Amandelrotsjes Melk
Cru de Rocher Amande Milk: Een variatie op onze bekende Cru de Rocher’s, namelijk met amandelen en twee andere verrassende ingrediënten!De amandelen worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg, zodat de beste amandelsmaak naar boven komt. Vervolgens worden de amandelen, samen met de zonnebloempitten en de gekonfijte sinaasappelstukjes uit Valencia, omhult met Sao Palme 43% melkchocolade van Felchlin, afkomstig uit Ghana. De Cru de Rocher Amande Melk 43% zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,95*
Amandelrotsjes Puur (Vegan)
Cru de Rocher Amande Dark: Een variatie op onze bekende Cru de Rocher’s, namelijk met amandelen en twee andere verrassende ingrediënten!De amandelen worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg, zodat de beste amandelsmaak naar boven komt. Vervolgens worden de amandelen, samen met de zonnebloempitten en de gekonfijte sinaasappelstukjes uit Valencia, omhult met pure Sao Palme 60% chocolade van Felchlin, afkomstig uit Ghana. De Cru de Rocher Amande Puur 60% zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,95*
Chocolade Konijn (alleen afhalen)
Chocolade Paaskonijn In de lente komt de natuur na een winterse periode weer tot leven. Om dit lenteseizoen in te luiden, heeft onze Pastry Chef Tom Stalpers twee dieren van chocolade ontworpen, namelijk een konijn en een kuiken. Een origineel cadeau voor een verjaardag of zomaar als kleine attentie. Het chocolade Konijn is gemaakt van Sao Palme melkchocolade (36%) en in de kleur oranje/bruin afgespoten en staat op een bodem van pure Sao Palme chocolade (60%).Cacaoregio GhanaDe chocolade die wij voor de bereiding van deze Chocolade konijn in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken is de melkchocolade Sao Palme (36%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een intensieve, evenwichtige cacaosmaak en een romig melksmaak, met een toets van karamel.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.Let op: konijn/kuiken is alleen op te halen in onze chocolaterie aan de Lovensekanaaldijk 47-ka2 in Tilburg. 

€ 15,95*
Chocolade Kuiken (alleen afhalen)
Chocolade KuikenIn de lente komt de natuur na een winterse periode weer tot leven. Om dit lenteseizoen in te luiden, heeft onze Pastry Chef Tom Stalpers twee dieren van chocolade ontworpen, namelijk een konijn en een kuiken. Een origineel cadeau voor een verjaardag of zomaar als kleine attentie. Het chocolade Konijn is gemaakt van Sao Palme melkchocolade (36%) en in de vrolijke voorjaarskleur geel afgespoten en staat op een bodem van pure Sao Palme chocolade (60%). Cacaoregio GhanaDe chocolade die wij voor de bereiding van dit Chocolade Kuiken in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken is de melkchocolade Sao Palme (36%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een intensieve, evenwichtige cacaosmaak en een romig melksmaak, met een toets van karamel.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.Let op: Konijn/Kuiken is alleen op te halen in onze chocolaterie aan de Lovensekanaaldijk 47-ka2 in Tilburg. 

