Truffel Haagse Hopjes ®

€ 7,95*

Inhoud: 12
Laten inpakken?
Productnummer: SW10047.1
Productinformatie "Truffel Haagse Hopjes ®"
Haagse Hopjes Truffels ®

Wie kent het Oud Hollandse snoepje het Haagsche Hopje nu niet. We hebben dit snoepje met z’n unieke koffie karamelsmaak in een luxe jasje gegoten, namelijk in een truffel! In samenwerking met The Chocolate Shop uit Den Haag hebben we de Haagse Hopjes Truffels® in onze chocolaterie in Tilburg ontwikkeld. De truffel is gevuld met een ganache van koffie en karamel (geheim recept) en omhult met de Sao Palme melkchocolade (36%). Om het af te maken worden de truffels nog door de fijngemalen snoepjes gehaald.
Inmiddels is deze truffel in Den Haag en verre omstreken bekend als luxe chocolade traktatie bij een goede kop koffie of thee (of gewoon stiekem als tussendoortje).
 
Mythe Haagsche Hopjes

Er bestaan verschillende versies van het verhaal over het ontstaan van het befaamde snoepje ‘t Haagsche Hopje. Zo zou ene Hendrik Hop zijn kop koffie met room en suiker ’s nachts op de kachel hebben laten staan. De volgende ochtend was dit veranderd in een harde brok, die heerlijk smaakte! Hoe dan ook, die ene Hendrik heeft voor heel wat inspiratie gezorgd, zo ook in onze chocolaterie in Tilburg. 
 
Oorsprong van de cacao

Cacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De luxe chocolade van Felchlin heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het onze chocolaterie in Tilburg bereikt.
 
Cacaoregio Ghana

De chocolade die wij voor de bereiding van de Haagse Hopjes Truffels in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken is de melkchocolade Sao Palme (36%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een zachte, evenwichtige cacaosmaak met een toets van hazelnoot en melk. Daarom vormt deze luxe chocolade een perfecte combinatie met de intense smaak krachtige koffie karamelsmaak.
 
Oogst

In de meeste landen van oorsprong is de cacaovrucht, ook wel 'pod' genoemd, rijp aan het einde van het regenseizoen. Het duurt ongeveer 5 maanden voordat de bloesem aan een cacaoboom is uitgegroeid tot een cacaovrucht. Op het eiland São Tomé bijvoorbeeld vindt de oogst over het algemeen in november en december plaats. De cacaoboer haalt de vrucht met een scherp mes voorzichtig van de boom, zodat onrijp fruit en bloesems niet worden beschadigd. De cacaoboom kan namelijk op hetzelfde moment bloesem en vruchten bevatten. De pod wordt vervolgens geopend met een machete, zodat het fermentatieproces kan beginnen. Eén van de eerste stappen in het proces naar onze luxe chocolade creaties. 
 
Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Allergenen: Kan sporen van gluten of pinda's bevatten, Lactose, Melk, Soja
Grand Cru: Sao Palme 36% Melk chocolade
Ingrediënten Grand Cru Truffels Haagsche Hopjes: Cacao Kern, Cacao Minimaal 36%, Cacaoboter, Emulgator (E322: SOJA Lecithine), Glucose , Halve Volle MELKpoeder, Koffie Bonen, ROOM ongezoet, Suiker, Vanille Madagascar, Volle MELKpoeder
Inhoud: 12 stuks
Verpakking: Luxe Hersluitbare Verpakking
Op de verpakking treft u aan tot welke datum het product tenminste houdbaar is (THT-datum). 

Tot deze datum is de kwaliteit van het product goed. Om de kwaliteit optimaal te houden, adviseren wij u het product koel te bewaren. 
Dit betekent dat u het product het beste koel, donker en droog kunt bewaren bij een temperatuur tussen de 16 en 18 °C. 

2 van 2 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


March 26, 2022 18:20

Verslavend lekker

Heerlijk, mooie smaak, kan er niet van afblijven.

November 25, 2021 22:20

Delicious!

I can’t stop ordering and eating these. Crisp to bite then soft and creamy on the inside. The coffee taste is subtle and delicate and these bonbons aren’t overly sweet. Just the right balance for me. Buyers beware… you too could become an addict ;-)