Amandelrotsjes Melk
Een variatie op onze bekende Cru de Rocher’s, namelijk met amandelen en twee andere verrassende ingrediënten!De amandelen worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg, zodat de beste amandelsmaak naar boven komt. Vervolgens worden de amandelen, samen met de zonnebloempitten en de gekonfijte sinaasappelstukjes uit Valencia, omhult met Sao Palme 43% melkchocolade van Felchlin, afkomstig uit Ghana. De Cru de Rocher Amande Melk 43% zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,95*
Amandelrotsjes Puur
Een variatie op onze bekende Cru de Rocher’s, namelijk met amandelen en twee andere verrassende ingrediënten!De amandelen worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg, zodat de beste amandelsmaak naar boven komt. Vervolgens worden de amandelen, samen met de zonnebloempitten en de gekonfijte sinaasappelstukjes uit Valencia, omhult met pure Sao Palme 60% chocolade van Felchlin, afkomstig uit Ghana. De Cru de Rocher Amande Puur 60% zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,95*
Chocoladereep Melk Costa Rica 40%
Als je deze melk chocoladereep eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer een andere! De cacao in deze Grand Cru chocolade Costa Rica 40% is afkomstig uit Finca la Amistad gelegen in het noorden van het land. De cacaoplantage omvat 95 hectare, waarvan 20% oorspronkelijk regenwoud. Costa Rica loopt voorop in het behoud van natuurlijke bronnen. Voorheen werd in dit land ook enorme hoeveelheden regenwoud gekapt. Door ingrijpen van de overheid is een groot gedeelte van het regenwoud door herplanting hersteld, zodat de helft van het land weer regenwoud omvat. Het diverse en bloeiende ecosysteem biedt de perfecte omstandigheden voor de teelt van duurzame cacaobomen. Het Zwitserse echtpaar Ruth en Ernst Brugger is eigenaar van de cacao farm. Zij houden zich al bijna 10 jaar bezig met de aanplant van duurzame en topkwaliteit cacaobomen. Je kunt er zelfs overnachten, zodat je je midden in prachtige natuur van Costa Rica bevindt. SmaakprofielEen chocolade met dit prachtige verhaal, wilde we niet alleen gebruiken voor onze luxe bonbons, maar ook in zijn puurste vorm opnemen in ons assortiment. Deze goed uitgebalanceerde exclusieve melkchocoladereep onderscheidt zich door een harmonieuze cacaosmaak aangevuld met een aangename melksmaak. Door de chocolade 36 uur lang te concheren, komen delicate aroma's vrij. Wanneer je deze chocoladereep proeft, ervaar je de smaak van gekarameliseerde amandelen die wordt afgerond met een milde honingsmaak. Het zintuiglijke avontuur van deze melkchocoladereep eindigt met een hint van een zoete, rijpe banaan. Een chocoladereep waar we in onze chocolaterie in Tilburg trots op zijn!*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 6,95*
Chocoladereep Melk Cru Suhum 36%
Met de aankoop van deze chocoladereep steun je niet alleen biologische cacaoteelt, maar draag je ook je steentje bij aan het Ghana Healthcare Program. De cacao in deze melk chocoladereep Cru Suhum Ambanja 36% is namelijk gemaakt van biologisch gecertificeerde cacaobonen afkomstig uit de cacaoregio Suhum (Ghana). Bij de aankoop van deze chocoladereep gaat er € 1,- naar het Ghana Healthcare program. Over dit programma lees je hier meer.Naast jouw bijdrage aan een mooiere cacao wereld, is deze chocoladereep ook vanwege een andere reden uniek. De melkpoeder die in deze chocoladereep is verwerkt, is namelijk gemaakt van de biologische melk van Zwitserse koeien die in het UNESCO biosfeerreservaat Entlebuch (Luzern, Zwitserland) grazen. In dit gebied wordt duurzame landbouw, bosbouw en toerisme gecombineerd. Het staat bekend om de meest uitgestrekte en talrijke heidegebieden met wel 1000 verschillende bloemen en grassen. De weelderige voeding van de melkkoeien draagt bij aan de unieke smaak van deze chocolade.Op de chocoladereep tref je een icoontje met ‘Environmentally friendly’ aan. Dit icoontje verwijs naar de biologische cacaoteelt. De bio-certificering van Felchlin is te raadplegen via deze link: https://www.easy-cert.com/htm/suchresultat-detail.htm?id=84012d05-78d6-4f72-9a6b-6f5d6e6e7946&db=bio. SmaakprofielEen exclusieve chocoladereep om even bij weg te dromen. Ontdek in deze melkchocolade een harmonieuze melk- en karamelsmaak. Zodra de chocolade begint te smelten, ontdek je ook een delicate honingsmaak. Zie je in gedachte de Zwitserse koeien al over de uitgestrekte Alpenweiden lopen? *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,25*