€ 15,95*
Chocolade Reep Melk Costa Rica 40%
Chocoladereep Melk Grand Cru Costa Rica 40%De laatste jaren groeit de populariteit van het ‘Bean-to-Bar’ concept. Dit wil zeggen dat de maker van de chocolade het gehele productieproces, letterlijk van boon tot reep, in eigen beheer heeft. De chocolade die wij in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken kopen wij in bij een Bean-to-bar maker, namelijk bij de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin. Zij kopen de cacaobonen rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen (lees hierover meer op de pagina duurzaamheid). Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango.De luxe chocolade van Felchlin heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het onze chocolaterie in Tilburg bereikt. Costa RicaDeze chocoladereep is gemaakt van de beste Trinitario-cacaobonen, geteeld in Finca La Amistad in het noorden van Costa Rica. De Trinitario-cacaoboon is één van de drie belangrijkste cacaosoorten ter wereld. Als je de parallel trekt met wijn dan kun je cacaosoorten vergelijken met druivenrassen.De Trinitario-cacaoboon is een natuurlijke kruising van de twee andere meest voorkomende cacaosoorten, namelijk Criollo en Forastero. Inmiddels wordt de Trinitario in verschillende landen aangeplant, zoals Papoea-Nieuw-Guinea, Madagaskar en Grenada. Het is een exclusieve chocolade, want wereldwijd beslaat het ongeveer 20% van de cacaoproductie. In onze chocolaterie in Tilburg verwerken wij deze luxe Grand Cru chocolade tot een chocoladereep.Grand Cru Costa Rica 40%Voor onze luxe bonbons gebruiken wij verschillende Grand Cru chocolades. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van één unieke cacaoplantage komen. Net als bij wijn is de bodem waarop de cacaoboom groeit, het klimaat en het type cacaoboom bepalend voor de kwaliteit en de smaak. Omdat de Grand Cru chocolade uit Costa Rica één van onze favoriete chocolades is, hebben wij deze luxe chocolade gebruikt in deze reep. SmaakprofielDeze goed uitgebalanceerde exclusieve melkchocoladereep onderscheidt zich door een harmonieuze cacaosmaak aangevuld met een aangename melksmaak. Door de chocolade 36 uur lang te concheren, komen delicate aroma's vrij. Concheren is één van de laatste stappen in het productieproces van chocolade waarbij de cacaoboter gelijkmatig met de chocolade wordt gemengd. Doordat de chocolade urenlang luchtig wordt gemengd, komen door de wrijving van de concheermachine heerlijke smaken vrij.  Wanneer je deze chocoladereep proeft, ervaar de smaak van gekarameliseerde amandelen die wordt afgerond met een milde honingsmaak. Het zintuiglijke avontuur van deze melkchocoladereep eindigt met een hint van een zoete, rijpe banaan.Dit product kan na opening niet worden geretourneerd.

€ 6,95*
Chocolade Reep Puur Maracaibo Clasificado 65% (Vegan)
Chocoladereep Puur Maracaibo Clasificado 65%De laatste jaren groeit de populariteit van het ‘Bean-to-Bar’ concept. Het wil zeggen dat de maker van de chocolade het gehele productieproces, letterlijk van boon tot reep, in eigen beheer heeft. De chocolade die wij in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken kopen wij in bij een Bean-to-bar maker, namelijk bij de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin. Zij kopen de cacaobonen rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen (lees hierover meer op de pagina duurzaamheid). Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De luxe chocolade van Felchlin heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het onze chocolaterie in Tilburg bereikt. VenezuelaDeze chocoladereep is gemaakt van de beste Criollo-cacaobonen, geteeld in de cacaoregio Sur del Lago in Venezuela. Sur del Lago ligt vlakbij het meer waar de chocolade zijn naam aan dankt: Maracaibo. Chocoladeproducent Felchlin werkt samen met de familie Franceschi die al generaties lang cacao van topkwaliteit produceren en dit is niet onopgemerkt gebleven. Deze chocolade is namelijk gewaardeerd met een gouden medaille en de titel “World’s Best Couverture” door de Academia Maestri Pasticceri Italiani.In onze chocolaterie in Tilburg verwerken wij deze luxe Grand Cru chocolade tot een chocoladereep. Grand Cru Maracaibo Clasificado 65%Voor onze luxe bonbons gebruiken wij verschillende Grand Cru chocolades. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van één unieke cacaoplantage komen. Net als bij wijn is de bodem waarop de cacaoboom groeit, het klimaat en het type cacaoboom bepalend voor de kwaliteit en de smaak. Omdat de Grand Cru chocolade uit Maracaibo een overheerlijke award winning chocolade is, hebben wij deze luxe chocolade gebruikt in deze reep. SmaakprofielDeze goed uitgebalanceerde exclusieve pure chocolade reep bevat een harmonieuze combinatie van koffie- en pruimen aroma’s die de uitgesproken cacaosmaak van deze pure chocoladereep versterken. In de afronding proef je een hint van oranjebloesem en kaneel. Deze aroma’s geven Maracaibo Clasificado 65% een feestelijk karakter, wat nog wordt versterkt door de laatste sensatie van een licht, zoet rozijnen boeket. Wanneer je deze chocoladereep proeft, begrijp je meteen waarom de chocolade tot werelds beste is uitgeroepen.Dit product kan na opening niet worden geretourneerd.

