Luxe Paaschocolade
Pasen, voor de één het belangrijkste feest van het jaar en voor de ander is het een moment om gezellig te brunchen met familie of vrienden. Na een winterse periode worden de dagen weer langer en kijken we uit naar het voorjaar en de zomer. Een nieuw begin! Maak je Paasweekend compleet met onze Luxe Paaschocolade. Ons luxe Paaschocolade assortiment bestaat uit gevulde Paaseitjes en gevulde Paaskuikens.
Hoeveel Paaseitjes eet je per jaar gemiddeld per persoon? Jaarlijks schijnen we heel wat luxe Paaseitjes te eten. Hema deed er in 2017 onderzoek naar en daaruit bleek dat we gemiddeld 47 luxe Paaseitjes per jaar eten. Of zouden het er ondertussen meer zijn? In onze potjes zitten 12 luxe Paaseitjes in drie verschillende smaken, dus schaf genoeg potjes aan om je jaarlijkse behoefte aan luxe Paaseitjes te halen!Luxe Paaseitjes in drie verschillende smaken Onze luxe Paaseitjes bieden wij aan in een mix van drie verschillende varianten, namelijk: puur, melk en karamel chocolade. Een Paaseitje hoort natuurlijk een luxe vulling te hebben, zodat je er echt even van kunt genieten. Onze luxe Paaseitjes hebben dan ook verschillende vullingen die je hopelijk doen verrassen! Luxe Paaseitjes Puur-AmandelHet Luxe Paaseitje Puur is gemaakt van de pure chocolade Sao Palme 60% en gevuld met een Amandel Gianduja. Een Gianduja is een wat stevigere vulling ten opzichte van een zachte ganache en is in dit geval gemaakt van een amandelpasta en samengebracht met een klein beetje melkchocolade. Luxe Paaseitjes Melk-HazelnootHet Luxe Paaseitje Melk is gemaakt van de melkchocolade Sao Palme 36% en gevuld met een Hazelnoot Gianduja. Dit is een wat stevigere vulling ten opzichte van een zachte ganache en is in dit geval gemaakt van een hazelnootpasta en gemengd met een beetje melkchocolade. Luxe Paaseitjes Karamel-Himalaya zout Het Luxe Paaseitje Karamel is gemaakt van de gekarameliseerde witte chocolade Bondia 36%. Het is een witte chocolade, maar door het zorgvuldige brandproces van de cacaobonen heeft deze chocolade een intense karamel smaak. Dit vraagt om een vulling met een zachte ganache van karamel en Himalaya zout. De meest bekende variant is karamel-zeezout, maar Himalaya zout is een stuk zuiverder. Vandaar dat wij dit gebruiken. Stiekem is dit luxe Paaseitje onze favoriet!Verstop jij je luxe Paaseitjes? Ieder kind kan het zich ongetwijfeld herinneren. Wakker worden op Paaszondag om vervolgens op zoek te gaan naar alle luxe Paaseitjes die verstopt zijn in huis of in de tuin. De Paashaas is voor kinderen over het algemeen niet zo’n fenomeen als Sinterklaas, maar toch is het zoeken van luxe Paaseitjes een moment om naar uit te kijken. Wie weet gaat het zoeken van luxe Paaseitjes wel samen met een echte Paashaas! Waar komt de traditie van luxe Paaseitjes vandaan? Het is vaak lastig te achterhalen hoe een traditie nu precies is ontstaan. Een mogelijke theorie is dat de traditie van luxe Paaseitjes voortkomt uit de Germaanse tijd. In die tijd zag men eieren als een symbool voor vruchtbaarheid en werden eieren in akkers begraven in de hoop dat de akkers daardoor vruchtbaar zouden zijn. Meer waarschijnlijk is dat de traditie van luxe Paaseitjes voorkomt uit de katholieke vastenperiode. Tussen Aswoensdag en Pasen at men bijvoorbeeld geen eieren en vlees. De eieren die door kippen werden gelegd, werden geschilderd en met Pasen verstopt. Veel later hebben Parijse chocolatiers de traditie ingezet om met Pasen paaseieren van chocolade te maken. Dit waren in eerste instantie hele grote eieren om als echt showstuk te presenteren. Weer zoveel jaren later kennen wij vooral de kleinere luxe Paaseitjes als traditie in aanloop naar de Paasdagen. Wat een feest, al die Paaschocolade.
