nieuwsgierig geworden en wil je deze chocoladetruffel Marc de Champagne rosé van Cru de Cacao eens proberen? Bestel ze dan gemakkelijk online.* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Chocoladetruffel Passievrucht In onze chocolaterie in Tilburg hebben we een breed assortiment aan chocoladetruffels, maar een vegan variant ontbrak lange tijd. Na veel experimenteren hebben we een chocoladetruffel met een passievrucht ganache ontwikkeld die volledig vegan is. Het omhulsel van deze vegan chocoladetruffel is gemaakt van pure chocolade en gevuld met een ganache van vegan witte chocolade en passievrucht. Tot slot worden de chocoladetruffels door pure chocolade gerold voor een mooie finishing touch. De bite van de pure chocolade in combinatie met de fris zoete passievrucht ganache geeft een ware smaaksensatie. Deze luxe vegan chocoladetruffel past perfect in een plantaardig dieet, maar zal ook de harten van niet-veganisten veroveren vanwege de heerlijk frisse smaak! Luxe Vegan Chocoladetruffel Passievrucht bestellen Ben je nieuwsgierig geworden en wil je deze vegan chocoladetruffel met passievrucht bij jou thuis laten bezorgen? Bestel ze dan gemakkelijk online. *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Sinds de jaren ’90 is de populariteit van Whisky enorm gegroeid en inmiddels wordt er zelfs in belegd. Vanwege de populariteit kon een luxe chocoladetruffel Whisky niet langer in ons assortiment ontbreken. De chocoladetruffel Whisky is gevuld met een ganache van de 12-jarige single malt-whisky Highland Park 12, de witte chocolade Edelweiss 36% en de pure Grand Cru chocolade Maracaibo Clasificado 65%. Ondanks de van nature rokerige smaak van de Highland Park 12 Whisky, zorgen de witte en pure chocolade voor een aangename balans. In eerste instantie proef je de pit van de rokerige Whisky, maar daarna kun je al snel aroma’s van Sevilla Sinaasappels, kaneel en heidehoning ontdekken.Ontstaansgeschiedenis WhiskySchotland en Ierland staan bekend om hun kwaliteitswhisky’s. Toch waren het monniken uit het Midden-Oosten die het destillaat voor het eerst introduceerde in Schotland en Ierland. Vanaf ongeveer 1400 is men Whisky op deze eilanden gaan produceren. Het woord Whisky is afgeleid van het Latijnse woord ‘Aqua vitae’ wat vrij vertaald levenswater betekent.Het produceren van Whisky is een delicaat proces waarvan de rijping op houten vaten een belangrijk onderdeel is. De rijping van deze Highland Park 12 Whisky heeft voornamelijk plaatsgevonden op voormalige sherry vaten, gemaakt van Spaans eiken. De sherry vaten staan erom bekend de Whisky een kruidige toon te geven, zoals kaneel en kruidnagel. Maar ook de meer fruitige tonen, zoals sinaasappel komen naar voren. De Highland Park 12 Whisky kenmerkt zich ook door een rokerige toon. Dit komt zo. Het basis ingrediënt gemoute gerst wordt eerst in water geweekt om allerlei aroma’s los te weken. Vervolgens moet de gerst worden gedroogd, voordat het productieproces verder gaat. Om ervoor te zorgen dat de gerst goed droogt, wordt turf verband. De rook wordt opgenomen door de gerst. Hierdoor bevat deze Whisky zo’n rokerige smaak.Luxe chocoladetruffels Whisky bestellenLoopt het water je al een beetje in de mond? Bestel deze luxe chocoladetruffels Whisky dan gemakkelijk online.* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Alcoholvrije Mousserende Rosé en Grand Cru ChocoladeEen luxe geschenkset met een alcoholvrije mousserende rosé genaamd Leichtsinniger Genuss Rosé en handgemaakte chocolade om alle hoogtepunten van het leven te vieren.Inhoud van deze luxe geschenkset:Een alcoholvrije mousserende Rosé, genaamd Leichtsinniger Genuss Rosé van het wijnhuis FaubelMet handgemaakte Passievrucht Truffels (vegan)indien gewenst kan er in het winkelmandje een kaartje met persoonlijke tekst worden bijgevoegd.Alcoholvrije Mousserende RoséEr kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een alcoholvrij alternatief. Vandaar dat wij ook een geschenkset hebben met een alcoholvrije mousserende Rosé. Met deze licht vrolijke mousserende Rosé kan net zo goed geproost worden op alle hoogtepunten van het leven!Deze alcoholvrije mousserende Rosé is afkomstig uit het Duitse wijngebied Pfalz en hebben wij zelf ingekocht bij het wijnhuis Faubel gevestigd in Maikammer. Het wijngebied Pfalz is het op één na grootse wijngebied van Duitsland en staat naast de Riesling bekend om verschillende burgunder druivenrassen. De Grauburgunder (Pinot Gris), Weissburgunder (Pinot Blanc) en de Spätburgunder (Pinot Noir) zijn de Duitse namen voor de druivenrassen die oorspronkelijk uit de Franse Bourgogne komen. Deze Alcoholvrije mousserende Rosé is gemaakt van de Pinot Noir druif. Het maken van Alcoholvrije wijn gaat iets anders in zijn werk dan het maken van alcoholhoudende wijn. In feite komt er een stapje bij. In eerste instantie wordt van de druiven gewoon wijn gemaakt. Vervolgens wordt de wijn verhit. Dit kun je vergelijken met de distillatie methode die bijvoorbeeld wordt gebruikt om whisky van te maken. Door de verhitting gaat de alcohol uit de wijn. Dit gebeurt met een cacuümpomp, zodat de wijn tussen slechts tussen 28-38C verhit hoeft te worden. Bij een hogere tempertuur zou de wijn al zijn aroma's verliezen en blijft er alleen een zurige smaak over. Vervolgens vindt er een tweede vergisting op fles plaats en is sprake van een alcoholvrije mousserende Rosé die niet onderdoet voor een licht zomerse rosé wijn. Smaakprofiel en Drinktemperatuur Alcoholvrije Mousserende Rosé De alcoholvrije mousserende Rosé kenmerkt zich door een licht roze kleur en levendige tonen van fris fruit. Je kunt hierbij de licht speelse zoetheid van rode bessen en pruimen ontdekken. De alcoholvrije Leichtsinniger Gunuss Rosé is het lekkerst bij een temperatuur tussen 5-7C. Deze alcoholvrije mousserende Rosé is perfect als fijn aperitief of gewoon voor de gezelligheid. De Grand Cru Bonbons of Vegan Passievrucht Truffels zijn vervolgens een goed afsluiting van een diner en passen perfect bij een espresso.Alcoholvrije Mousserende Rosé in combinatie Vegan Passievrucht Truffels.Er is natuurlijk niets feestelijker dan een alcoholvrij mousserende Rosé in combinatie met chocolade cadeau geven.Wil je meer weten over de smaken van onze Grand Cru Bonbons, dan kun je daarover hier meer lezen. Omdat dit een geschenkset is met alcoholvrije mousserende Rosé bieden we deze geschenkset niet aan in combinatie met één van onze Grand Cru Champagne Truffels (alcoholhoudend). De Vegan Passievrucht Truffels zijn gemaakt van Vegan pure chocolade en gevuld met een ganache van passievruchten en Vegan witte chocolade.