€ 6,95*
Cru de Mendiants (Vegan)
Cru de MendiantsIn onze chocolaterie in Tilburg maken wij luxe chocoladecreaties met een knipoog naar de Franse patisserie. Onze chocolade kopen wij in bij de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin, omdat zij de ‘Rolls-Royce’ onder de chocolades op de markt brengen onder écht eerlijke voorwaarden. Zij kopen de cacaobonen namelijk rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer (Bean-to-Bar). Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen. Lees hierover meer op de pagina duurzaamheid. Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De cacao heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het in de vorm van chocolade onze chocolaterie in Tilburg bereikt. Cacaoregio GhanaDe chocolade die wij voor de bereiding van Cru de Mendiants in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken is de pure chocolade Sao Palme (60%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een intensieve, evenwichtige cacaosmaak en een "Ristretto" koffie, met een toets van zoete pruimen en grapefruit. Daarom vormt deze luxe chocolade een perfecte combinatie met geroosterde noten en gekonfijte sinaasappel. Cru de MendiantsEen mendiants is een traditionele Franse lekkernij bekend van zijn ronde verschijning met gedroogde vruchten en noten. Vanwege ons bedrijfslogo leek het ons leuk om de Cru de Mendiants uit te brengen in een vierkantje en er een eigentijdse draai aan te geven. Van oorsprong bestaat een mendiants uit vier ingrediënten die verwijzen naar de vier bedelaars (mendiants) uit de Middeleeuwen, namelijk gedroogde vijgen (Franciscanen), rozijnen (Augustijnen), amandelen (Dominicanen) en hazelnoten (Karmelieten). Onze luxe chocolade creatie Cru de Mendiants bestaat uit gebrande amandelen en hazelnoten en gekonfijte sinaasappels en zijn tot slot afgewerkt met gekarameliseerde cacao nibs.  Oorsprong gekonfijte sinaasappelsWie weet er nu beter dan de Fransen zelf hoe je vruchten moet konfijten. Vandaar dat wij voor deze exclusieve chocolade creatie Cru de Mendiants de gekonfijte sinaasappels inkopen bij Cruzilles gevestigd in Zuid-Frankrijk. Zij hebben al meer dan 140 jaar ervaring in het konfijten van fruit! De sinaasappels die zij daarvoor gebruiken komen uit de omgeving van Valencia. Sinaasappels uit deze regio staan garant voor de lekkerste smaak en dit proef je. Samen met de pure chocolade vormt de licht bittere gekonfijte sinaasappel een perfecte smaakcombinatie met de zoete, ronde smaak van de noten. Een ware luxe chocolade reactie! Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,95*
Cru de Orange (Vegan)
Chocolaterie TilburgIn onze chocolaterie in Tilburg maken wij luxe chocoladecreaties met een knipoog naar de Franse patisserie. Onze chocolade kopen wij in bij de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin, omdat zij de ‘Rolls-Royce’ onder de chocolades op de markt brengen onder écht eerlijke voorwaarden. Zij kopen de cacaobonen namelijk rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer (Bean-to-Bar). Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen (lees hierover meer op de pagina duurzaamheid). Cru de OrangeCru de Orange is een traditionele Franse lekkernij bekend onder de naam ‘Orangette’ wat naar ‘Orange’ de sinaasappel verwijst. In menig Franse chocolaterie zie je deze luxe chocolade creatie in de vorm van een langwerpig staafje die geheel in chocolade is gedoopt. In onze chocolaterie in Tilburg hebben wij ervoor gekozen om sinaasappelschijfjes te gebruiken en deze te halveren, zodat je ook nog een gedeelte van de prachtige structuur van de sinaasappel ziet. Daarnaast vormt de oranje kleur ook een mooi contrast met de donkere chocolade. Om het geheel compleet te maken werken we de chocolade af met een eetbare brons spray.   Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango.De luxe chocolade van Felchlin heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het onze chocolaterie in Tilburg bereikt. Cacaoregio GhanaDe chocolade die wij voor de bereiding van Cru de Orange in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken is de pure chocolade Sao Palme (60%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een intensieve, evenwichtige cacaosmaak en een "Ristretto" koffie, met een toets van zoete pruimen en grapefruit. Daarom vormt deze luxe chocolade een perfecte combinatie met de intense smaak van de gekonfijte sinaasappel. Oorsprong gekonfijte sinaasappelsWie weet er nu beter dan de Fransen zelf hoe je vruchten moet konfijten. Vandaar dat wij voor deze exclusieve chocolade creatie Cru de Mendiants de gekonfijte sinaasappels inkopen bij Cruzilles gevestigd in Zuid-Frankrijk. Zij hebben al meer dan 140 jaar ervaring in het konfijten van fruit! De sinaasappels die zij daarvoor gebruiken komen uit de omgeving van Valencia. Sinaasappels uit deze regio staan garant voor de lekkerste smaak en dit proef je. Samen met de pure chocolade vormt de licht bittere gekonfijte sinaasappel een perfecte smaakcombinatie met de zoete, ronde smaak van de noten. Een ware luxe chocolade reactie!Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 8,95*
Exclusieve Grand Cru Box
Grand Cru BoxEen prachtig en smaakvol geschenk waarmee u een zakenrelatie kunt bedanken voor de prettige samenwerking of wanneer u op bezoek gaat bij vrienden of familie. In deze box zijn de volgende producten opgenomen: - Grand Cru Bonbons (9 stuks);- Cru de Orange;- Cru de Mendiants; en - Grand Cru Bar Maracaibo (puur). Leuk om te geven, maar nog mooier om te krijgen!  Wilt u graag uw eigen samenstelling bepalen? Neem dan contact met ons op via info@crudecacao.nl voor meer informatie en advies over de samenstelling van uw relatiegeschenk.