Chocoladereep Puur Bolivia 68% Wild Bean
Een pure chocoladereep gemaakt van wilde cacaobonen. Deze unieke en zeldzame wilde Grand Cru chocolade Bolivia 68% is afkomstig uit, zoals de naam al aangeeft, de Boliviaanse laaglanden. De Chimane-indianen laten alles volledig aan moeder natuur over. Dit wil zeggen dat de cacaobomen niet worden gesnoeid of bemest, de natuur doet zijn werk.  Zodra de grote roofvogels vlak boven het woud vliegen, haast tegen de toppen van de cacaobomen aan, varen de Chimane-indianen met hun kano’s naar de eilanden waar de cacaobomen groeien. Daar verzamelen zij de rijpe cacaovruchten en brengen de cacaopods vervolgens naar de aangewezen verzamelplaatsen. Hier worden de cacaobonen gefermenteerd en in de zon gedroogd.SmaakprofielDeze pure chocolade heeft een harmonieuze cacaosmaak met aroma’s die de frisheid van citroen en de fruitigheid van grapefruit uitdrukken. Door de traditionele verwerkingsmethode en het concheer proces van wel 60 uur(!) komen ook tonen van pruim en vanille tot hun recht. Concheren is één van de laatste stappen in het productieproces van chocolade waarbij de cacaoboter gelijkmatig met de chocolade wordt gemengd. Doordat de chocolade urenlang luchtig wordt gemengd, komen door de wrijving van de concheermachine heerlijke aroma’s vrij.De Grand Cru Bolivia 68% heeft tot slot een lange afdronk. Dit in combinatie met het feit dat de Zwitserse chocoladeproducten Felchlin de enige ter wereld is die chocolade maakt van wilde cacaobonen, maakt dit een unieke culinaire ervaring. Een exclusievere chocolade is er niet te vinden!*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,50*
Chocoladereep Puur Maracaibo Clasificado 65%
Bij pure chocolade denken mensen vaak aan een bittere smaak, maar daar is bij deze luxe chocolade, de Grand Cru Maracaibo Clasificado 65% absoluut geen sprake van. Deze pure chocolade is afkomstig van de beste Criollo cacaobonen die worden geteeld in de cacaoregio Sur del Lago in Venezuela. De cacaoregio Sur del Lago ligt vlakbij het meer waar de chocolade zijn naam aan dankt: Maracaibo. Daar zorgt de familie Franceschi al generaties lang voor cacaobonen van topkwaliteit en dit is niet onopgemerkt gebleven. Deze pure chocolade is namelijk gewaardeerd met een gouden medaille en de titel beste chocolade van de wereld door de Academia Maestri Pasticceri Italiani.SmaakprofielDeze luxe chocoladereep bevat een harmonieuze combinatie van koffie- en pruimen aroma’s. Door de traditionele verwerkingsmethode van de cacao, proef je ook oranjebloesem en kaneel. Deze aroma’s geven de Maracaibo Clasificado 65% een feestelijk karakter, dat wordt versterkt door een licht zoet boeket van rozijnen in de afronding. Wanneer je deze chocoladereep proeft, begrijp je meteen waarom de chocolade tot werelds beste is uitgeroepen. Vandaar dat wij in onze chocolaterie in Tilburg ervoor hebben gekozen om deze chocolade niet alleen voor onze luxe bonbons te gebruiken, maar ook als chocoladereep in ons assortiment op te nemen.*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 6,95*
Chocoladereep Puur Suhum Ambanja 70%
Met de aankoop van deze chocoladereep steun je niet alleen biologische cacaoteelt, maar draag je ook je steentje bij aan het Ghana Healthcare Program. De cacao in deze pure chocoladereep Suhum Ambanja 70% is namelijk gemaakt van biologisch gecertificeerde cacaobonen afkomstig uit de cacaoregio Suhum (Ghana). Bij de aankoop van deze chocoladereep gaat er € 1,- naar het Ghana Healthcare program. Over dit programma lees je hier meer.Naast jouw bijdrage aan een mooiere cacao wereld, heb je ook een bijzonder stukje chocolade in je handen. Slechts 0,6% van de wereldwijde cacaoteelt is op dit moment biologisch. De Yayra Glover coöperatie heeft hiermee een unieke, maar ook nodige stap gezet naar een cacaoteelt die toekomstbestendig is.   Op de chocoladereep tref je als verwijzing naar de biologische cacaoteelt een icoontje met ‘Environmentally friendly’ aan. De bio-certificering van Felchlin is te raadplegen via deze link: https://www.easy-cert.com/htm/suchresultat-detail.htm?id=84012d05-78d6-4f72-9a6b-6f5d6e6e7946&db=bio Daarnaast is deze pure chocoladereep ook Vegan.SmaakprofielBij een pure chocoladereep met een hoog cacaopercentage denken veel mensen dat de chocolade bitter smaakt. Daar is bij deze luxe chocoladereep absoluut geen sprake van! Deze chocolade heeft een elegante cacaosmaak die verweven is met zachte tonen van koffie. Daarnaast heeft deze pure chocolade een verrassende fruitige noot van framboos en in de afronding proef je zelfs een vleugje grapefruit. *Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,25*