€ 9,95
Naast Paaseitjes zijn er vaak ook verschillende dieren die met Pasen van chocolade worden gemaakt. Zoals bijvoorbeeld deze luxe Paaskuikentjes verpakt in een stijlvolle koker. Onze Paaskuikentjes zijn verkrijgbaar in een mix van drie verschillende chocoladesmaken.Chocolade Paaskuikentjes in drie verschillende smakenGeen enkel chocoladefiguur kan op tegen de populariteit van Paaseitjes, maar omdat kuikentjes net zo goed in het teken staan van een nieuw begin en doen denken aan de lente, hebben wij luxe Paaskuikentjes van chocolade in ons Paas assortiment. De luxe chocolade Paaskuikentjes zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:Paaskuikentje Puur-Amandel: het pure chocolade Paaskuikentje is gevuld met een gianduja van Amandel. De gianduja is gemaakt van fijngemalen amandelen en chocolade, zodat een heerlijke structuur ontstaat met een kleine bite. Paaskuikentje Melk-Hazelnoot: het melk chocolade Paaskuikentje is gevuld met een gianduja van Hazelnoot. Deze gianduja wordt op dezelfde manier gemaakt, alleen is voor deze gianduja hazelnoten uit Piemonte gebruikt. Paaskuikentje Karamel-Himalaya zout: het karamel chocolade Paaskuikentje is gemaakt van de gekarameliseerde witte chocolade Bondia 36% en gevuld met een heerlijk zachte ganache van karamel en Himalaya zout. Onze favoriet! Chocolade Paaskuikentjes online kopen Haal jij het lentegevoel in huis met deze chocolade Paaskuikentjes? Koop jouw Paaschocolade dan gemakkelijk online! Wil jij jouw zakenrelaties of medewerkers verrassen met deze luxe chocolade Paaskuikentjes? Neem voor meer informatie over een zakelijke afname contact op via: info@crudecacao.nl
€ 10,95
Wat vieren we eigenlijk met Paas(chocolade)?
Wat vieren we eigenlijk met Pasen en hoe is de traditie ontstaan dat we met Pasen veel luxe Paaschocolade eten? Met Pasen vieren we traditiegetrouw de wederopstanding van Jezus Christus. Al is Pasen voor de meeste mensen vandaag de dag vooral een familiefeest waarbij chocolade in de vorm van Paaseitjes niet kan ontbreken. Ze worden binnen of in de tuin verstopt en het is de kunst zoveel mogelijk Paaseitjes te vinden om vervolgens te genieten van die luxe Paaschocolade!
Met Pasen eet je luxe Paaschocolade
Waarom eten we chocolade met Pasen? De traditie om met Pasen eieren of Paaschocolade te eten, is lang geleden ontstaan. Tussen Aswoensdag en Pasen was vroeger sprake van een vastenperiode en mocht er bijvoorbeeld geen vlees of eieren worden gegeten. De eieren die in die periode door kippen werden gelegd, werden gekookt, beschilderd en op Paaszondag verstopt. Alleen de meest verse eieren werden opgegeten. In de 18e eeuw is Paaschocolade als luxe variant op het gekookte ei bedacht door, hoe kan het ook anders, Parijse chocolatiers. Het begon met het maken van grote chocolade eieren, speciaal voor de Paasdagen. Maar al snel ontstonden er allerlei varianten. Chocoladekuikens, chocoladekippen en de inmiddels immens populaire Paaseitjes!
Luxe Paaschocolade online kopen
Wil je uitpakken met de Paasdagen? Maak je Paasbrunch of Paasdiner dan compleet met ons assortiment luxe Paaschocolade. Gemakkelijk online te kopen. Onze luxe Paaschocolade assortiment bestaat uit gevulde Paaseitjes gemaakt van pure, melk en karamelchocolade. Daarnaast hebben we ook Paaskuikens die eveneens gemaakt zijn van pure, melk en karamelchocolade en ieder een overheerlijke vulling hebben.
Luxe Paaschocolade als relatiegeschenk?
Wil je graag een grotere hoeveelheid afnemen van onze luxe Paaschocolade om cadeau te geven aan zakenrelaties of medewerkers? Neem voor meer informatie contact op via: info@crudecacao.nl .