€ 37,50*
Exclusieve Grand Cru Box Deluxe
Grand Cru Box DeluxeEen prachtig en smaakvol geschenk waarmee u een zakenrelatie kunt bedanken voor de prettige samenwerking of wanneer u op bezoek gaat bij vrienden of familie. In deze box zijn de volgende producten opgenomen:  - Grand Cru Bonbons (9 stuks);- Cru de Orange;- Cru de Mendiants;- Champagne Truffels; en - Haagse Hopjes Truffels.  Leuk om te geven, maar nog mooier om te krijgen! Wilt u graag uw eigen samenstelling bepalen? Neem dan contact met ons op via info@crudecacao.nl voor meer informatie en advies over de samenstelling van uw relatiegeschenk.

€ 45,00*
Exclusieve Wine (Barolo) en Grand Cru Bonbon Box
Boroli Barolo Classico Fijnproevers opgelet! Deze Barolo Classico is een heerlijke krachtige wijn boordevol donker fruit, exotische kruiden en geroosterd eikenhout. Alles waar je maar naar verlangt in een top Barolo wijn. De top wijngaarden bevinden zich in de gemeente Castiglione Falletto, het hart van de Piemonte, waar de steken Barolo en Langhe tot elkaar komen. De wijnstokken met Nebbiolo zijn zo gesitueerd, dat de kwaliteit magnifiek te noemen is. De perfect gebalanceerd Barolo ClassicoDe klassieke Barolo Boroli 2016 toont een open persoonlijkheid met donker fruit, gedroogde kersen en cassis. Naast de excellente tonen van vers fruit, biedt deze wijn een goede hoeveelheid getoast eiken, dankzij de langdurige houtlagering. Weelderige specerijen kietelen je smaakpapillen. Boroli Barolo Classico is perfect in balans met zoete en zeer aanhoudende tannines. Een Barolo wijn waar alles klopt. Ideaal voor de Barolo liefhebber! Perfect uit te schenken bij gevogelte zoals parelhoen en een gerecht met kwartel.Grand Cru BonbonsEen lust voor het oog en een overweldigende smaakbeleving.Voor de bereiding van onze Grand Cru bonbons gebruiken we de Grand Cru lijn van Felchlin. Door het gebruik van deze chocoladelijn bieden wij u de hoogste kwaliteit bonbons op ambachtelijke wijze bereid in ons atelier in Tilburg. 