Chocoladereep Wit Opus Blanc 35%
Geen mierzoete, maar een volle, romige witte chocolade. Dat is onze witte chocoladereep Grand Cru Opus Blanc 35% in een notendop. De chocolade bevat een combinatie van de eerste persing van biologische cacaoboter van de Grand Cru chocolade Dominicana Blanc 36% en Zwitserse melkpoeder. In nauwe samenwerking met UNESCO Biosphere Entlebuch heeft Felchlin zich kunnen verzekeren van hoge kwaliteit melkpoeder. De melkpoeder wordt gemaakt van de melk van de licht bruine Zwitserse koeien met de bekende bel om hun nek. In de zomer grazen ze op weiden die bloeien met meer dan honderd verschillende kruiden en grassen en drinken ze uit het kristalheldere bronwater. Een deel van het weidegras wordt in de zomer gedroogd, zodat de koeien in de wintermaanden dit hooi kunnen eten. Deze pure en weelderige voeding draagt bij aan de rijke melk smaak van deze luxe chocolade en dat proef je!SmaakprofielDeze luxe chocoladereep moet je een keer geproefd hebben, ook al ben je in eerste instantie geen grote fan van witte chocolade. Je zult er verstelt van staan hoeveel verschillende aroma’s je in deze witte chocolade proeft. Naast de smaak van verse melk en room, proef je ook een hint van hooi en delicate tonen van bloemenhoning. Terwijl de chocolade zachtjes smelt, verschijnt een noot van marsepein met een milde afdronk van vanille. Stel je ondertussen een wijds uitzicht over de Zwitserse Alpen voor en je waant je even in Luzern.*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 6,95*
Chocoladerepen Collectie
Ken jij een echte bean-to-bar fan die honderduit kan vertellen over het smaakprofiel van een chocolade of kun je zelf simpelweg niet kiezen uit ons assortiment chocoladerepen? Bestel dan deze proefbox die is samengesteld uit de volgende chocoladerepen:- Suhum Ambanja 70% (puur)- Bolivia 68% (puur)- Maracaibo Clasificado 65% (puur)- Costa Rica 40% (melk)- Cru Suhum 36% (melk)- Opus Blanc 35% (wit)*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 39,50*
Cru de Mendiants
Een Mendiants is een traditionele Franse lekkernij bekend van zijn ronde verschijning met gedroogde vruchten en noten. Vanwege ons bedrijfslogo leek het ons leuk om de Cru de Mendiants uit te brengen in een vierkantje en er een eigentijdse draai aan te geven. Van oorsprong bestaat een Mendiants uit vier ingrediënten die verwijzen naar de vier bedelaars (Mendiants) uit de Middeleeuwen, namelijk gedroogde vijgen (Franciscanen), rozijnen (Augustijnen), amandelen (Dominicanen) en hazelnoten (Karmelieten).Onze luxe chocoladecreatie Cru de Mendiants bestaat uit pure Sao Palme chocolade 60%, gebrande amandelen en hazelnoten, gekonfijte sinaasappels uit Valencia en zijn tot slot afgewerkt met gekarameliseerde cacao nibs. Door het gebruik van pure chocolade zijn de Cru de Mendiants Vegan.Cacaoregio GhanaDe chocolade die wij voor de bereiding van Cru de Mendiants in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken, is de pure chocolade Sao Palme (60%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een intensieve, evenwichtige cacaosmaak en een "Ristretto" koffie, met een toets van zoete pruimen en grapefruit. Daarom vormt deze luxe chocolade een perfecte combinatie met de intense smaak van de gebrande noten en gekonfijte sinaasappel.* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,95*
Cru de Orange
Cru de Orange is een traditionele Franse lekkernij bekend onder de naam ‘Orangette’ wat naar ‘Orange’ de sinaasappel verwijst. In menig Franse chocolaterie zie je deze luxe chocoladecreatie in de vorm van een langwerpig staafje die geheel in chocolade is gedoopt. In onze chocolaterie in Tilburg hebben wij ervoor gekozen om sinaasappelschijfjes te gebruiken en deze te halveren, zodat je ook nog een gedeelte van de prachtige structuur van de sinaasappel ziet. Daarnaast vormt de oranje kleur ook een mooi contrast met de donkere chocolade. Om het geheel compleet te maken werken wij deze luxe chocoladecreatie af met een eetbare brons spray. Door het gebruik van pure chocolade zijn de Cru de Orange Vegan. Oorsprong gekonfijte sinaasappelsWie weet er nu beter dan de Fransen zelf hoe je vruchten moet konfijten. Vandaar dat wij voor deze exclusieve chocolade Cru de Orange de gekonfijte sinaasappels inkopen bij Cruzilles gevestigd in Zuid-Frankrijk. Zij hebben al meer dan 140 jaar ervaring in het konfijten van fruit! De sinaasappels die zij daarvoor gebruiken komen uit de omgeving van Valencia. Sinaasappels uit deze regio staan garant voor de lekkerste smaak en dit proef je. Samen met de pure chocolade vormt de licht bittere gekonfijte sinaasappel een perfecte smaakcombinatie. Zoet en een licht bittertje. Een ware luxe chocolade creatie!*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 8,95*
