Cru de Mendiants (Vegan)

€ 7,95*

Laten inpakken?
Productnummer: SW10042.1
Productinformatie "Cru de Mendiants (Vegan)"
Cru de Mendiants
In onze chocolaterie in Tilburg maken wij luxe chocoladecreaties met een knipoog naar de Franse patisserie. Onze chocolade kopen wij in bij de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin, omdat zij de ‘Rolls-Royce’ onder de chocolades op de markt brengen onder écht eerlijke voorwaarden. Zij kopen de cacaobonen namelijk rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer (Bean-to-Bar). Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen. Lees hierover meer op de pagina duurzaamheid.
 
Oorsprong van de cacao
Cacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De cacao heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het in de vorm van chocolade onze chocolaterie in Tilburg bereikt.
 
Cacaoregio Ghana
De chocolade die wij voor de bereiding van Cru de Mendiants in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken is de pure chocolade Sao Palme (60%) afkomstig van een eiland voor de kust van Ghana, São Tomé. Ook wel het chocolade eiland genoemd. Door het zachte en traditionele brandproces komen de originele en intensieve aroma's van de cacaoboon vrij. Bij het proeven van deze unieke chocolade ervaart men een wisselwerking tussen een intensieve, evenwichtige cacaosmaak en een "Ristretto" koffie, met een toets van zoete pruimen en grapefruit. Daarom vormt deze luxe chocolade een perfecte combinatie met geroosterde noten en gekonfijte sinaasappel.
 
Cru de Mendiants
Een mendiants is een traditionele Franse lekkernij bekend van zijn ronde verschijning met gedroogde vruchten en noten. Vanwege ons bedrijfslogo leek het ons leuk om de Cru de Mendiants uit te brengen in een vierkantje en er een eigentijdse draai aan te geven. Van oorsprong bestaat een mendiants uit vier ingrediënten die verwijzen naar de vier bedelaars (mendiants) uit de Middeleeuwen, namelijk gedroogde vijgen (Franciscanen), rozijnen (Augustijnen), amandelen (Dominicanen) en hazelnoten (Karmelieten). Onze luxe chocolade creatie Cru de Mendiants bestaat uit gebrande amandelen en hazelnoten en gekonfijte sinaasappels en zijn tot slot afgewerkt met gekarameliseerde cacao nibs. 
 
Oorsprong gekonfijte sinaasappels
Wie weet er nu beter dan de Fransen zelf hoe je vruchten moet konfijten. Vandaar dat wij voor deze exclusieve chocolade creatie Cru de Mendiants de gekonfijte sinaasappels inkopen bij Cruzilles gevestigd in Zuid-Frankrijk. Zij hebben al meer dan 140 jaar ervaring in het konfijten van fruit! De sinaasappels die zij daarvoor gebruiken komen uit de omgeving van Valencia. Sinaasappels uit deze regio staan garant voor de lekkerste smaak en dit proef je. Samen met de pure chocolade vormt de licht bittere gekonfijte sinaasappel een perfecte smaakcombinatie met de zoete, ronde smaak van de noten. Een ware luxe chocolade reactie! 

Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Allergenen: Gluten, Kan sporen van gluten of pinda's bevatten, Noten, Soja
Grand Cru: Sao Palme 60% Pure Chocolade
Ingrediënten Cru de Mendiants: AMANDEL, Cacao Massa, Cacao Minimaal 60%, Cacaoboter, Emulgator (E322: SOJA Lecitine), HAZELNOOT, Sinaasappel, Suiker, TARWEglucosestroop, Vanille Extract (Madagascar)
Inhoud: ± 150 gram
Label: 100% Vegan Chocolate
Verpakking: Luxe Hersluitbare Verpakking
Op de verpakking treft u aan tot welke datum het product tenminste houdbaar is (THT-datum). 

Tot deze datum is de kwaliteit van het product goed. Om de kwaliteit optimaal te houden, adviseren wij u het product koel te bewaren. 
Dit betekent dat u het product het beste koel, donker en droog kunt bewaren bij een temperatuur tussen de 16 en 18 °C. 

1 van 1 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


November 18, 2021 17:41

Zo lekker!!

Al vaak gekocht, werkelijk overheerlijk!!

Ons commentaar: Dank u wel!!