Chocolade Reep Melk Costa Rica 40%

€ 6,95*

Laten inpakken?
Productnummer: SW10065.1
Productinformatie "Chocolade Reep Melk Costa Rica 40%"
Chocoladereep Melk Grand Cru Costa Rica 40%
De laatste jaren groeit de populariteit van het ‘Bean-to-Bar’ concept. Dit wil zeggen dat de maker van de chocolade het gehele productieproces, letterlijk van boon tot reep, in eigen beheer heeft. De chocolade die wij in onze chocolaterie in Tilburg gebruiken kopen wij in bij een Bean-to-bar maker, namelijk bij de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin. Zij kopen de cacaobonen rechtstreeks in bij kleine cacaoboeren of cacao coöperaties. Van oogst, transport per boot tot aan de productie in Schwyz heeft Felchlin de productieketen in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij de beste kwaliteit en hun Fair Direct Cacao label garanderen (lees hierover meer op de pagina duurzaamheid).
 
Oorsprong van de cacao
Cacaobomen groeien in de tropische gordel tussen 15 graden ten noorden en 15 graden ten zuiden van de evenaar. Ze gedijen namelijk het beste in een constant klimaat met temperaturen van gemiddeld 25°C en in gebieden met veel regen en een hoge luchtvochtigheid. Ideale regio's voor de teelt van cacaobomen zijn te vinden in de buurt van bergen, kusten en op eilanden. Ondanks hun voorkeur voor warmte, mijden cacaobomen direct zonlicht en hebben een ‘overkapping’ nodig. Ze worden daarom vaak gekweekt onder bomen zoals banaan, rubber en mango.
De luxe chocolade van Felchlin heeft dus al een hele weg afgelegd voordat het onze chocolaterie in Tilburg bereikt.
 
Costa Rica
Deze chocoladereep is gemaakt van de beste Trinitario-cacaobonen, geteeld in Finca La Amistad in het noorden van Costa Rica. De Trinitario-cacaoboon is één van de drie belangrijkste cacaosoorten ter wereld. Als je de parallel trekt met wijn dan kun je cacaosoorten vergelijken met druivenrassen.
De Trinitario-cacaoboon is een natuurlijke kruising van de twee andere meest voorkomende cacaosoorten, namelijk Criollo en Forastero. Inmiddels wordt de Trinitario in verschillende landen aangeplant, zoals Papoea-Nieuw-Guinea, Madagaskar en Grenada. Het is een exclusieve chocolade, want wereldwijd beslaat het ongeveer 20% van de cacaoproductie. In onze chocolaterie in Tilburg verwerken wij deze luxe Grand Cru chocolade tot een chocoladereep.

Grand Cru Costa Rica 40%
Voor onze luxe bonbons gebruiken wij verschillende Grand Cru chocolades. Grand Cru, een begrip dat we uit de wijnwereld kennen, betekent vrij vertaald ‘groots gewas’. Het wil zeggen dat de cacaobonen waarvan de chocolade is gemaakt van één unieke cacaoplantage komen. Net als bij wijn is de bodem waarop de cacaoboom groeit, het klimaat en het type cacaoboom bepalend voor de kwaliteit en de smaak. Omdat de Grand Cru chocolade uit Costa Rica één van onze favoriete chocolades is, hebben wij deze luxe chocolade gebruikt in deze reep.
 
Smaakprofiel
Deze goed uitgebalanceerde exclusieve melkchocoladereep onderscheidt zich door een harmonieuze cacaosmaak aangevuld met een aangename melksmaak. Door de chocolade 36 uur lang te concheren, komen delicate aroma's vrij. Concheren is één van de laatste stappen in het productieproces van chocolade waarbij de cacaoboter gelijkmatig met de chocolade wordt gemengd. Doordat de chocolade urenlang luchtig wordt gemengd, komen door de wrijving van de concheermachine heerlijke smaken vrij.  
Wanneer je deze chocoladereep proeft, ervaar de smaak van gekarameliseerde amandelen die wordt afgerond met een milde honingsmaak. Het zintuiglijke avontuur van deze melkchocoladereep eindigt met een hint van een zoete, rijpe banaan.

Dit product kan na opening niet worden geretourneerd.
Allergenen: Kan sporen van gluten of pinda's bevatten, Lactose, Melk, Soja
Grand Cru: Costa Rica 40% Melk Chocolade
Ingrediënten Costa Rica: Cacaoboter, Cacaokern, Cacao minimaal 40%, Magere MELKpoeder, Rietsuiker (herkomst Zuid-Amerika), Volle MELKpoeder
Inhoud: 75 gram
Verpakking: Luxe Geschenkverpakking
Voedingswaarde per 100 gram Costa Rica: Eiwit 7,5g, Energie kcal 584, Energie kj 2447, Koolhydraten 47,2 g, Koolhydraten incl. voedingsvezels 49.0g, daarvan soorten suikers 46,3 g, Natrium 0,11g, Vet 40,3g, waarvan verzadigd vet 24,1g, Voedingsvezels 1,8g, Zout 0,3g
Op de verpakking treft u aan tot welke datum het product tenminste houdbaar is (THT-datum). 

Tot deze datum is de kwaliteit van het product goed. Om de kwaliteit optimaal te houden, adviseren wij u het product koel te bewaren. 
Dit betekent dat u het product het beste koel, donker en droog kunt bewaren bij een temperatuur tussen de 16 en 18 °C. 

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.