Cru's Cadeaupakket Barolo met luxe bonbons
In verband met beperkte voorraad graag even contact opnemen via info@crudecacao.nl of 06-48361919Dit cadeaupakket bestaat uit een schitterende Barolo van het wijnhuis Boroli gecombineerd met 33 stuks van onze handgemaakte luxe bonbons.Deze klassieke Barolo toont een open persoonlijkheid met donker fruit, gedroogde kersen en cassis. Naast de excellente tonen van vers fruit, biedt deze wijn een goede hoeveelheid getoast eiken, dankzij de langdurige houtlagering. Weelderige specerijen kietelen je smaakpapillen. Een Barolo wijn waaraan alles klopt.Een luxe cadeaupakket voor KerstGeef dit luxe cadeaupakket als relatiegeschenk, als Kerstpakket of als een schitterend cadeau voor een familielid in aanloop naar de Kerstdagen. Wil je meer weten over ons business-to-business aanbod? Neem dan contact op via: info@crudecacao.nl* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 75,00*
Cru's Cadeaupakket Rioja met luxe bonbons
In verband met beperkte voorraad graag even contact opnemen via info@crudecacao.nl of 06-48361919Dit cadeaupakket bestaat uit een robuuste Rioja van het wijnhuis Baron de Ebro gecombineerd met 33 stuks van onze handgemaakte luxe bonbons.Een waar pronkstuk, deze Rioja. De oude wijnranken van wel 80 jaar geven vandaag de dag nog steeds een topoogst. De wijnmaker van Baron de Ebro is trots op zijn wijngaarden en stelt dat ze een zeer bijzondere ligging hebben.Een luxe cadeaupakket voor KerstGeef dit luxe cadeaupakket als relatiegeschenk, als Kerstpakket of als een schitterend cadeau voor een familielid in aanloop naar de Kerstdagen. Wil je meer weten over ons business-to-business aanbod? Neem dan contact op via: info@crudecacao.nl* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd. 

€ 52,50*
Cru’s Cadeaupakket Chocoladetruffels
Een cadeaupakket met een greep uit onze collectie chocoladetruffels. Waar de meeste mensen bij het woord truffel nog aan de slagroomtruffels denken, hebben wij inmiddels een aantal moderne versies van de chocoladetruffel bedacht. In dit luxe cadeaupakket hebben wij de Haagse hopjes, Marc de Champagne, Marc de Champagne Rosé en Whisky truffels opgenomen.Wil je meer weten over de samenstelling van deze chocoladetruffels? Klik dan op de naam en je komt bij de productomschrijving van de betreffende chocoladetruffel terecht.  Een luxe KerstgeschenkGeef deze luxe chocoladetruffels als Kerstgeschenk aan een zakenrelatie, werknemer of familielid. Wil je meer weten over ons business-to-business aanbod? Neem dan contact op via: info@crudecacao.nl* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 29,95*
Cru’s Cadeaupakket Classic
Een cadeaupakket dat je direct doet denken aan de klassieke Franse patisserie en waardoor de ontvanger zich even in Parijs waant. We hebben dit cadeaupakket namelijk gevuld met Cru de Mendiants, Cru de Orange én onze handgemaakte luxe bonbons (9 stuks).Wil je meer weten over de producten? Klik dan op de naam en je komt bij de productomschrijving terecht.  Een luxe relatiegeschenk voor KerstEen prachtig en smaakvol geschenk waarmee je een zakenrelatie kunt bedanken voor de prettige samenwerking of waarmee je kunt verschijnen bij het Kerstdiner bij vrienden of familie. Wil je graag je eigen samenstelling bepalen? Neem dan contact met ons op via info@crudecacao.nl voor meer informatie en advies over de samenstelling van je geschenk.* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 26,95*
Cru’s Cadeaupakket Luxe