Grand Cru Pinot Noir en Grand Cru Chocolade Een luxe geschenkset met een prachtige rode wijn genaamd Kostbar Pinot Noir en handgemaakte chocolade voor al je kostbare relaties. Inhoud van deze luxe geschenkset: Een rode wijn, genaamd Kostbar Pinot Noir (2020) van het wijnhuis Faubel; Keuze uit onze handgemaakte Grand Cru Bonbons of handgemaakte Grand Cru Truffels; Indien gewenst kan er in het winkelmandje een kaartje met persoonlijke tekst worden bijgevoegd.Rode wijn Kostbar Pinot Noir
Deze Kostbare Pinot Noir is afkomstig uit het Duitse wijngebied Pfalz en hebben wij zelf ingekocht bij het wijnhuis Faubel gevestigd in Maikammer. Het wijngebied Pfalz is het op één na grootse wijngebied van Duitsland en staat naast de Riesling bekend om de verschillende burgunder druivenrassen. De Grauburgunder (Pinot Gris), Weissburgunder (Pinot Blanc) en de Spätburgunder (Pinot Noir) zijn de Duitse namen voor de druivenrassen die oorspronkelijk uit de Franse Bourgogne komen. Wat ons betreft doet deze Pinot Noir niet onder voor een Pinot Noir uit de Bourgogne. Dit komt omdat de Kostbar Pinot Noir een kwaliteitswijn is die volgens de Duitse wijnwetgeving het predicaat 'Grosse Lage' heeft, afkomstig van de wijngaard 'Kapellenberg'. Oftewel een Grand Cru wijn is. Een echte kwaliteitswijn dus waar je de Bourgogne liefhebbers zeker mee zult verrassen!Smaakprofiel en Drinktemperatuur Kostbare Pinot NoirDe Korstbar Pinot Noir kenmerkt zich door een dieprode kleur en aroma's van rode bessen en wilde aardbeien. De wijn heeft een intense smaak van rijpe vruchten en een zachte afdronk. Het is een zeer toegankelijke rode wijn die vlak voor het serveren wel wat lucht kan gebruiken. Vandaar dat wij adviseren om deze wijn ongeveer één uur voor het serveren in een karaf over te schenken, zodat er goed zuurstof bij kan. Vervolgens kan de wijn bij een temperatuur 16-18C worden geserveerd.De Kostbare Pinot Noir past perfect bij vlees en wildgerechten, maar is ook een goede combinatie met een kaasplankje. De Grand Cru Bonbons of Grand Cru Truffels zijn vervolgens een goede afsluiting van een diner en passen perfect bij een espresso. Mocht je de wijn nog even willen laten liggen, dan kan dit ook. Deze Pinot Noir heeft een bewaarpotentieel van 7 jaar. Kostbar Pinot Noir in combinatie met Grand Cru Bonbons of TruffelsEr is natuurlijk niets feestelijker dan wijn in combinatie met chocolade cadeau geven. Bij de bestelling van deze geschenkset kunt je voor wat betreft de chocolade een keuze maken uit onze Grand Cru Bonbons of Grand Cru Truffels. Bij een Grand Cru wijn hoort immers ook Grand Cru chocolade!Wil je meer weten over de smaken van onze Grand Cru Bonbons, dan kun je daarover hier meer lezen. De Grand Cru Champagne Truffels laten zich kenmerken door de smaak van een Blanc de Blanc Champagne en de Grand Cru Champange Rosé Truffels laten zich kenmerken door de smaak van een Rosé Champagne.
Grand Cru Sekt en Grand Cru Chocolade Een luxe geschenkset met een prachtige mousserende wijn genaamd Kostbar Burgunder Cuvée Sekt en handgemaakte chocolade om alle hoogtepunten van het leven te vieren. Inhoud van deze luxe geschenkset: Een mousserende wijn, genaamd Kostbar Burgunder Cuvée Sekt van het wijnhuis Faubel; Onze handgemaakte Grand Cru Champagnetruffels; Indien gewenst kan er in het winkelmandje een kaartje met persoonlijke tekst worden bijgevoegd.Mousserende wijn Kostbare Burgunder Cuvée SektDeze mousserende wijn, oftewel "Sekt" is afkomstig uit het Duitse wijngebied Pfalz en hebben wij zelf ingekocht bij het wijnhuis Faubel gevestigd in Maikammer. Het wijngebied Pfalz is het op één na grootse wijngebied van Duitsland en staat naast de Riesling bekend om de verschillende burgunder druivenrassen. De Grauburgunder (Pinot Gris), Weissburgunder (Pinot Blanc) en de Spätburgunder (Pinot Noir) zijn de Duitse namen voor de druivenrassen die oorspronkelijk uit de Franse Bourgogne komen. Naast de Riesling worden de traditionele druivenrassen uit de Franse Bourgogne vaak gebruikt om Duitse Sekt van te maken.Deze Kostbar Burgunder Cuvée Sekt is gemaakt van Pinot Blanc en Pinot Noir druiven volgens de traditionele methode "Méthode Traditionelle" uit de Champagnestreek. Dit