€ 75,00*
Exclusieve Wine (Rioja) en Grand Cru Bonbon Box
Baron de Ebro Rioja CrianzaWat een schoonheid heeft deze rode Rioja. We kenen het ergens van, dachten wij. En dat klopt dit wijnhuis is onderdeel van een heel bekend top wijnhuis uit de Rioja. We mogen alleen niet vertellen welke want dat is geheim. Maar we kunnen al wel verklappen dat het een pronk stuk is. Te midden in de wijnstreek Rioja ligt het wijnhuis Baron de Ebro. Het staat tussen de wijngaarden en kent een ongelooflijke schoonheid. De oude wijnranken van wel 80 jaar geven vandaag de dag een top oogst. De wijnmaker van Baron de Ebro is trots op zijn wijngaarden en stelt dat ze een zeer bijzondere ligging hebben.Grand Cru BonbonsEen lust voor het oog en een overweldigende smaakbeleving.Voor de bereiding van onze Grand Cru bonbons gebruiken we de Grand Cru lijn van Felchlin. Door het gebruik van deze chocoladelijn bieden wij u de hoogste kwaliteit bonbons op ambachtelijke wijze bereid in ons atelier in Tilburg. 

€ 52,50*
Grand Cru Bonbons 16 stuks
Exclusieve Grand Cru BonbonsIn onze chocolaterie in Tilburg maken wij exclusieve bonbons van Grand Cru chocolades uit alle windstreken. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van één unieke cacaoplantage komen. Felchlin, een Zwitserse chocoladeproducent, koopt de cacaobonen rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen. Lees hierover meer op de pagina duurzaamheid.Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De cacao heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het in de vorm van chocolade onze chocolaterie in Tilburg bereikt.Cacao regio’sDe chocolade die voor onze exclusieve bonbons worden gebruikt, komen vanuit verschillende cacao regio’s rondom de evenaar. Zo komt een pure chocolade (68%) die wij in onze Chocolaterie in Tilburg gebruiken uit de Boliviaanse laaglanden. Deze pure chocolade wordt gemaakt van wilde cacaobonen. Dit betekent dat de bomen waaraan de cacaobonen groeien aan de natuur worden overgelaten en dus niet worden gesnoeid of bemest. Zodra de vogels boven de cacaobomen rondvliegen, weet de lokale bevolking dat de cacaovruchten rijp zijn en gaan ze per boot op pad om de vruchten te oogsten. Felchlin is de enige ter wereld die wilde cacaobonen verwerkt tot chocolade. Exclusiever kan bijna niet!OogstIn de meeste landen van oorsprong is de cacaovrucht, ook wel 'pod' genoemd, rijp aan het einde van het regenseizoen. Het duurt ongeveer 5 maanden voordat de bloesem aan een cacaoboom is uitgegroeid tot een cacaovrucht. In Bolivia bijvoorbeeld vindt de oogst over het algemeen tussen december en april plaats. De cacaoboer haalt de vrucht met een scherp mes voorzichtig van de boom, zodat onrijp fruit en bloesems niet worden beschadigd. De cacaoboom kan namelijk op hetzelfde moment bloesem en vruchten bevatten. De pod wordt vervolgens geopend met een machete, zodat het fermentatieproces kan beginnen. Eén van de eerste stappen in het productieproces naar onze luxe bonbons.SmakenIn onze chocolaterie in Tilburg vullen wij onze exclusieve bonbons met ganaches in verschillende smaken. Een ganache bestaat uit een crème van chocolade met bijvoorbeeld een vruchtenpuree. De exclusieve bonbons bestaan uit negen unieke smaken, van Yuzu (een Japanse citrusvrucht), framboos, amandel tot aan Cointreau (lees hierover meer op de pagina Grand Cru Bonbons). Iedere bonbon is gemaakt van een unieke Grand Cru chocolade die de beste combinatie vormt met de betreffende vulling. We vinden het belangrijk dat de bonbons niet alleen een lust zijn voor het oog, maar je ook een overweldigende smaakbeleving geven. Bestel onze luxe bonbons gemakkelijk via onze webshop.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 18,95*
Grand Cru Bonbons 9 stuks