Dit cadeaupakket is niet alleen luxe, maar bevat ook twee producten met een bijzonder verhaal. De chocoladereep puur (Suhum Ambanja 70%) en de chocoladereep melk (Cru Suhum 36%) is afkomstig uit de biologische cacaoregio, je raad het al, Suhum. Wat deze repen zo bijzonder maakt? We hebben ze gelinkt aan het Ghana Healthcare program. Binnen dit programma betalen wij de zorgverzekering van de 100 inwoners uit het dorp Nankese. Bij aankoop van dit cadeaupakket reserveren wij € 2,- voor de verlenging van dit programma over 6 jaar.Naast de twee chocoladerepen, bestaat dit Luxe Cadeaupakket ook uit onze handgemaakte luxe bonbons (9 stuks) en een flesje verse cacao sap (Pacha de Cacao).Wil je meer weten over de producten? Klik dan op de naam en je komt bij de productomschrijving terecht.  Een eerlijk KerstcadeauWil jij dit jaar een Kerstcadeau geven die de Kerstgedachte uitdraagt? Geeft dit Luxe Cadeaupakket dan aan een zakenrelatie, werknemer of familielid. Met dit cadeaupakket steun je niet alleen de productie van duurzame chocolade, maar draag je bij aan het betalen van de zorgverzekering voor Ghanese cacaoboeren uit de regio Suhum.* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 29,95*
Cru’s Cadeaupakket Vegan
Een geschikt Kerstcadeau vinden voor een vegetariër of een veganist valt niet altijd mee. Vandaar dat wij een cadeaupakket hebben samengesteld dat volledig vegan is! Zo weet je zeker dat je de plank niet misslaat.Dit Vegan Cadeaupakket bestaat uit Cru de Mendiants, Cru de Orange én een flesje verse cacao sap (Pacha de Cacao). Voor meer informatie over de producten, kun je op de naam van het product klikken.Een luxe KerstcadeauEen luxe cadeaupakket voor onder de Kerstboom waar je een geliefd vegetariër of veganist mee verrast. Wil je graag je eigen samenstelling bepalen? Neem dan contact met ons op via info@crudecacao.nl* Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 19,95*
Hagelslag Cacao Melk
Wie is er nu niet grootgebracht met een boterham hagelslag als ontbijt? Een luxe variant van melk chocolade 27,8% hagelslag is bij ons verkrijgbaar!De Hagelslag Cacao Puur is verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 5,95*
Hagelslag Cacao Puur
Wie is er nu niet grootgebracht met een boterham hagelslag als ontbijt? Een luxe variant van pure chocolade 43% hagelslag is bij ons verkrijgbaar!De Hagelslag Cacao Puur is verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 5,95*
Hazelnoot Bar's
Vijf luxe chocolade bars van Sao Palme 36% melkchocolade met een overheerlijke krokante vulling van hazelnoten uit het Italiaanse Piemonte. Heerlijk om te delen of om volledig zelf op te eten!De Grand Cru Noisette Piémont Bars zijn verpakt in een luxe doosje.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 12,50*
Luxe Bonbons 16 stuks
In onze chocolaterie in Tilburg maken wij exclusieve bonbons van Grand Cru chocolades uit alle windstreken. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van één unieke cacaoplantage komen. Felchlin, een Zwitserse chocoladeproducent, koopt de cacaobonen rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen. Lees hierover meer op de pagina duurzaamheid.Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De cacao heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het in de vorm van chocolade onze chocolaterie in Tilburg bereikt.Cacao regio’sDe chocolade die voor onze exclusieve bonbons worden gebruikt, komen vanuit verschillende cacao regio’s rondom de evenaar. Zo komt een pure chocolade (68%) die wij in onze Chocolaterie in Tilburg gebruiken uit de Boliviaanse laaglanden. Deze pure chocolade wordt gemaakt van wilde cacaobonen. Dit betekent dat de bomen waaraan de cacaobonen groeien aan de natuur worden overgelaten en dus niet worden gesnoeid of bemest. Zodra de vogels boven de cacaobomen rondvliegen, weet de lokale bevolking dat de cacaovruchten rijp zijn en gaan ze per boot op pad om de vruchten te oogsten. Felchlin is de enige ter wereld die wilde cacaobonen verwerkt tot chocolade. Exclusiever kan bijna niet!OogstIn de meeste landen van oorsprong is de cacaovrucht, ook wel 'pod' genoemd, rijp aan het einde van het regenseizoen. Het duurt ongeveer 5 maanden voordat de bloesem aan een cacaoboom is uitgegroeid tot een cacaovrucht. In Bolivia bijvoorbeeld vindt de oogst over het algemeen tussen december en april plaats. De cacaoboer haalt de vrucht met een scherp mes voorzichtig van de boom, zodat onrijp fruit en bloesems niet worden beschadigd. De cacaoboom kan namelijk op hetzelfde moment bloesem en vruchten bevatten. De pod wordt vervolgens geopend met een machete, zodat het fermentatieproces kan beginnen. Eén van de eerste stappen in het productieproces naar onze luxe bonbons.SmakenIn onze chocolaterie in Tilburg vullen wij onze exclusieve bonbons met ganaches in verschillende smaken. Een ganache bestaat uit een crème van chocolade met bijvoorbeeld een vruchtenpuree. De exclusieve bonbons bestaan uit negen unieke smaken, van Yuzu (een Japanse citrusvrucht), framboos, amandel tot aan Cointreau (lees hierover meer op de pagina Grand Cru Bonbons). Iedere bonbon is gemaakt van een unieke Grand Cru chocolade die de beste combinatie vormt met de betreffende vulling. We vinden het belangrijk dat de bonbons niet alleen een lust zijn voor het oog, maar je ook een overweldigende smaakbeleving geven. Bestel onze luxe bonbons gemakkelijk via onze webshop.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 18,95*
