Cru de Orange

Cru de Orange is een traditionele Franse lekkernij bekend onder de naam ‘Orangette’ wat naar ‘Orange’ de sinaasappel verwijst.

€ 8,95*

Laten inpakken?
Productnummer: SW10071.1
Productinformatie "Cru de Orange"
Chocolaterie Tilburg
In onze chocolaterie in Tilburg maken wij luxe chocoladecreaties met een knipoog naar de Franse patisserie. Onze chocolade kopen wij in bij de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin, omdat zij de ‘Rolls-Royce’ onder de chocolades op de markt brengen onder écht eerlijke voorwaarden. Zij kopen de cacaobonen namelijk rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer (Bean-to-Bar). Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen (lees hierover meer op de pagina duurzaamheid).
 
Cru de Orange
Cru de Orange is een traditionele Franse lekkernij bekend onder de naam ‘Orangette’ wat naar ‘Orange’ de sinaasappel verwijst. In menig Franse chocolaterie zie je deze luxe chocolade creatie in de vorm van een langwerpig staafje die geheel in chocolade is gedoopt. In onze chocolaterie in Tilburg hebben wij ervoor gekozen om sinaasappelschijfjes te gebruiken en deze te halveren, zodat je ook nog een gedeelte van de prachtige structuur van de sinaasappel ziet. Daarnaast vormt de oranje kleur ook een mooi contrast met de donkere chocolade. Om het geheel compleet te maken werken we de chocolade af met een eetbare brons spray.  
 
Oorsprong van de cacao
Cacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango.
De luxe chocolade van Felchlin heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het onze chocolaterie in Tilburg bereikt.
 
Cacaoregio Ghana
De chocolade die wij voor de bereiding van Cru de Orange in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken is de pure chocolade Sao Palme (60%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een intensieve, evenwichtige cacaosmaak en een "Ristretto" koffie, met een toets van zoete pruimen en grapefruit. Daarom vormt deze luxe chocolade een perfecte combinatie met de intense smaak van de gekonfijte sinaasappel.
 
Oorsprong gekonfijte sinaasappels
Wie weet er nu beter dan de Fransen zelf hoe je vruchten moet konfijten. Vandaar dat wij voor deze exclusieve chocolade creatie Cru de Mendiants de gekonfijte sinaasappels inkopen bij Cruzilles gevestigd in Zuid-Frankrijk. Zij hebben al meer dan 140 jaar ervaring in het konfijten van fruit! De sinaasappels die zij daarvoor gebruiken komen uit de omgeving van Valencia. Sinaasappels uit deze regio staan garant voor de lekkerste smaak en dit proef je. Samen met de pure chocolade vormt de licht bittere gekonfijte sinaasappel een perfecte smaakcombinatie met de zoete, ronde smaak van de noten. Een ware luxe chocolade reactie!

Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Allergenen: Kan sporen van gluten of pinda's bevatten, Soja
Grand Cru: Sao Palme 60% Pure Chocolade
Ingrediënten Cru de Orange : Cacao Massa, Cacao Minimaal 60%, Cacaoboter, Emulgator (E322 SOJA Lecitine), Sinaasappel, Suiker, TARWEglucose stroop, Vanille Extract (Madagascar)
Inhoud: ± 130 gram
Label: 100% Vegan Chocolate
Verpakking: Luxe Hersluitbare Verpakking
Op de verpakking treft u aan tot welke datum het product tenminste houdbaar is (THT-datum). 

Tot deze datum is de kwaliteit van het product goed. Om de kwaliteit optimaal te houden, adviseren wij u het product koel te bewaren. 
Dit betekent dat u het product het beste koel, donker en droog kunt bewaren bij een temperatuur tussen de 16 en 18 °C. 

3 van 3 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


November 18, 2021 17:28

Liefhebber van kwaliteit

Deze sinaasappel (echte) met chocolade zijn overheerlijk, gelukkig dat deze nog gemaakt worden!!!

November 14, 2021 14:48

Geweldig!

Dit blijft mijn favoriet, 100%! De sinaasappels zijn superzacht en in combinatie met de chocolade is het in één woord: geweldig!!

December 12, 2021 11:23

Overheerlijk

Deze zijn zo ontzettend lekker , nog nooit zo lekker op als hier bij cru de cacao 👏ik kom er telkens voor terug dolblij dat jij ze weer maakt tom hgr ingrid tot gauw !