Grand Cru Bonbons 9 stuks

€ 13,95*

Laten inpakken?
Productnummer: SW10058.1
Productinformatie "Grand Cru Bonbons 9 stuks"
Exclusieve Grand Cru Bonbons
In onze chocolaterie in Tilburg maken wij exclusieve bonbons van Grand Cru chocolades uit alle windstreken. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van één unieke cacaoplantage komen. Felchlin, een Zwitserse chocoladeproducent, koopt de cacaobonen rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen. Lees hierover meer op de pagina duurzaamheid.

Oorsprong van de cacao
Cacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De cacao heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het in de vorm van chocolade onze chocolaterie in Tilburg bereikt.

Cacao regio’s
De chocolade die voor onze exclusieve bonbons worden gebruikt, komen vanuit verschillende cacao regio’s rondom de evenaar. Zo komt een pure chocolade (68%) die wij in onze Chocolaterie in Tilburg gebruiken uit de Boliviaanse laaglanden. Deze pure chocolade wordt gemaakt van wilde cacaobonen. Dit betekent dat de bomen waaraan de cacaobonen groeien aan de natuur worden overgelaten en dus niet worden gesnoeid of bemest. Zodra de vogels boven de cacaobomen rondvliegen, weet de lokale bevolking dat de cacaovruchten rijp zijn en gaan ze per boot op pad om de vruchten te oogsten. Felchlin is de enige ter wereld die wilde cacaobonen verwerkt tot chocolade. Exclusiever kan bijna niet!

Oogst
In de meeste landen van oorsprong is de cacaovrucht, ook wel 'pod' genoemd, rijp aan het einde van het regenseizoen. Het duurt ongeveer 5 maanden voordat de bloesem aan een cacaoboom is uitgegroeid tot een cacaovrucht. In Bolivia bijvoorbeeld vindt de oogst over het algemeen tussen december en april plaats. De cacaoboer haalt de vrucht met een scherp mes voorzichtig van de boom, zodat onrijp fruit en bloesems niet worden beschadigd. De cacaoboom kan namelijk op hetzelfde moment bloesem en vruchten bevatten. De pod wordt vervolgens geopend met een machete, zodat het fermentatieproces kan beginnen. Eén van de eerste stappen in het productieproces naar onze luxe bonbons.

Smaken
In onze chocolaterie in Tilburg vullen wij onze exclusieve bonbons met ganaches in verschillende smaken. Een ganache bestaat uit een crème van chocolade met bijvoorbeeld een vruchtenpuree. De exclusieve bonbons bestaan uit negen unieke smaken, van Yuzu (een Japanse citrusvrucht), framboos, amandel tot aan Cointreau (lees hierover meer op de pagina Grand Cru Bonbons). Iedere bonbon is gemaakt van een unieke Grand Cru chocolade die de beste combinatie vormt met de betreffende vulling. We vinden het belangrijk dat de bonbons niet alleen een lust zijn voor het oog, maar je ook een overweldigende smaakbeleving geven.
 
Bestel onze luxe bonbons gemakkelijk via onze webshop.
Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Allergenen: Gluten, Kan sporen van gluten of pinda's bevatten, Lactose, Melk, Noten, Soja
Grand Cru: Bolivia 68% Wild Cacao Pure Chocolade, Costa Rica 40% Melk Chocolade , Dominicana Blance 36% Bio Witte Chocolade, Edelweiss 36% Witte Chocolade , Madagascar 64% Pure Chocolade, Maracaibo Clasificado 65% Pure Chocolade, Maracaibo Creolo 49% Melk Chocolade , Opus Blanc 35% Unesco Witte Chocolade
Ingrediënten Grand Cru Bonbons: Cacao Massa, Cacao Minimaal 35%, 36%, 40%, 49%, 60%, 65%, 68%, Cacaoboter, Cassis Puree, Cointreau Concentraat 60%, Emulgator (E322 SOJA Lecitine/ Zonnebloem Lecitine), Glucose, Glycerine, Invertsuiker, Kalamansi Puree, Kardemom, Koffie Bonen Costa Rica, Lavendel Concentraat 60%, Limoen Puree, Magere MELKpoeder, Mango Puree, Passie Puree, Páte Noble Valencia (AMANDEL), ROOM Ongezoet, ROOMboter, ROOMpoeder, Rietsuiker, Roze Water, Sorbitol , Suiker, Vanille Extract (Madagascar), Vanille Madagascar, Volle MELKpoeder, Yuzu Puree, Zeezout
Inhoud: 9 stuks
Verpakking: Luxe Geschenkverpakking
Op de verpakking treft u aan tot welke datum het product tenminste houdbaar is (THT-datum). 

Tot deze datum is de kwaliteit van het product goed. Om de kwaliteit optimaal te houden, adviseren wij u het product koel te bewaren. 
Dit betekent dat u het product het beste koel, donker en droog kunt bewaren bij een temperatuur tussen de 16 en 18 °C. 

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.