Luxe Bonbons 25 Stuks
In onze chocolaterie in Tilburg maken wij exclusieve bonbons van Grand Cru chocolades uit alle windstreken. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van één unieke cacaoplantage komen. Felchlin, een Zwitserse chocoladeproducent, koopt de cacaobonen rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen. Lees hierover meer op de pagina duurzaamheid.Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De cacao heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het in de vorm van chocolade onze chocolaterie in Tilburg bereikt.Cacao regio’sDe chocolade die voor onze exclusieve bonbons worden gebruikt, komen vanuit verschillende cacao regio’s rondom de evenaar. Zo komt een pure chocolade (68%) die wij in onze Chocolaterie in Tilburg gebruiken uit de Boliviaanse laaglanden. Deze pure chocolade wordt gemaakt van wilde cacaobonen. Dit betekent dat de bomen waaraan de cacaobonen groeien aan de natuur worden overgelaten en dus niet worden gesnoeid of bemest. Zodra de vogels boven de cacaobomen rondvliegen, weet de lokale bevolking dat de cacaovruchten rijp zijn en gaan ze per boot op pad om de vruchten te oogsten. Felchlin is de enige ter wereld die wilde cacaobonen verwerkt tot chocolade. Exclusiever kan bijna niet!OogstIn de meeste landen van oorsprong is de cacaovrucht, ook wel 'pod' genoemd, rijp aan het einde van het regenseizoen. Het duurt ongeveer 5 maanden voordat de bloesem aan een cacaoboom is uitgegroeid tot een cacaovrucht. In Bolivia bijvoorbeeld vindt de oogst over het algemeen tussen december en april plaats. De cacaoboer haalt de vrucht met een scherp mes voorzichtig van de boom, zodat onrijp fruit en bloesems niet worden beschadigd. De cacaoboom kan namelijk op hetzelfde moment bloesem en vruchten bevatten. De pod wordt vervolgens geopend met een machete, zodat het fermentatieproces kan beginnen. Eén van de eerste stappen in het productieproces naar onze luxe bonbons.SmakenIn onze chocolaterie in Tilburg vullen wij onze exclusieve bonbons met ganaches in verschillende smaken. Een ganache bestaat uit een crème van chocolade met bijvoorbeeld een vruchtenpuree. De exclusieve bonbons bestaan uit negen unieke smaken, van Yuzu (een Japanse citrusvrucht), framboos, amandel tot aan Cointreau (lees hierover meer op de pagina Grand Cru Bonbons). Iedere bonbon is gemaakt van een unieke Grand Cru chocolade die de beste combinatie vormt met de betreffende vulling. We vinden het belangrijk dat de bonbons niet alleen een lust zijn voor het oog, maar je ook een overweldigende smaakbeleving geven. Bestel onze luxe bonbons gemakkelijk via onze webshop.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 28,95*
Luxe Bonbons 9 stuks
In onze chocolaterie in Tilburg maken wij exclusieve bonbons van Grand Cru chocolades uit alle windstreken. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van één unieke cacaoplantage komen. Felchlin, een Zwitserse chocoladeproducent, koopt de cacaobonen rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen. Lees hierover meer op de pagina duurzaamheid.Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De cacao heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het in de vorm van chocolade onze chocolaterie in Tilburg bereikt.Cacao regio’sDe chocolade die voor onze exclusieve bonbons worden gebruikt, komen vanuit verschillende cacao regio’s rondom de evenaar. Zo komt een pure chocolade (68%) die wij in onze Chocolaterie in Tilburg gebruiken uit de Boliviaanse laaglanden. Deze pure chocolade wordt gemaakt van wilde cacaobonen. Dit betekent dat de bomen waaraan de cacaobonen groeien aan de natuur worden overgelaten en dus niet worden gesnoeid of bemest. Zodra de vogels boven de cacaobomen rondvliegen, weet de lokale bevolking dat de cacaovruchten rijp zijn en gaan ze per boot op pad om de vruchten te oogsten. Felchlin is de enige ter wereld die wilde cacaobonen verwerkt tot chocolade. Exclusiever kan bijna niet!OogstIn de meeste landen van oorsprong is de cacaovrucht, ook wel 'pod' genoemd, rijp aan het einde van het regenseizoen. Het