betekent dat deze Sekt een tweede vergisting op fles krijgt en een rijping van 48 maanden ondergaat. Normaalgesproken wordt na de vinificatie van mousserende wijn nog een dosage toegevoegd en afhankelijk van de hoeveelheid suiker wordt de mousserende wijn "Brut" of "Demi-sec". Aan deze Sekt wordt géén dosage toegevoegd, waardoor het een Brut Nature Sekt is.Wat ons betreft doet deze Sekt niet onder voor een Champagne uit de Champagne streek. Dit komt omdat deze Sekt een kwaliteitswijn is die volgens de Duitse wijnwetgeving het predicaat 'Grosse Lage' heeft, Oftewel een Grand Cru mousserende wijn is. Een echte kwaliteitswijn en een uitstekende keuze voor Champagne liefhebbers die op zoek zijn naar elegante maar karaktervolle mousserende wijn!Smaakprofiel en Drinktemperatuur Kostbare Bungunder Cuvée SektDe Korstbar Burgunder Cuvée Sekt is een stijlvolle mousserende wijn met grote elegantie. De mousserende wijn kenmerkt zich door een rijke maar tegelijkertijd complexe body met een delicate brioche noot en is licht mineraal met een fijne mousse. De Sekt kan het beste geserveerd worden bij een temperatuur tussen 6-8C. Vandaar dat je de fles het beste twee uur voordat hij wordt geserveerd in de koelkast kunt leggen. Mocht je nu onverwacht bezoek krijgen, maar toch deze fles Sekt willen schenken, leg hem dan niet in de vriezer! De delicate aroma's van deze Sekt kunnen dan teniet worden gedaan. Leg deze mousserende wijn in plaats daarvan in een mix koud water met ijs en een handje zout. De Sekt zal snel de perfecte serveertemperatuur bereiken!De Kostbar Burgunder Cuvée Sekt is uitstekend als aperitief, maar combineert ook goed bij visgerechten. De Grand Cru Champagnetruffels zijn vervolgens een goede afsluiting van een diner en passen perfect bij een espresso. Mocht je de mousserende wijn nog even willen laten liggen, dan kan dit ook. Deze kostbar Burgunder Cuvée Sekt heeft een bewaarpotentieel van 3 jaar. Kostbar Burgunder Cuvée Sekt in combinatie met Grand Cru Champagnetruffels Er is natuurlijk niets feestelijker dan mousserende wijn in combinatie met chocolade cadeau geven. Bij een Grand Cru wijn hoort immers ook Grand Cru chocolade! Wil je meer weten over de smaken? Onze Grand Cru Champagne Truffels laten zich kenmerken door de smaak van een Blanc de Blanc Champagne en de Grand Cru Champange Rosé Truffels laten zich kenmerken door de smaak van een Rosé Champagne.
Heb je een keuze kunnen maken uit onze luxe chocoladecreaties?
Verzending binnen Nederland
Wij verpakken je bestelling zorgvuldig in en verzenden het binnen Nederland geheel plasticvrij naar je huisadres voor € 8,50 per bestelling. Bij besteding van € 49,95 of meer wordt je bestelling gratis bij je thuisbezorgd.
Bestelling afhalen of chocolade kopen in Tilburg
Het is ook mogelijk om je online bestelling bij onze chocolaterie in Tilburg af te halen (Lovensekanaaldijk 47-Ka2). Dit is uiteraard kosteloos. Wil je spontaan chocolade bij ons kopen? Dat kan, loop gerust bij ons binnen! We zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00-16:30 uur.
Verzending naar het buitenland
Onze chocolade bezorgen we ook in het buitenland en verzenden we naar de volgende landen:
België
Duitsland
Luxemburg
Oostenrijk
Zwitserland
Voor ieder land hanteren we een ander tarief voor de bezorgkosten. Kijk voor meer informatie bij Bezorgkosten.
Plasticvrije verzenden
Naast het gebruik van duurzame chocolade is er natuurlijk veel meer te doen. Vandaar dat wij alle webshop bestellingen plasticvrij verzenden. Dit wil zeggen dat de bestelling alleen in kartonnen dozen wordt verpakt met het FSC-keurmerk, ter bescherming van de producten tijdens transport gebruik wordt gemaakt van noppen vellen van papier en de dozen ook worden dichtgeplakt met tape van papier.
Hergebruik verpakking
Ondanks dat, zijn we nog niet waar we willen zijn. Zo willen we er op termijn voor zorgen dat we alleen zonne-energie gebruiken voor de machines in onze productieruimte. Verder zijn we op zoek naar verpakkingen voor onze producten die gemaakt zijn van gerecycled of composteerbaar materiaal. Dit is helaas nog niet zo gemakkelijk. Tot die tijd kunt u onze verpakkingen wel hergebruiken door er allerlei dingen in te bewaren.