Duurzaamheid


In onze chocolaterie in Tilburg gebruiken wij de chocolade van de Zwitserse chocoladeproducent Felchlin. Door deze chocolade te gebruiken, steunen we een duurzame cacaoteelt en betalen we bovengemiddelde prijzen voor de cacaobonen. Hierdoor generen cacaoboeren een leefbaar inkomen en kunnen zij zorgen voor cacaobonen van superieure kwaliteit. En wij maken er vervolgens de mooiste chocoladecreaties van. Wat er zo anders is aan de chocolade van Felchlin in vergelijking met anderen? Dat lees je hierna!

Wereldwijde Cacao Industrie


Grofweg de meeste chocolade die in Nederland te koop is, wordt ingekocht op de wereldmarkt. De prijs van deze cacao wordt bepaald op de beurs van Londen en New York en niet direct met de cacaoboer of een cacao coöperatie in het land van oorsprong afgesproken. 

Daarnaast is sprake van een lange handelsketen waarin minimaal 10 partijen betrokken zijn die allemaal een boterham willen verdienen. De cacaoboer houdt aan deze handel maar heel weinig over. Gemiddeld verdient een cacaoboer namelijk slechts $1 dollar per dag. 

Direct Trade Felchlin


Er zijn gelukkig ook alternatieven, zoals Fair Trade en bio gecertificeerde chocolade waarvoor iets meer dan de prijs op de wereldmarkt wordt betaald. Toch zitten er ook nog veel tussenpersonen in deze handelsketen. 

Felchlin heeft een heel andere benadering. Zij omarmen het principe van Direct Trade. Felchlin wil namelijk een langdurige relatie aangaan met de cacaoboer of cacao coöperatie, met hen zelf tot prijsafspraken komen en de handelsketen verkorten. 

Daarom werken zij sinds 1970 met hun eigen Fair Direct Cacao label. Dit label staat voor lange termijn afspraken van minimaal 5 jaar, een eerlijke prijs en directe inkoop van cacaobonen. Hierdoor genereren cacaoboeren een leefbaar inkomen, hebben ze geld om hun kinderen naar school te laten gaan en is er ook nog financiële ruimte om het ecosysteem van het regenwoud in stand te houden.

Eerlijke prijzen

Rechtstreeks zaken doen met de cacaoboer zorgt voor de beste kwaliteit cacaobonen en een leefbaar inkomen voor de cacaoboer.

%

Van onze chocolade is Direct Trade

%

Prijs t.o.v. de marktprijs

%

Prijs t.o.v. Fair Trade prijs

Tree Project in Ecuador


Cacaobomen Planten

Door de directe samenwerking met coöperaties en cacaoboeren kan Felchlin ervoor zorgen dat bij het planten van cacaobomen aan de hoge kwaliteitseisen en eerlijke voorwaarden wordt voldaan.

Felchlin steunt sinds 2014 het bomenproject in Ecuador, dat jonge bomen plant in de coöperatie Aprocane.

Henris Castillo Mina

De gekwalificeerde boswachter Henris Castillo Mina is de projectleider ter plaatse in Ecuador. Hij zorgt goed voor de zaailingen en past zijn kennis over het duurzaam telen van de cacaoboom en de beste plant gebieden toe voor de vele duizenden cacaobomen.

"As a reliable buyer, Felchlin guarantees cacao producers a fair price, 

Which enables the sustainable and careful cultivation of raw ingediend"

                     ADRIANA SOSA, ECUADOR

Plasticvrije verzenden


Naast het gebruik van duurzame chocolade is er natuurlijk veel meer te doen. Vandaar dat wij alle webshop bestellingen plasticvrij verzenden. Dit wil zeggen dat de bestelling alleen in kartonnen dozen wordt verpakt met het FSC-keurmerk, ter bescherming van de producten tijdens transport gebruik wordt gemaakt van noppen vellen van papier en de dozen ook worden dichtgeplakt met tape van papier.


Hergebruik verpakking

Ondanks dat, zijn we nog niet waar we willen zijn. Zo willen we er op termijn voor zorgen dat we alleen zonne-energie gebruiken voor de machines in onze productieruimte. Verder zijn we op zoek naar verpakkingen voor onze producten die gemaakt zijn van gerecycled of composteerbaar materiaal. Dit is helaas nog niet zo gemakkelijk. Tot die tijd kunt u onze verpakkingen wel hergebruiken door er allerlei dingen in te bewaren.