duurt ongeveer 5 maanden voordat de bloesem aan een cacaoboom is uitgegroeid tot een cacaovrucht. In Bolivia bijvoorbeeld vindt de oogst over het algemeen tussen december en april plaats. De cacaoboer haalt de vrucht met een scherp mes voorzichtig van de boom, zodat onrijp fruit en bloesems niet worden beschadigd. De cacaoboom kan namelijk op hetzelfde moment bloesem en vruchten bevatten. De pod wordt vervolgens geopend met een machete, zodat het fermentatieproces kan beginnen. Eén van de eerste stappen in het productieproces naar onze luxe bonbons.SmakenIn onze chocolaterie in Tilburg vullen wij onze exclusieve bonbons met ganaches in verschillende smaken. Een ganache bestaat uit een crème van chocolade met bijvoorbeeld een vruchtenpuree. De exclusieve bonbons bestaan uit negen unieke smaken, van Yuzu (een Japanse citrusvrucht), framboos, amandel tot aan Cointreau (lees hierover meer op de pagina Grand Cru Bonbons). Iedere bonbon is gemaakt van een unieke Grand Cru chocolade die de beste combinatie vormt met de betreffende vulling. We vinden het belangrijk dat de bonbons niet alleen een lust zijn voor het oog, maar je ook een overweldigende smaakbeleving geven. Bestel onze luxe bonbons gemakkelijk via onze webshop.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 13,95*
Pacha de Cacao
Sinds juni 2022 hebben we een nieuw product aan ons assortiment toegevoegd, namelijk: verse cacaosap van Pacha de Cacao! Het wordt gemaakt van cacaopulp (omhulsel van de cacaobonen) dat tot een paar jaar geleden verloren ging in de cacaoproductie. Felchlin heeft aan de wieg gestaan van de productie van verse cacaosap. De cacaoboer was allang op de hoogte van de voedingstoffen en vitaminen die de cacaopulp bevat, maar hoe houd je de sap vers tijdens vervoer naar andere landen?Vlak na de oogst wordt de cacaopulp verzameld en in fabrieken in bijvoorbeeld Ghana en Ecuador geperst tot sap. Het sap wordt vervolgens gepasteuriseerd en vermengd met water, dus geen toegevoegde suikers. Een goed voorbeeld van hoe een product dat eerst als afval werd beschouwd, nu een extra bron van inkomsten is voor de cacaoboer.SmaakprofielVerse cacaosap smaakt naar ananas, perzik, lychee, peer, limoen en honing. Alles gevat in één sapje. Het bevat een mooie balans tussen zoet en zuur en smaakt simpelweg naar de Amazone. In de zomer kunt u het gekoeld drinken als een frisse oppepper gedurende een warme dag. Maar in de winter kan het ook gebruikt worden voor een Vegan hot chocolate.  

€ 3,50*
Pindarotsjes Melk
Een overheerlijke klassieker uit de chocolaterie. De pinda's, afkomstig uit Egypte, worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg, zodat de beste pinda smaak naar boven komt. Vervolgens worden de pinda's omhult met Sao Palme de 36% melkchocolade van Felchlin afkomstig uit Ghana. Afgewerkt met een klein beetje Himalaya zout. De Cru de Rocher Melk 36% (pindarotsjes) zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,50*
Pindarotsjes Puur
Een overheerlijke klassieker uit de chocolaterie. De pinda's, afkomstig uit Egypte, worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg, zodat de beste pinda smaak naar boven komt. Vervolgens worden de pinda's omhult met pure Sao Palme 60% chocolade van Felchlin afkomstig uit Ghana. Afgewerkt met een klein beetje Himalaya zout. De Cru de Rocher Puur 60% (Pindarotsjes) zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,50*
Truffel Haagse Hopjes ®
Wie kent het Oud Hollandse snoepje het Haagsche Hopje nu niet. We hebben dit snoepje met z’n unieke koffie karamelsmaak in een luxe jasje gegoten, namelijk in een truffel! In samenwerking met The Chocolate Shop uit Den Haag hebben we de Haagse Hopjes Truffels® in onze chocolaterie in Tilburg ontwikkeld. De truffel is gevuld met een ganache van koffie en karamel (geheim recept) en omhult met de Sao Palme melkchocolade (36%). Om het af te maken worden de truffels nog door de fijngemalen snoepjes gehaald.Inmiddels is deze truffel in Den Haag en verre omstreken bekend als luxe chocolade traktatie bij een goede kop koffie of thee (of gewoon stiekem als tussendoortje). Mythe Haagsche HopjesEr bestaan verschillende versies van het verhaal over het ontstaan van het befaamde snoepje ‘t Haagsche Hopje. Zo zou ene Hendrik Hop zijn kop koffie met room en suiker ’s nachts op de kachel hebben laten staan. De volgende ochtend was dit veranderd in een harde brok, die heerlijk smaakte! Hoe dan ook, die ene Hendrik heeft voor heel wat inspiratie gezorgd, zo ook in onze chocolaterie in Tilburg.  Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De luxe chocolade van Felchlin heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het onze chocolaterie in Tilburg bereikt. Cacaoregio GhanaDe chocolade die wij voor de bereiding van de Haagse Hopjes Truffels in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken is de melkchocolade Sao Palme (36%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een zachte, evenwichtige cacaosmaak met een toets van hazelnoot en melk. Daarom vormt deze luxe chocolade een perfecte combinatie met de intense smaak krachtige koffie karamelsmaak. OogstIn de meeste landen van oorsprong is de cacaovrucht, ook wel 'pod' genoemd, rijp aan het einde van het regenseizoen. Het duurt ongeveer 5 maanden voordat de bloesem aan een cacaoboom is uitgegroeid tot een cacaovrucht. Op het eiland São Tomé bijvoorbeeld vindt de oogst over het algemeen in november en december plaats. De cacaoboer haalt de vrucht met een scherp mes voorzichtig van de boom, zodat onrijp fruit en bloesems niet worden beschadigd. De cacaoboom kan namelijk op hetzelfde moment bloesem en vruchten bevatten. De pod wordt vervolgens geopend met een machete, zodat het fermentatieproces kan beginnen. Eén van de eerste stappen in het proces naar onze luxe chocolade creaties.  Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,95*
Truffel Kaneel
In samenwerking met Essentials Tea hebben we deze overheerlijke Grand Cru Kaneel Truffel in ons atelier in Tilburg ontwikkeld. Essentials Tea staat bekend om zijn fantastische biologische FaireTrade teablends. Daarom maken wij bij de bereiding van deze truffel gebruik van de beste kaneelstokken uit Sri Lanka.De Grand Cru Kaneel Truffels zijn gevuld met een ganache van kaneel en pure Maracaibo Clasificado 65% chocolade van Felchlin. Deze chocolade is gewaardeerd met een gouden medaille en de titel World’s Best Couverture door de Academia Maestri Pasticceri Italiani.De Grand Kaneel Truffels zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 8,50*
Truffel Marc de Champagne
Voor de champagne liefhebbers onder ons hebben we in ons atelier in Tilburg de Grand Cru Champagne Truffel ontwikkeld. De truffels zijn gevuld met een zachte ganache van Marc de Champagne en witte Edelweiss 36% chocolade van Felchlin. Door het gebruik van Marc de Champagne Rémy Cointreau (Appellation d’Origine Réglementée) komen de karakteristieke aroma’s van champagne, zoals witte bloemen, citrus en vanille naar voren. De Grand Cru Marc de Champagne Truffels zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 8,50*
Truffel Whisky
Sinds de jaren ’90 is de populariteit van whisky enorm gegroeid en inmiddels wordt er zelfs in belegd. Vanwege de populariteit kon een whisky truffel dan ook niet langer ontbreken in ons assortiment. De Whisky truffels zijn gevuld met een ganache van de 12-jarige single malt-whiskey Highland Park 12, de witte Grand Cru Edelweiss 36% en de pure Grand Cru Maracaibo Clasificado 65% chocolade. Een pittige whisky, maar in combinatie met twee Grand Cru chocolades een zachte afronding waarin ook aroma’s van Sevilla-Sinaasappels, kaneel en heidehoning te ontdekken zijn. De Grand Cru Whisky Truffels zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 8,50*
Truffels Marc de Champagne Rosé
Speciaal voor de liefde hebben we een Rosé variant van onze Grand Cru Marc de Champagne truffels gemaakt. De truffels zijn gevuld met een zachte ganache van Rosé Champagne en witte Edelweiss 36% chocolade van Felchlin. Door het gebruik van Marc de Champagne Rémy Cointreau (Appellation d’Origine Réglementée) komen de karakteristieke aroma’s van champagne, zoals witte bloemen, citrus en vanille naar voren. De Grand Cru Marc de Champagne Rosé Truffels zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 8,50*

Heb je een keuze kunnen maken uit onze luxe chocoladecreaties?

Verzending binnen Nederland

Wij verpakken je bestelling zorgvuldig in en verzenden het binnen Nederland geheel plasticvrij naar je huisadres voor € 7,95 per bestelling. Bij besteding van € 30,- of meer wordt je bestelling gratis bij je thuisbezorgd.

Bestelling afhalen of chocolade kopen in Tilburg

Het is ook mogelijk om je online bestelling bij onze chocolaterie in Tilburg af te halen (Lovensekanaaldijk 47-Ka2). Dit is uiteraard kosteloos. Wil je spontaan chocolade bij ons kopen? Dat kan, loop gerust bij ons binnen! We zijn van maandag t/m zaterdag geopend van 10:00-17:00 uur.