Exclusieve Grand Cru BonbonsIn onze chocolaterie in Tilburg maken wij exclusieve bonbons van Grand Cru chocolades uit alle windstreken. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van één unieke cacaoplantage komen. Felchlin, een Zwitserse chocoladeproducent, koopt de cacaobonen rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen. Lees hierover meer op de pagina duurzaamheid.Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De cacao heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het in de vorm van chocolade onze chocolaterie in Tilburg bereikt.Cacao regio’sDe chocolade die voor onze exclusieve bonbons worden gebruikt, komen vanuit verschillende cacao regio’s rondom de evenaar. Zo komt een pure chocolade (68%) die wij in onze Chocolaterie in Tilburg gebruiken uit de Boliviaanse laaglanden. Deze pure chocolade wordt gemaakt van wilde cacaobonen. Dit betekent dat de bomen waaraan de cacaobonen groeien aan de natuur worden overgelaten en dus niet worden gesnoeid of bemest. Zodra de vogels boven de cacaobomen rondvliegen, weet de lokale bevolking dat de cacaovruchten rijp zijn en gaan ze per boot op pad om de vruchten te oogsten. Felchlin is de enige ter wereld die wilde cacaobonen verwerkt tot chocolade. Exclusiever kan bijna niet!OogstIn de meeste landen van oorsprong is de cacaovrucht, ook wel 'pod' genoemd, rijp aan het einde van het regenseizoen. Het duurt ongeveer 5 maanden voordat de bloesem aan een cacaoboom is uitgegroeid tot een cacaovrucht. In Bolivia bijvoorbeeld vindt de oogst over het algemeen tussen december en april plaats. De cacaoboer haalt de vrucht met een scherp mes voorzichtig van de boom, zodat onrijp fruit en bloesems niet worden beschadigd. De cacaoboom kan namelijk op hetzelfde moment bloesem en vruchten bevatten. De pod wordt vervolgens geopend met een machete, zodat het fermentatieproces kan beginnen. Eén van de eerste stappen in het productieproces naar onze luxe bonbons.SmakenIn onze chocolaterie in Tilburg vullen wij onze exclusieve bonbons met ganaches in verschillende smaken. Een ganache bestaat uit een crème van chocolade met bijvoorbeeld een vruchtenpuree. De exclusieve bonbons bestaan uit negen unieke smaken, van Yuzu (een Japanse citrusvrucht), framboos, amandel tot aan Cointreau (lees hierover meer op de pagina Grand Cru Bonbons). Iedere bonbon is gemaakt van een unieke Grand Cru chocolade die de beste combinatie vormt met de betreffende vulling. We vinden het belangrijk dat de bonbons niet alleen een lust zijn voor het oog, maar je ook een overweldigende smaakbeleving geven. Bestel onze luxe bonbons gemakkelijk via onze webshop.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 13,95*
Grand Cru Noisette Piémont Bar
Vijf luxe chocolade bars van Sao Palme 36% melkchocolade met een overheerlijke krokante vulling van hazelnoten uit het Italiaanse Piemonte. Heerlijk om te delen of om volledig zelf op te eten!De Grand Cru Noisette Piémont Bars zijn verpakt in een luxe doosje.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 12,50*
Hagelslag Cacao Melk
Hagelslag Melk: Wie is er nu niet grootgebracht met een boterham hagelslag als ontbijt? Een luxe variant van melk chocolade 27,8% hagelslag is bij ons verkrijgbaar!De Hagelslag Cacao Puur is verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 5,95*
Hagelslag Cacao Puur
Hagelslag Dark: Wie is er nu niet grootgebracht met een boterham hagelslag als ontbijt? Een luxe variant van pure chocolade 43% hagelslag is bij ons verkrijgbaar!De Hagelslag Cacao Puur is verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 5,95*
Nougat Chocolade 65%
Nougat Chocolade 65%: De plaats Montélimar in Frankrijk is de bakermat van de nougat zoals wij die in West-Europa kennen. Deze verse zachte nougat is gevuld met hazelnoten, cranberry en pure Maracaibo Clasificado 65% chocolade. Deze chocolade is gewaardeerd met een gouden medaille en de titel World’s Best Couverture door de Academia Maestri Pasticceri Italiani.De noten worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg. Hierdoor kunnen we een perfecte smaakcombinatie realiseren tussen de ronde volle smaak van de noten, de fris zurige smaak van de cranberry’s en de licht bittere chocolade.De Nougat Chocolade is verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 8,50*
Pacha de Cacao
Om je een idee te geven van de smaak, denk aan een zeer tropische smaakcombinatie: ananas, peer, tamarinde, limoen en honing. Het verrassende feit is dat Pacha helemaal natuurlijk is. Geen toevoegingen, geen slechte dingen, gewoon de pure en natuurlijke goedheid van de cacaovrucht.

