Chocoladereep Puur Maracaibo Clasificado 65%

€ 6,95*

Laten inpakken?
Productnummer: SW10066.2
Productinformatie "Chocoladereep Puur Maracaibo Clasificado 65%"
Chocoladereep Puur Maracaibo Clasificado 65%
De laatste jaren groeit de populariteit van het ‘Bean-to-Bar’ concept. Het wil zeggen dat de maker van de chocolade het gehele productieproces, letterlijk van boon tot reep, in eigen beheer heeft. De chocolade die wij in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken kopen wij in bij een Bean-to-bar maker, namelijk bij de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin. Zij kopen de cacaobonen rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen (lees hierover meer op de pagina duurzaamheid).
 
Oorsprong van de cacao
Cacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango. De luxe chocolade van Felchlin heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het onze chocolaterie in Tilburg bereikt.
 
Venezuela
Deze chocoladereep is gemaakt van de beste Criollo-cacaobonen, geteeld in de cacaoregio Sur del Lago in Venezuela. Sur del Lago ligt vlakbij het meer waar de chocolade zijn naam aan dankt: Maracaibo. Chocoladeproducent Felchlin werkt samen met de familie Franceschi die al generaties lang cacao van topkwaliteit produceren en dit is niet onopgemerkt gebleven. Deze chocolade is namelijk gewaardeerd met een gouden medaille en de titel “World’s Best Couverture” door de Academia Maestri Pasticceri Italiani.
In onze chocolaterie in Tilburg verwerken wij deze luxe Grand Cru chocolade tot een chocoladereep.
 
Grand Cru Maracaibo Clasificado 65%
Voor onze luxe bonbons gebruiken wij verschillende Grand Cru chocolades. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van één unieke cacaoplantage komen. Net als bij wijn is de bodem waarop de cacaoboom groeit, het klimaat en het type cacaoboom bepalend voor de kwaliteit en de smaak. Omdat de Grand Cru chocolade uit Maracaibo een overheerlijke award winning chocolade is, hebben wij deze luxe chocolade gebruikt in deze reep.
 
Smaakprofiel
Deze goed uitgebalanceerde exclusieve pure chocolade reep bevat een harmonieuze combinatie van koffie- en pruimen aroma’s die de uitgesproken cacaosmaak van deze pure chocoladereep versterken. In de afronding proef je een hint van oranjebloesem en kaneel. Deze aroma’s geven Maracaibo Clasificado 65% een feestelijk karakter, wat nog wordt versterkt door de laatste sensatie van een licht, zoet rozijnen boeket. Wanneer je deze chocoladereep proeft, begrijp je meteen waarom de chocolade tot werelds beste is uitgeroepen.

Dit product kan na opening niet worden geretourneerd.
Allergenen: Kan sporen van gluten of pinda's bevatten, Soja
Grand Cru: Maracaibo Clasificado 65% Pure Chocolade
Ingrediënten Maracaibo Bar: Cacaoboter, Cacao massa, Cacao minimaal 65%, Emulgator (E322 SOJA Lechtine), Suiker, Vanille Madagascar
Inhoud: 75 gram
Label: 100% Vegan Chocolate
Verpakking: Luxe Geschenkverpakking
Voedingswaarde per 100 gram Maracaibo 65%: Eiwit 5,9g, Energie kcal 575, Energie kj 2408, Koolhydraten 38,7g, Koolhydraten incl. voedingsvezels 48,0g, daarvan soorten suikers 34,1g, Natrium 0,01g, Vet 42,0g, waarvan verzadigd vet 25,5g, Voedingsvezels 9,3g, Zout 0,0g
Op de verpakking treft u aan tot welke datum het product tenminste houdbaar is (THT-datum). 

Tot deze datum is de kwaliteit van het product goed. Om de kwaliteit optimaal te houden, adviseren wij u het product koel te bewaren. 
Dit betekent dat u het product het beste koel, donker en droog kunt bewaren bij een temperatuur tussen de 16 en 18 °C. 
Bekijk nu de video van deze prachtige farm (https://www.youtube.com/watch?v=vY1RzN2Noog)

1 van 1 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


November 25, 2021 17:08

Heerlijke chocolade

Dit is de pure variant en is heerlijk! Voelt niet bitter en droog in de mond, wat echt een verademing is.