Chocoladereep Puur Bolivia 68% Wild Bean

De cacao van deze single origin pure chocoladereep is afkomstig van wilde cacaobonen uit de Boliviaanse laaglanden. Zodra de roofvogels vlak boven het regenwoud vliegen, weet de lokale bevolking dat de cacaovruchten rijp zijn en geoogst kunnen worden.

€ 7,95

Laten inpakken?
Productnummer: SW10105.1
Productinformatie "Chocoladereep Puur Bolivia 68% Wild Bean"
Een pure chocoladereep gemaakt van wilde cacaobonen. Deze unieke en zeldzame wilde Grand Cru chocolade Bolivia 68% is afkomstig uit, zoals de naam al aangeeft, de Boliviaanse laaglanden. De Chimane-indianen laten alles volledig aan moeder natuur over. Dit wil zeggen dat de cacaobomen niet worden gesnoeid of bemest, de natuur doet zijn werk.  

Zodra de grote roofvogels vlak boven het woud vliegen, haast tegen de toppen van de cacaobomen aan, varen de Chimane-indianen met hun kano’s naar de eilanden waar de cacaobomen groeien. Daar verzamelen zij de rijpe cacaovruchten en brengen de cacaopods vervolgens naar de aangewezen verzamelplaatsen. Hier worden de cacaobonen gefermenteerd en in de zon gedroogd.

Smaakprofiel

Deze pure chocolade heeft een harmonieuze cacaosmaak met aroma’s die de frisheid van citroen en de fruitigheid van grapefruit uitdrukken. Door de traditionele verwerkingsmethode en het concheer proces van wel 60 uur(!) komen ook tonen van pruim en vanille tot hun recht. Concheren is één van de laatste stappen in het productieproces van chocolade waarbij de cacaoboter gelijkmatig met de chocolade wordt gemengd. Doordat de chocolade urenlang luchtig wordt gemengd, komen door de wrijving van de concheermachine heerlijke aroma’s vrij.

De Grand Cru Bolivia 68% heeft tot slot een lange afdronk. Dit in combinatie met het feit dat de Zwitserse chocoladeproducten Felchlin de enige ter wereld is die chocolade maakt van wilde cacaobonen, maakt dit een unieke culinaire ervaring. Een exclusievere chocolade is er niet te vinden!

*Dit product kan na opening of na het verbreken van de sluitzegel niet worden geretourneerd.
Allergenen: Kan sporen van gluten of pinda's bevatten
Grand Cru Chocolade: Bolivia 68% Wild Cacao Pure Chocolade
Ingrediënten Bolivia 68%: Cacao massa (60%)(Bolivia), Suiker, Cacaoboter, Cacao Minimaal 68%
Inhoud: 75 gram
Label: 100% Vegan Chocolate, Fair For Farmers, Halal-Friendly, No Alcohol & Gelatin
Verpakking: Luxe Geschenkverpakking
Voedingswaarde per 100 gram Bolivia 68%: Energie 576 Kcal 2391kJ, Vet 42,4, Daarvan Verzadigd Vet 25,7g, Koolhydraten 35,8g, Waarvan Suiker 30,7g, Voedingsvezels 10,5g, Eiwit 6,7g, Zout 0,0g
Op de verpakking treft u aan tot welke datum het product tenminste houdbaar is (THT-datum). 

Tot deze datum is de kwaliteit van het product goed. Om de kwaliteit optimaal te houden, adviseren wij u het product koel te bewaren. 

Dit betekent dat u het product het beste koel, donker en droog kunt bewaren bij een temperatuur tussen de 16 en 18 °C. 

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.