€ 3,50*
Pindarotsjes Melk
Cru de Rocher Milk: Een overheerlijke klassieker uit de chocolaterie. De pinda's, afkomstig uit Egypte, worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg, zodat de beste pinda smaak naar boven komt. Vervolgens worden de pinda's omhult met Sao Palme de 36% melkchocolade van Felchlin afkomstig uit Ghana. Afgewerkt met een klein beetje Himalaya zout. De Cru de Rocher Melk 36% (pindarotsjes) zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,50*
Pindarotsjes Puur (Vegan)
Cru de Rocher Dark: Een overheerlijke klassieker uit de chocolaterie. De pinda's, afkomstig uit Egypte, worden zelf door ons gebrand in ons atelier in Tilburg, zodat de beste pinda smaak naar boven komt. Vervolgens worden de pinda's omhult met pure Sao Palme 60% chocolade van Felchlin afkomstig uit Ghana. Afgewerkt met een klein beetje Himalaya zout. De Cru de Rocher Puur 60% (Pindarotsjes) zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,50*
Truffel Champagne
Grand Cru Champagne Truffels: Voor de champagne liefhebbers onder ons hebben we in ons atelier in Tilburg de Grand Cru Champagne Truffel ontwikkeld. De truffels zijn gevuld met een zachte ganache van Champagne en witte Edelweiss 36% chocolade van Felchlin. Door het gebruik van Marc de Champagne Rémy Cointreau (Appellation d’Origine Réglementée) komen de karakteristieke aroma’s van champagne, zoals witte bloemen, citrus en vanille naar voren. De Grand Cru Champagne Truffels zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 8,50*
Truffel Haagse Hopjes ®
Haagse Hopjes Truffels ®Wie kent het Oud Hollandse snoepje het Haagsche Hopje nu niet. We hebben dit snoepje met z’n unieke koffie karamelsmaak in een luxe jasje gegoten, namelijk in een truffel! In samenwerking met The Chocolate Shop uit Den Haag hebben we de Haagse Hopjes Truffels® in onze chocolaterie in Tilburg ontwikkeld. De truffel is gevuld met een ganache van koffie en karamel (geheim recept) en omhult met de Sao Palme melkchocolade (36%). Om het af te maken worden de truffels nog door de fijngemalen snoepjes gehaald.Inmiddels is deze truffel in Den Haag en verre omstreken bekend als luxe chocolade traktatie bij een goede kop koffie of thee (of gewoon stiekem als tussendoortje). Mythe Haagsche HopjesEr bestaan verschillende versies van het verhaal over het ontstaan van het befaamde snoepje ‘t Haagsche Hopje. Zo zou ene Hendrik Hop zijn kop koffie met room en suiker ’s nachts op de kachel hebben laten staan. De volgende ochtend was dit veranderd in een harde brok, die heerlijk smaakte! Hoe dan ook, die ene Hendrik heeft voor heel wat inspiratie gezorgd, zo ook in onze chocolaterie in Tilburg.  Oorsprong van de cacaoCacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De luxe chocolade van Felchlin heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het onze chocolaterie in Tilburg bereikt. Cacaoregio GhanaDe chocolade die wij voor de bereiding van de Haagse Hopjes Truffels in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken is de melkchocolade Sao Palme (36%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een zachte, evenwichtige cacaosmaak met een toets van hazelnoot en melk. Daarom vormt deze luxe chocolade een perfecte combinatie met de intense smaak krachtige koffie karamelsmaak. OogstIn de meeste landen van oorsprong is de cacaovrucht, ook wel 'pod' genoemd, rijp aan het einde van het regenseizoen. Het duurt ongeveer 5 maanden voordat de bloesem aan een cacaoboom is uitgegroeid tot een cacaovrucht. Op het eiland São Tomé bijvoorbeeld vindt de oogst over het algemeen in november en december plaats. De cacaoboer haalt de vrucht met een scherp mes voorzichtig van de boom, zodat onrijp fruit en bloesems niet worden beschadigd. De cacaoboom kan namelijk op hetzelfde moment bloesem en vruchten bevatten. De pod wordt vervolgens geopend met een machete, zodat het fermentatieproces kan beginnen. Eén van de eerste stappen in het proces naar onze luxe chocolade creaties.  Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 7,95*
Truffel Kaneel
In samenwerking met Essentials Tea hebben we deze overheerlijke Grand Cru Kaneel Truffel in ons atelier in Tilburg ontwikkeld. Essentials Tea staat bekend om zijn fantastische biologische FaireTrade teablends. Daarom maken wij bij de bereiding van deze truffel gebruik van de beste kaneelstokken uit Sri Lanka.De Grand Cru Kaneel Truffels zijn gevuld met een ganache van kaneel en pure Maracaibo Clasificado 65% chocolade van Felchlin. Deze chocolade is gewaardeerd met een gouden medaille en de titel World’s Best Couverture door de Academia Maestri Pasticceri Italiani.De Grand Kaneel Truffels zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 8,50*
Truffels Champagne rosé
Speciaal voor de liefde hebben we een Rosé variant van onze Grand Cru Champagne truffels gemaakt. De truffels zijn gevuld met een zachte ganache van Rosé Champagne en witte Edelweiss 36% chocolade van Felchlin. Door het gebruik van Marc de Champagne Rémy Cointreau (Appellation d’Origine Réglementée) komen de karakteristieke aroma’s van champagne, zoals witte bloemen, citrus en vanille naar voren. De Grand Cru Champagne Truffels zijn verpakt in een luxe hersluitbare verpakking. Op de verpakking tref je een QR-code van Fair Direct Cacao aan. Dit label van Felchlin garandeert dat de cacaobonen voor onze chocolade rechtstreeks bij de bron zijn ingekocht en dat een eerlijke prijs wordt betaald.Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.

€ 8,50*

Heeft u een keuze kunnen maken uit onze chocoladecreaties?

Verzending binnen Nederland

Wij verpakken uw bestelling zorgvuldig en verzenden het binnen Nederland met PostNL voor € 7,95 per bestelling. Bij besteding van € 30,- of meer wordt uw bestelling gratis bij u thuisbezorgd.
Omdat wij het belangrijk vinden dat er een goed evenwicht bestaat tussen mens en milieu vermijden wij het gebruik van plastic waar mogelijk. Uw bestelling wordt namelijk:  

- verpakt in een kartonnen doos met het FSC-keurmerk;
- die, ter bescherming van uw producten tijdens transport, wordt gevuld met noppenfolie van papier; en
- wordt dichtgeplakt met tape van papier.

Afhalen in Tilburg

U kunt er ook voor kiezen om uw bestelling af te halen bij ons atelier in Tilburg (Lovensekanaaldijk 47-Ka2). Uw bestelling afhalen is uiteraard kosteloos.